|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Googlen liikenteen ?kaappaus?: Tunnustus tulikin Nigeriasta (14.11.2018 14:49)
Talviolympiakisojen kriisi syvenee ? kisahakijat kaikkoavat (14.11.2018 12:03)
ST1-miljardööri Mika Anttonen lyttää EU:n ilmastotoimet ? ?Naiivi ja vastuuton kuvitelma? (14.11.2018 11:01)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Tarvitaan myönteistä suhtautumista Lapinjärven kunnostukseen

19.06.2008Lapinjärven kunnanhallitus vetoaa Lapinjärven rantojen maanomistajiin, jotta he suhtautuisivat myönteisesti järven kunnon kohentamiseksi ehdotettuihin toimenpiteisiin ja erityisesti ruoppauksiin.


Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina järven kunnostus- ja käyttösuunnitelman loppuraportin. Kunnostussuunnitelman tärkein osa on kuormitusta vähentävät toimenpiteet, jotka kohdistuvat erityisesti pelloille ja metsiin. Tärkeimmät toimenpide-ehdotukset ovat hoitokalsstus, ilmastus, ruoppaus ja niitto.

Toimenpiteistä ehdottomasti kallein on ruoppaus. Tarkoitus on ruopata järveä, mutta ruoppaukset suunnitellaan lähinnä järven virkistyskäytön ehdoilla.

Jo esitetyt suppeat ruoppaukset maksavat vuoden 2007 hintatasossa yli kaksi miljooonaa euroa. Ruoppaukset vaativat ympäristöluvan ja sellaista ei ole voitu anoa, koska kaikilta maanomistajilta ei ole saatu tarvittavia lupia.

Käyttösuunnitelman tärkeimmät ehdotukset ovat uintimahdollisuuksien sekä veneilymahdollisuuksien parantaminen, virkistyskalstuksen mahdollisuuksien parantaminen, ulkoilupolun rakentaminen järven ympäri ja talvisen virkistyskäytön lisääminen.

Raportissa esitetään järvitalonmiehen palkkaamista ja kuntalaisten yleistä aktivoimista järveen liittyvissä asioissa.

Neuvontaa tehostettava

Kunnanhallitus pyytää maaseutulautakuntaa tehostamaan maanviljelijöille ja metsänomistajille annettavaa neuvontaa erityisesti liittyen suojavyöhykkeisiin ja kosteikkoihin. Lisäksi hallitus pyytää lautakuntaa avustamaan maanviljelijöitä ja metsänomistajia tukien ja erityistukien hakemisessa.

Samalla kunnanhallitus päätti pyytää teknistälautakunta ja maaseutulautakuntaa raportoimaan kunnanhallitukselle vähintään kerran vuodessa toteutuneista toimenpisteistä.

Kunta hankkii tarvikkeet Lapinjärven rantaan suunniteltua lintutornia varten. Kunnanhallitus liitti päätökseen ehdoksi sen, että Lapinjärven luontoystävät-yhdistys toteuttaa hankkeen talkootyönä.

Luontoystävät ovat tekniselle lautakunnalle lähettämässään kirjeessä ehdottaneet, että Lapinjärven rantaan rakennettaisiin lintutorni ja järven ympäri kävelyreitti. Yhdistys ehdottaa, että se tekisi pääsääntöisesti työt talkoovoimin ja kunta antaisi tarvikkeet sekä sellaisen konetyövoiman, jota yhdistyksellä ei ole.

Yhdistys toivoo, että lintutorni rakennettaisiin tänä vuonna ja 2009 kävelyreitti. Lintutornin tarvikkeiden arvo on 2.000-3.000 euroa. Tornin huolto ja ylläpito jäisi jatkossa kunnan vastuulle.

Ehdotus nuorisovaltuustosta

Kunnanhallitus esittää valtuustolle alueellisen nuorisovaltuuston perustamista. Lapinjärven, Artjärven ja Myrskylän yhteisen nuorisovaltuuston toiminta on tarkoitus käynnistää kokeiluluontoisesti vuosien 2009-2010 ajaksi. Nuorisovaltuusto toimii toimintaperiaatteittensa mukaan osana Lapinjärven kunnan nuorisotointa kaksikielisenä. Valtuuston kustannuksista Artjärvi ja Myrskylä maksavat kumpikin yhden kolmasosan. Koulu-, vapaa-aika- ja ympäristöasioita käsittelevien lautakuntien puheenjohtajat velvoitetaan kutsumaan nuorisovaltuuston edustaja lautakuntien kokouksiin. Perustellusta syystä lautakuntien puheenjohtajat voivat harkita nuorisovaltuuston edustajan osallistumista muidenkin asioiden käsittelyyn.

Tekninen johtaja kunnanjohtajan sijaiseksi

Kunnanhallitus myönsi kunnanjohtaja Peter Backmanille kuuden kuukauden virkavapauden syyskuun 1. päivästä lukien helmikuun 2009 loppuun. Backman aloittaa uuden työnsä Aktian Loviisan ja Koskenkylän konttoreiden johtajana syyskuun alussa.

Kunnanjohtajan sijaisena toimii hallituksen päätöksellä tekninen johtaja Jouko Toropainen. Teknisten palveluiden tehtävien hidosta ja johtamisesta päätetään elokuussa 2008. Lapinjärven kunnalla ei ole huomautettavaa Loviisan kolmatta ydinvoimalaa koskevaan ympäristövaikutusten arviointiselotukseen. Kunnanhallitus lähettää hyväksymänsä lausunnon Työ- ja elinkeinoministeriölle.

YVA-selostus on lausunnon mukaan laaja ja Lapinjärven kunnan näkemyksen mukaan asiantuntemuksella laadittu ja riittävä selostus ydinvoimalaitoshankkeen lyhyt- ja pitkäaikaisista vaikutuksista. Arviointiselostus antaa ymmärrettävän ja riittävän kuvan hankkeen elinkaaren eri osien erillisvaikutuksista ja siten myös kokonaishankkeesta voimalaitoksen käytöstä poistamiseen saakka.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI