|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Työllisiä enemmän ja työttömiä vähemmän ? mutta hallituksen oma tavoite ei täyttynyt vieläkään (23.10.2018 09:11)
Emeritusprofessori hallitukselle Ylellä: Irtisanomislaki pois, ay-liikkeeltä korvaava ratkaisu (23.10.2018 08:10)
Stubb kiertää nyt ankarasti Eurooppaa: ?Bukarest, Lissabon, Ateena, Pariisi, Varsova, Madrid...? (23.10.2018 07:42)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Backyardrock jyrähti Loviisan keskustassa

05.08.2008Loviisalaisten rockmuusikoiden järjestämä, järjestyksessään neljäs Backyardrock- 08 tarjosi viime lauantaina hotelli Degerbyn takapihalla kuultavaksi ja nähtäväksi varsin mielenkiintoisen valikoiman lähinnä raskaampaa musiikkia esittäviä bändejä.


Tapahtumaan kiinnitetyistä seitsemästä erinomaisesta esiintyjästä ja näkyvästä markkinoinnista huolimatta tapahtui jälleen ”Loviisa-ilmiö”, eli yleisö loisti poissaolollaan. Vähäväkinen yleisö ei kuitenkaan haitannut kurikkalaista tyttötrioa Speed Limit, joka juontaja Kjell from Hell Simosaksen hehkutuksen jälkeen soitti iloisella ilmeellä omia amerikanpunkilta vaikutteita saaneita kappaleita sisältäneen settinsä tyylillä läpi. Speed Limitin jälkeen tuli vuoroon tuttu Järvi, joka soitti jo monelle tutuiksi tulleita Mika Vuojärven suomipoplauluja.

Seuraavana oli vuorossa esikoisalbumiaan markkinoiva loviisalaisylpeys Millennia, joka jo vuosien ajan on lyönyt metallia raskaalla kädellä, ja rankemmaksi vaan muuttuu. Millennia tarjosikin yleisölle sitä rankinta metallinräimettä ja hyvinhän bändin paketti on kasassa, joten tyytyväisiä olivat paikalla olleet metallimiehet.

Millennian jälkeen jälleen reilun vartin roudaustako ja Kjell from Hell pääsee hehkuttamaan lavalle jo vuonna 95 perustetun lahtelaisen Raaka-Aineen. Bändi, joka vuonna 2005 valittiin Salpausselän-kisojen housebändiksi ja pääsi soittamaan 70 000 – päiselle yleisölle veti tällä kertaa paikalla olleelle 70 –päiselle yleisölle erinomaisen setin, jonka jälkeen jälleen roudaus- ja korvien lepuutustauko.


Kamelin karismaattinen Toni

Kjell from Hell pitää huonoin vitsi -kisaa lavan edessä ja joku kertoo niin huonon vitsin kameleista, että voittaa risteilyn, jonka jälkeen lavalle kuulutetaan oikea kameli, eli Lahdesta ja Helsingistä kotoisin oleva yhtye Kamel. Ensimmäinen kappale, ja heti nappaa otteeseensa. Bluesvaikutteinen riffintäyteinen hardrock ottaa mukaansa, ja vokalisti Toni on se, joka vetää showta. This is rockn roll, ja tää on kivaa, mikä näkyy miehen esiintymisessä, hänen pyöriessään ympäri lavan edustaa.

Tämä karismaattinen laulaja kuljettaa kamelikaravaanin läpi ohjelmiston ja Muddy Watersin nauttien esiintymisestään ja pitäen yleisön otteessaan.

Kamelin jälkeen lavan edustalle alkaa kerääntyä väkeä, jotka ovat odottamassa seuraavaa esiintyjää.


Entwine räjäytti pankin

Merja, Sanja ja Hyde, kolme tyttöä Pälkäneeltä ja Imatralta ovat seuranneet Entwine-yhtyettä jo kuudella keikalla viimeisen kuukauden aikana, joten pakko Loviisaankin oli tulla. Loviisassa tytöt olivat myös viime vuonna, ja samasta syystä silloinkin. Kjell from Hell ilmestyy jälleen lavalle ja ilmoittaa seuraavaksi vuoroon lahtelaisen Entwine- yhtyeen. Siitä se sitten lähteekin. Illan ykkösbändi Entwine ja bändin Bonolta näyttävä vokalisti Mika Tauriainen räjäyttävät pankin. Bändin goottirock puree yleisöön ja kokonaisuus on näyttävä ja hallittu. Soitto kulkee, kovalevyraidat osuvat kohdalleen ja illan toinen karismaattinen vokalisti suorastaan pakottaa porukan liikkeelle, saaden yleisön piankin lämpenemään.

Muutakin kuin lahdenseutua kiertänyt bändi vie showta eteenpäin lujan ammattimaisella otteella ja setin päätyttyä Kjell from Hell käy vielä huudattamassa bändin takaisin lavalle. Niin, ja kuultiinhan se Paranoidkin. Loistava Entwine on basisti Joni Miettisen kertoman mukaan ollut studiossa työstämässä kuudetta albumia joten keikkoja on tehty vain heinäkuussa ja tietysti tämä Backyard. Joni mukaan soittaminen aivan kaupungin ydinkeskustassa on nastaa.

Entwinen jälkeen olikin paha pistää paremmaksi. Viimeisenä oli lavalle nousemassa radiohitistään Everlasting Bomb tutuksi tullut riihimäkeläinen Widescreen Mode, joka vielä sai porukan punttiin vipinää, ja kuten aina, niin nytkin tuntui osasta yleisöä siltä, että juhlat loppuu liian aikaisin. WSM olisi haluttu vielä encoreeseen, mutta aika loppui kesken, joten bailaajien oli aika siirtyä seuraavaan osoitteeseen.

Kaiken kaikkiaan onnistunut tapahtuma, joten suosittelisin kaikille kalenterimerkintää ensi vuoden Backyardin osalta.

Tom Nyström

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI