|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Elina Lepomäki: ?Suomesta tulee käytettyjen autojen loppusijoituspaikka ? Autovero on poistettava? (20.11.2018 13:31)
Tutkija: Hurja teoria Vladimir Putinin aikeista leviää ? Näin Venäjä kiristää otettaan Valko-Venäjällä (20.11.2018 13:11)
Petteri Orpo: Suomessa ihan pian liikaa kouluja ja päiväkotipaikkoja ? syntyvyyslukujen konkreettinen seuraus kohta totta (20.11.2018 12:52)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Poliitikot vakuuttivat, ettei VaKoa siirretä Amistoon

25.04.2008Valkon kansalaisopiston opiskelijat ja opettajat ovat suhteellisen tyytyväisiä opiston nykyisiin tiloihin Loviisan Ratakadulla Länsiharjun koulun yhteydessä sekä käytössä olevissa vuokratiloissa. Amiston tiloihin uudelle teollisuusalueelle ei haluta muuttaa. Opistolaisyhdistyksen eilisiltana järjestämään keskustelutilaisuuteen uskaltautuneet kunnallispoliitikot Ritva Suomalainen (kok.), Anna Hiltunen (kok.), Ismo Kokko (kok.), Päivi Uotinen (kok.), Sinikka Heikkinen (sd.) ja Jaakko Isotalo (sd.) lupasivat kuunnella opistolaisten kantoja tarkalla korvalla.


Kaupungin virkamiehistöä tilaisuuteen ei ollut päässyt tulemaan, mutta kaupunginjohtaja Olavi Kaleva lähetti kansalaisopiston vt. rehtorin Eija Temmeksen välityksellä terveiset, joiden mukaan mitään päätöksiä ei ole tehty. Valtuutettu Sinikka Heikkisen mukaan kaupunki joutuu tekemään päätöksiä Amiston tyhjillään olevien tilojen tulevasta käytöstä viimeistään alkukesästä. Kaupungin puolella päätösehdotusta ei ole valtuutettujen mukaan vielä valmisteltu, mutta tilakysymystä on työryhmässä mietitty jo puolitoista vuotta.

Amistoa hallinnoivan koulutuskuntayhtymän valtuuston toinen varapuheenjohtaja ja Loviisan kaupunginvaltuutettu Jaakko Isotalo kertoi, että kuntayhtymä odottaa kaupungilta jonkinlaista kantaa tilojen tulevaan käyttöön 5.5. Tyhjien tilojen tulevan käytön ohella ratkaisua odottaa myös ajatus keskuskeittiön perustamisesta Amiston tiloihin. Sinikka Heikkinen vakuutti, ettei VaKoa tulla mihinkään siirtämään.

–Minulla on tunne, että VaKo saa olla entisissä tiloissa. Hänen mukaansa 5.5. kaupungin edustajat ja kuntayhtymän edustajat keskustelevat keittiötoimintojen ja ”jonkun muun asian” siirtämisestä Amiston tiloihin.

Isotalo puolusti yhä kantaansa, että osalle VaKon toiminnoista, ennen muuta kieltenopetukselle, Amisto voisi tarjota aiempaa paremmat tilat. Samalla hän kuitenkin vakuutti, ettei opiston toimintoja tulla missään tapauksessa pakkosiirtämään.

–Demarit ja kokoomus ovat kantaneet huolta VaKon tilanteesta koska on katsottu, etteivät nykyiset tilat täytä aikuiskoulutukselle asetettuja vaatimuksia. Olettamus on ollut, että tilat ovat huonot. Mutta jos opiskelijat haluavat olla täällä, sitten tilalle etsitään jotain muuta. Isotalon aiemman käsityksen VaKon huonoista kielistudiotiloista tyrmäsi opiston opettaja Jaana Lundán, joka kertoi VaKolla olevan nykyisin ”kaupungin hienoimman atk-luokan”. Rahaa ajanmukaistukseen on saatu sekä opetushallitukselta että hankerahoituksena, yhteensä 60.000-70.000 euroa.

VaKo hautasi pitkäaikaisen haaveensa omista tiloista?

n Valkon kansalaisopiston opiskelijat ja opettajat ovat suhteellisen tyytyväisiä nykyisin käytössä oleviin tiloihinsa. Näin todettiin ainakin opistolaisyhdistyksen järjestämässä keskustelutilaisuudessa eilisiltana.

Keskustelutilaisuuden yhtenä pontimena olivat huhut ja tässä lehdessä jokin aika sitten julkaistu Jaakko Isotalon haastattelu VaKon mahdollisesta siirrosta ainakin osittain ammattikoulu Amiston tiloihin Johtajantielle. Kaupungin suomenkieliset ovat myös lähes parinkymmenen vuoden ajan haaveilleet opiston omista tiloista, sillä VaKo toimii nykyisin Länsiharjun koulun yhteydessä. Opistolla on lisäksi taitoaineille vuokratiloja Aleksanterinkadulla. Lisäksi opetukseen käytetään kirjaston mediateekkiä, jossa studio on käytössä kahdesti viikossa. Loviisan ympäristökunnissa VaKo järjestää toimintaa pääasiassa koulujen tiloissa.

Opiskelija Pirkko Suvisaari vakuutti, että nykyiset tilat riittävät. Samaa vakuutti taitoaineiden opettaja Marketta Heikinheimo.

–Riippuu mihin vertaa. Plussaa täällä on se, että koulun tiloja on kansalaisopiston käytössä.
Hän kuitenkin huomautti, että VaKon tiloista osa on matkan varrella siirtynyt koulun käyttöön.
–Koulu työntyy VaKon tiloihin.
Myös opettaja Jarmo Sihvonen vakuutti, että nykyisiin tiloihin ollaan tyytyväisiä.
–Yhteistyötä on myös lukion kanssa koulukeskuksen puitteissa.

Vt. rehtori Eija Temmes kehotti paikalla olijoita haaveilemaan, vaikka suhteellisen tyytyväisiä tilojen käyttäjät tuntuivatkin olevan.
–Kappeli olisi opistolla aivan ihana paikka, totesi Ritva Risu. Tuula Felinin mukaan se olisi monen muunkin haave.

Thomas Rosenberg esitti Almin talon kunnostamista VaKolle. VaKon ja Medborgarinstitutetin yhdistämiseen kaksikieliseksi kansalaisopistoksi hän suhtautui epäillen.

Rosenberg epäili, että ”Amiston uhka” on saanut opistolaiset tyytyväisiksi nykyisiin tiloihinsa. Hän myös totesi Amisto-kysymyksen aikataulun kovin kiireiseksi. Tuula Feliniä huolestutti, miten kauan VaKo saa toimia Länsiharjun koulun yhteydessä koulun tilatarpeiden vuoksi.

Temmes totesi, ettei VaKo ole ainakaan ”vyörymässä” Mi:n tiloihin. Temmes kuvasi keskustelun päätteeksi, että VaKo on nyt ”noussut montusta”, kun Amisto-vaihtoehto on haudattu. Isotaloa ilmaus harmitti.

–Ei VaKo missään montussa ole ollut. On vain ajateltu, mistä saataisiin VaKolle hyvät tilat.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI