|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ay-liikkeeltä lakkolaiselle 100 ?/päivä ? Kansanedustaja: Verovapaus poistettava (23.10.2018 11:18)
Työllisiä enemmän ja työttömiä vähemmän ? mutta hallituksen oma tavoite ei täyttynyt vieläkään (23.10.2018 09:11)
Emeritusprofessori hallitukselle Ylellä: Irtisanomislaki pois, ay-liikkeeltä korvaava ratkaisu (23.10.2018 08:10)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Aktia harkitsee pankkikonttoreiden avaamista Liljendaliin ja Lapinjärvelle

20.05.2008Aktia selvittelee parhaillaan mahdollisuuksia avata uudet konttorinsa Liljendaliin sekä Lapinjärvelle, josta Nordea lakkautti omat konttorinsa kevään aikana. Aktian syksyllä eläkkeelle jäävä pankinjohtaja Erkki Tuormaa kertoi eilen, että päätökset mahdollisista uusista konttoreista tehdään lähiaikoina.


-Aina, kun kilpailija tekee jonkun ratkaisunsa, miettivät muut pankit omia ratkaisujaan, niin mekin nyt Liljendalissa ja Lapinjärvellä, Tuormaa sanoi.

-Mikäli selvityksissä nähdään, että konttori tai konttorit olisivat kannattavia, kyllä me niihin sitten panostamme. Päätökset tehdään vielä Tuormaan aikana, lupasi Aktian pääkonttorin uusi toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

Aktian laskelmissa Liljendalin konttorin perustaminen on ilmeisesti todennäköisempää kuin Lapinjärven, sillä Lapinjärvellä toimii jo kilpailevan Osuuspankin konttori, kun taas Liljendalissa ei Nordean lähdön jälkeen ole minkään pankin konttoria.

Tuormaan mukaan Pernajan Koskenkylässä toimiva pankin konttori on osoittautunut kannattavaksi ratkaisuksi. Se antaa uskoa pienten paikallisten konttoreiden mahdollisuuksiin. Tuormaan mielestä Nordean päätös konttoreiden lakkauttamisesta oli keskittämiseen tähtäävä linjaratkaisu, mikä ei silti tarkoita, etteikö paikallisia pienkonttoreita voitaisi ylläpitää kannattavasti. Tuormaan mukaan Loviisan seudun kuntien mahdollinen fuusio ei ratkaisevasti vaikuta niiden alueella toimiviin pankkeihin.

-Paikalliset pankit hoitavat myös kuntien raha-asioita, mutta jos kuntafuusio toteutuu – kuten toivon – niin tilanne muuttuu jonkin verran. Kuntien maksuliikenne siirtyy uudelle kunnalle ja se luultavasti kilpailutetaan, Tuormaa arvio.

-Toivottavasti kilpailuttamisessa ja kuntien rahaliikenteestä päätettäessä otetaan huomioon myös se, että palautamme säätiöiden kautta rahaa takaisin seutukunnalle, Tuormaa muistutti. Tuormaan seuraajan valinta on parhaillaan käynnissä ja Aktian Loviisan pankinjohtajan nimi selvinnee kesän aikana.

Uusi Aktia-pomo Pernajan kesäasukas

Aktian pääkonttorin toimitusjohtajana kuudetta viikkoa toiminut Jussi Laitinen aloitti eilen konttorikierroksensa Loviisan seudulta ja saapui paikalle Pernajan Kabbölessä sijaitsevalta kesämökiltään. Seutukunta on tullut hänelle tutuksi 18-vuotiaasta lähtien, jolloin helsinkiläinen nuorimies saapui vaimonsa perheen kesämökille Pernajan saaristoon pikkukengissä ja nahkatakissa. Loviisan seudun jälkeen hän aikoo kiertää tämän vuoden aikana kaikissa pankin yli 80 aluekonttorissa pitkin kaksikielistä rannikkoa.

”Suurin osa uusista asiakkaista suomenkielisiä”

Toimitusjohtaja Laitisen mukaan Aktia-pankki on hyvässä kunnossa ja ripeässä kasvussa. Noin 75 prosenttia pankin uusista asiakkaista on suomenkielisiä ja koko asiakaskunnastakin nykyisin runsaat puolet on suomenkielisiä. Aktian imago on Laitisen mukaan kuitenkin melko ruotsinkielinen, vaikka asiakasta palvellaan aina tämän äidinkielellä, vaikka englanniksi.

-Aktian vahvuus on paikallisuus, jota korostamme kaikessa toiminnassamme. Aktialla on myös vankat suomenruotsalaiset juuret ja pitkäjänteinen toimintastrategia. Minulta ei työhaastattelussa kysytty mitä minä haluaisin Aktialle tehdä, vaan omistajat kertoivat mitä he haluavat minun Aktiassa tekevän, kertoi Jussi Laitinen. Vakuutusyhtiö Veritaksen fuusioiminen Aktiaan oli Laitisen mukaan yksi tällainen ratkaisu, jota Aktian omistajat halusivat. Aktian ja Veritaksen yhdistymisen jälkeen konsernissa on noin 1.400 työntekijää, joista 220 on Veritaksesta. Aktian Loviisan konttorin vahvuus on 12 henkilöä, joista 2 työskentelee Koskenkylän konttorissa.

Laitisen mukaan Aktiassa valmistellaan myös listautumista arvopaperipörssiin, mutta pörssiin ei silti mennä väkisin, jos pankki tai markkinat eivät ole siihen suotuisat. -Aktia on jo nyt pörssikunnossa, mutta päätöstä ei vielä ole tehty, Laitinen sanoi.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI