|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Bensapumpulla unohdus iskee yhä useammin

22.07.2008Yhä useampi asiakas unohtaa maksaa huoltoasemalla tankkaamansa polttoaineen. Loviisan poliisin selvitettäväksi on tänä vuonna tullut kolmisenkymmentä tapausta, joissa tankkaaja on hurauttanut tiehensä syystä tai toisesta menovesilaskua maksamatta.


–Näppituntuma on, että unohdukset ovat lisääntyneet, eivät niinkään näpistykset, vanhempi konstaapeli Jarmo Ahonen Loviisan poliisista kertoo.

Unohdusten ja näpistysten suhde on suurin piirtein fifty-fifty.

Polttoaineen näpistykset ja unohtamistapaukset päätyvät Ahosen työpöydälle. Osa huoltamoista ratkoo unohtamistapaukset omatoimisesti.

Ahonen epäilee, etteivät aivan kaikki muistamattomuuden piikkiin menevät tapaukset aivan puhtaita unohduksia ole, mutta suurimmaksi syyksi poliisi arvioi kuitenkin tankkaajien huolettoman asenteen: huoltamon kassan uskotaan tietävän asiakkaan kaikki ostokset.

–Kassa ei aina tule kysyneeksi tankkaamisesta. On kuitenkin asiakkaan tehtävä huolehtia, että kaikki ostokset tulevat maksetuiksi.

Ahonen muistuttaa, että osasta huoltamoista on tullut elintarvikeliikkeitä, jotka eivät ainoastaan välitä polttoainetta. Kassa saattaa myydä elintarvikkeita, ottaa vastaa veikkaus- ja lottokuponkeja ja toimia vielä grillimyyjänäkin. Siksi poliisi toivoo, että tankkaajat muistaisivat vanhan tavan: kassalle kerrotaan sen mittarin numero, josta on tankattu. Kuitin loppusummaakin olisi syytä vilkaista, ettei tankillisesta ole verotettu iltapäivälehden hintaa.


Huoltamo voi periä selvittelymaksun

Osa huoltamoista selvittää maksamisen unohtaneen henkilöllisyyden omatoimisesti, jolloin huoltamo voi lisätä selvityspalkkion laskun loppusummaan. Muut tapaukset päätyvät poliisille.

Ahosen mukaan unohtelijoiden henkilöllisyyden selvittämiseen tuhrautuu sekä huoltamojen henkilökunnan että virkavallan aikaa sen verran paljon, että hän toivoo huoltamoketjujen pohtivan maanlaajuisesti, kannattaisiko asemilla siirtyä kokonaan polttoaineautomaatteihin.

–Poliisin toivomus on, että asemien asiakkaat muistaisivat itse huolehtia siitä, että kaikki ostokset tulevat maksetuiksi.


Huoltoasemille bensavarkaudet ovat kiusallinen asia. Pukaron Paronin yrittäjä Hannu Kohtaniemi kertoo varkaustapausten lisääntyneen bensan hinnan nousun myötä. Huoltoasemien on ollut pakko reagoida tilanteeseen.

- Meillä on käytössä kameravalvonta, jonka avulla voimme selvittää kuka on tankannut. Kohtaniemi kertoo, että jopa 95 prosenttia maksamattomista tankkauksista on asiakkaan unohduksia. Sen takia huoltoasema on ottanut tavaksi selvittää auton omistaja videolle tallentuvan rekisterinumeron perusteella. Maksamattomasta tankkauksesta lähetetään lasku, johon lisätään kymmenen euroa selvityskuluja.

- Jos asiakas maksaa laskun on tapaus loppuun käsitelty. Yleensä kyseessä on inhimillinen unohdus, josta ei haluta syyttää tai sakottaa ketään. Selvät varkaustapaukset ilmoitetaan aina poliisille ja viedään oikeuteen asti, Kohtaniemi kertoo.

Asiakkaiden hajamielisyyden syyksi Kohtaniemi tarjoaa automaattien yleistymistä huoltoasemilla.

- Ihmiset ovat ehkä niin tottuneita automaattien käyttöön, että rutiinit ovat muuttuneet. Jos vielä vaikka käytetään lapsia vessassa tankkauksen yhteydessä, voi maksu helposti unohtua.

Pukaron Paronilla ei vielä ole mietitty ennakkomaksulla toimivaan järjestelmään siirtymistä. Kohtaniemi toivoo, ettei siihen jouduta tulevaisuudessakaan. Pakon edessä sitä voidaan kuitenkin joutua harkitsemaan.

- Bensanmyynnin katteet ovat nykyään tiukalla. Jos yhdestäkin suuresta tankkauksesta jää rahat saamatta ovat päivän katteet siinä.


Tapaukset pyritään sopimaan

Myös Liljendalin Shellillä unohdusten yleistyminen on pistetty merkille. Vuoropäällikkö Camilla Johansson kertoo niiden olevan myös heillä yleisempiä kuin harkittujen bensavarkauksien. Hänen mukaansa tapauksia voi olla viikon aikana pari kolme.

- Meillä on videolaitteet, joilla katsotaan tankanneen auton rekisterinumero. Jos saadaan tankkaaja puhelimitse kiinni pyritään asia sopimaan, jolloin asiakkaalle ei tule lisämaksuja. Jos tankkaaja ei tule takaisin maksamaan polttoaineesta ilmoitamme aina poliisille.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI