|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomi jyrää futiksessa ? kehno Kreikka jäi tylysti Huuhkajien jalkoihin (16.10.2018 00:20)
Miksi 6 ?/h-kokeilu meni pieleen? ? Ay-pomo: ?Palkanalennus ei nosta työllisyyttä Suomessa? (15.10.2018 20:14)
Jyväskylän MM-ralli palaa elokuulle (15.10.2018 20:01)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Maakuntahallitus hylkäsi Fennovoiman äänin 7-3
26.08.2008Fennovoiman suunnitelmat ydinvoimalan rakentamisesta Ruotsinpyhtäälle uhkaavat kariutua. Itä-Uudenmaan maakuntahallitus ei halua merkitä Fennovoiman havittelemaa Gäddbergsön ja Kampuslandetin aluetta ydinvoimala-alueeksi vaihemaakuntakaavaan. Maakuntahallituksen kielteinen kanta syntyi maanantaina äänin 7-3. Ydinvoimalaitoksen rakentaminen ei ole mahdollista ilman maakuntakaavaan merkittävää aluevarausta.Ruotsinpyhtään kunnanjohtajan Risto Niemisen mukaan Ruotsinpyhtään kunnalla on teoriassa vielä mahdollisuus käynnistää yhdessä Fennovoiman kanssa hankemaakuntakaavan valmistelu ja esittää siinä ydinvoimalavarausta uudelleen maakuntahallitukselle. Nykyinen maakuntahallitus tuskin silti hyväksyy ydinvoimalavarausta hankekaavassakaan. Jos myös ensi huhtikuussa valittava uusi maakuntahallitus asettuu vastustamaan Ruotsinpyhtään ydinvoimalavarausta, joutuu Fennovoima vetäytymään alueelta.

”Odottelemme ensin YVA:n valmistumista”

-Olemme itse halunneet odottaa ensin Fennovoiman YVA:n valmistumista syyskuun lopulla ja tehdä sitten valtuustossa päätöksiä ydinvoimasta. Meidän osalta tämä prosessi ei katkea tähän maakuntahallituksen päätökseen, vaan odotelemme YVA:n tietoja ja teemme omat päätöksen valtuustossa syksyllä, kommentoi Risto Nieminen eilen.
Maanantain maakuntahallituksessa ydinvoimalavarauksen hyväksymisen kannalla olivat Loviisan edustaja Päivi Uotinen (kok), Myrskylän edustaja Lasse Virén (kok) sekä Askolan Pentti Halijoki (sdp). Uotinen jätti päätökseen eriävän mielipiteen. Ruotsinpyhtään oma edustaja Merja Grönberg äänesti ydinvoimalavarauksen selvittämistä vastaan.

Ennen äänestystä maakunnan kymmenen kuntaa oli antanut lausuntonsa ydinvoimalavarauksen selvittämisestä. Myönteisellä kannalla oli viisi kuntaa; Ruotsinpyhtää, Porvoo, Myrskylä, Askola ja Pukkila. Vastaan olivat Loviisa, Pernaja, Lapinjärvi, Liljendal ja Sipoo.

Fennovoima yllättyi ja pettyi

Fennovoiman aluepäällikkö Juha Miikkulainen oli yllättynyt kuultuaan Loviisan Sanomilta maakuntahallituksen päätöksestä.
-Olen hämmästynyt, jos maakuntahallitus ei halua edes ryhtyä selvittämään asiaa. Olisi tyylikästä, että tutkittaisiin ensin ja päätettäisiin vasta sitten sopiiko tällainen aluevaraus kaavaan. En osaa sanoa mitä tämä merkitsee meidän hankkeelle Ruotsinpyhtäällä. Täytyy ensin perehtyä päätöksen taustoihin.

-Jos ydinvoimalamerkintää ei kaavaan saada nyt eikä koskaan, niin kyllähän se merkitsee, että meillä nousee tie pystyyn Ruotsinpyhtäällä. Jatkamme nyt selvityksiä Ruotsinpyhtään kunnan kanssa ja odottelemme kunnan päätöksiä asiasta, Miikkulainen sanoi eilen.
Ydinvoimalahanketta vastustavan Pro Saariston tiedottaja Paavo Laurikainen iloitsi maakuntahallituksen päätöksestä, mutta muistutti, ettei asia ole vielä loppuunkäsitelty.

”Taistelu voitettu, sota jatkuu”

-Hyvältä tuntuu. Sain tiedon päätöksestä kesken kokouksen kolmelta hallituksen jäseneltä tekstarina. On hienoa, että muutkin kuin vain me saaristolaiset ovat sitä mieltä, ettei tällaisia ydinvoimalakeskittymiä tänne tarvita, Laurikainen kertoi.

-Tässä on yksi taistelu voitettu, mutta sota jatkuu. Mekin jatkamme vielä YVA:n läpikäyntiä yhdessä Fennovoiman kanssa ja huokaisemme helpotuksesta, vasta kun asia on lopullisesti ratkaistu, Laurikainen sanoi. Hänen mukaansa myös Ruotsinpyhtään päättäjien olisi nähtävä, että Suur-Loviisan kunnista vain Ruotsinpyhtää oli Fennovoiman ydinvoimalavarauksen kannalla, kaikki muut vastaan.

-Siitä pitäisi tehdä oikeat johtopäätökset myös Ruotsinpyhtäällä, Laurikainen opasti eilen.
Maakuntahallitus hyväksyi eilen Fortumin uuden ydinvoimalan mahdollisesti tarvitsemat varaukset ja selvitykset ydinkaukolämpötunnelin sekä voimajohtokatujen rakentamisesta alueelle.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI