|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eduskunta äänestää 19 euron säästöstä autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa ? ?Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys? (21.11.2018 12:16)
Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi ? Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla (21.11.2018 10:41)
Ylen MOT: Tätä ?sokerideittailu? todella on ? seksikauppaa, jossa mukana myös alaikäisiä (21.11.2018 09:41)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kuwaitilaiset satamaopissa Loviisassa

03.06.2008Kuwaitilaisten satamatyöntekijöiden koulutukset jatkuvat vuoden tauon jälkeen taas Loviisassa. Viime viikolla Loviisaan saapui Arabian niemimaalta 14 kurssilaisen ryhmä, ja uusia ryhmiä on tulossa kesän aikana. Tähän mennessä Loviisassa on kurssitettu yhteensä 125 kuwaitilaisten satamatyöntekijää. Suomalaisen logistiikkaosaamisen lisäksi kuwaitilaisia on ihastuttanut loviisalaisten ystävällisyys sekä pikkukaupungin rauhallisuus ja turvallisuus. Paahtavaan helteeseen ja ruuhkaisin suurkaupunkeihin tottuneille kuwaitilaisille verkkainen ja väljä Loviisa on ollut eksoottinen kokemus.


Pimeisiin iltoihin ja sysimustiin öihin tottuneet kuwaitilaiset kertoivat, ettei nukkumisesta tahdo oikein tulla valmista, kun aurinko ei tahdo laskea yöksikään. Iloiset kuwaitilaiset velikullat naureskelivat myös suomalaisen kulttuurin kummallisuuksille, joista naisen asema on ehkä mielenkiintoisin.

-Erikoista oli nähdä, että täällä vanhat naiset (old ladies) ajavat kaupungilla polkupyörillä. Kuwaitissa ei sellaista näe. Meillä vanhat naiset kävelevät tai ovat miehen kyydissä, päivitteli satamanosturin kuljettaja Alagra Husain.

Kuwaitilaismiehet kertoivat kävelleensä Loviisan katuja ja ihmetelleensä kaupungin siisteyttä sekä kaupunkikuvan selkeää rakennetta. Myös loviisalaisten ystävällisyys on ihastuttanut.

-Ihmiset ovat tervehtineet, ja kaikki ovat ystävällisesti neuvoneet, kun olemme eksyneet ja kyselleet tietä takaisin hotellille, kertoivat hotelli Degerbyssä asuvat kurssilaiset. Heidän mukaansa Loviisan maine ”ihanana pikkukaupunkina kaukana pohjoisessa” on jo levinnyt laajalti Kuwaitin satamien työntekijöiden keskuudessa. Pääsyä Suomeen kurssille pidetään etuoikeutena.

Nosturinkuljettaja Tareg Alshamri ihmetteli, että näin pienessä kaupungissa on niinkin paljon palveluja. Kuwaitissa pikkukaupungeissa ei ole juuri muuta kuin moskeija ja yksi kauppa. Myös linja-autojen täsmällisyys oli miesten ihmetyksen aihe. Autot, kun lähtevät minuutilleen ajallaan. Tosin taksin saamisen vaikeus yllätti. Se kun ei onnistu kadulla kättä heilauttamalla, kuten kotona Kuwaitissa, vaan taksi on tilattava puhelimella tai käveltävä taksiasemalle.

Valoisat yöt valvottavat arabimiehiä

-Loviisa on ollut hienompi kokemus kuin Helsinki. Tänne tulemme joskus vielä uudelleen lomailemaan. Teidän kannattaisi tehdä valmiiksi arabiankielisiä esitteitä ja mainoksia. Se tekisi vaikutuksen arabeihin. Loviisa voisi näyttää siinä mallia, ehdotti Alagra Husain. Loviisalaisten päivärytmi on kuwaitilaisten mielestä erikoinen. Kuwaitissa iltaelämä alkaa noin kello 20 ja päättyy noin kello 02 yöllä. Päivisin aurinko paahtaa yleensä niin ankarasti, että useimmat ottavat päivällä parin tunnin tirsat. Loviisassa sen sijaan kadut autioituvat ja kaupunki hiljenee arkisin yleensä kello 22 aikoihin.

Kuwaitilaisten koulutuksesta vastaa Container Finance, joka ostaa koulutuspalveluita Kotkan merenkulkuoppilaitokselta sekä Turun Yliopiston merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskukselta. Teoriaopetus tapahtuu pääosin Loviisassa Degerby-hotellissa. Suomessa järjestettävän koulutuksen tarkoituksena on parantaa kuwaitilaissatamien tehokkuutta sekä turvallisuutta ja ympäristönsuojelua.

Yhteistyö Kuwait Ports Authorityn ja Container Financen kesken alkoi vuoden 2006 pääsisäisenä, kun Kuwaitin kuninkaalliseen perheeseen kuuluva satamayhtiön hallituksen puheenjohtaja, Hänen Ylhäisyytensä Sheikki Sabah Al-Jaber Al-Sabah näytti vihreää valoa suomalaisyhtiön hallituksen puheenjohtajan Kimmo Nordströmin ja KPA:n talousjohtajan Abdullah Al-Shamelyn sekä koulutusjohtajan Abdullahadi Moradin neuvottelemalle yhteistyösopimukselle.

-Koulutusyhteistyön lisäksi tarjoamme Kuwaitin satamille lastinkäsittelykalustoa sekä muita palveluita, kertoi johtaja Jimmy Saheb Container Financesta eilen.

Naisten sauna- ja vihtaesittely hämmästytti

Eilen kuwaitilaisten ohjelmassa oli perehtymistä suomalaiseen kulttuuriin. Kulttuurityrmäys oli taattu, kun arabimiesten koulutuspäivän aloittivat kaksi naista Anne Suominen Turun yliopistosta sekä Eija Quinlan Edupolista esittelemällä suomalaista saunakulttuuria ja jakamalla kaikille saunavihdat sekä peflettiin painetut saunomisohjeet.

-Tällaisella koivunoksista tehdyllä pensaalla alastomat suomalaiset hakkaavat itseään ja toisiaan kuumassa saunassa. Minäkin saunon kahdesti viikossa, Eija Quinlan kuvaili ja yritti selittää hämmästyneille kuwaitilaisille, ettei rituaali ole mitenkään pyhä eikä se edes liity uskontoon. Kuwaitilaismiehet eivät oikein tienneet miten sanansa asettaisivat, ja sopisiko kummajaisille nauraa.

Tänään tiistaina aamupäivällä kuwaitilaiset tutustuvat Loviisan satamaan Valkossa satamajohtaja Aki Marjasvaaran johdolla.

Suomalaisten ja kuwaitilaisten satamien välisistä eroista miehet mainitsevat suurimmaksi tehokkuuden sekä yhteistyön.

”Sisäinen yhteistyö parasta Suomen satamissa”

-Logistiikka ja yhteistyö eri ryhmien kesken sataman sisällä toimii teillä erinomaisesti. Kuwaitissa jokaisella sataman ryhmällä on oma johto ja yksiköiden välillä on valtavasti byrokratiaa. Suomessa byrokratiaa on vähän, mutta silti kaikki toimii järjestelmällisesti. Täällä myös kaikki ryhmät; yritykset ja satamat tekevät yhteistyötä sujuvasti, kertoi Alagra Husain.

Kurssilaiset tulevat Kuwaitin kolmesta satamasta; Shuwaikhista, Shuaibasta sekä Dohasta. Kuwaitilaisissa satamissa on selvästi enemmän työntekijöitä kuin Suomessa. Esimerkiksi vartiointi hoidetaan Suomessa pitkälti kameroiden ja automaattisen kulunvalvonnan avulla, kun Kuwaitin satamia vartioivat ihmiset.

Kuwaitilaisten opetusohjelma sisältää satamien logistiikka- ja nosturiopiskelun lisäksi myös vaarallisten lastien käsittelyä, ympäristönsuojelua sekä merenkulkuenglantia.

-Suomessa suhtaudutaan kovin huolellisesti pieniinkin öljypäästöihin satamissa. Kuwaitissa ei pieniin päästöihin juuri puututa, kertoi Alagra Husain. Suurin osa Kuwaitin satamista palvelee tavalla tai toisella maan mahtavaa öljyteollisuutta.

Kuwaitilaisten kurssit kestävät kerrallaan kaksi viikkoa, jonka ajan kurssilaiset ovat majoittuneena Loviisassa ja kiertävät tutustumassa satamiin eri puolilla Suomea.


Kuwaitin satamamiehet Alfuhaid Abdulrahman, Faleh Alabboudi, Husain Alaqra, Saad Alazemi, Saad Alazmi, Abdullah Aldaei, Falah Alhajri, Jasem Alkandri, Mubarak Almahzum, Saad Alosaimi, tareg Alshamri, Bader Alyas, Alu Habib, Salem Mehsen ja Jymmi Saheb kokoontuivat ryhmäkuvaan Loviisan torin ankkurin äärelle.

Linkki: Kuwaitin satamahallinnon kotisivut.Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI