|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Sebastien Ogier jälleen rallin maailmanmestari (18.11.2018 10:08)
Trumpin erikoinen Suomi-neuvo Kalifornian tuhojen keskellä: ?He käyttävät paljon aikaa haravointiin? (18.11.2018 09:44)
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


"LPO tulee fuusioida DNA:n tai Mikkelin ja Savonlinnan Puhelinosuuskuntien kanssa"
15.04.2008Loviisan Puhelinosuuskunnan osuuksia hankkinut orimattilalainen sijoittaja Petri Helenius esittää LPO:n muuttamista osakeyhtiöksi ja yhdistämistä valtakunnalliseen DNA-yhtiöön. Lisäksi Helenius ehdottaa huhtikuun lopulla pidettävälle osuuskunnan kokoukselle, että osuuskunta aloittaisi yhdistymisneuvottelut Mikkelin Puhelinosuuskunnan sekä Savonlinnan Puhelin osuuskunnan kanssa.


Loviisan Puhelinosuuskunnan toimitusjohtajan Gustaf Forsbergin mukaan sulautumisesitys on kokouksen esityslistalla, koska osuuden omistaja Helenius on omissa ja edustamiensa yhtiöiden Pekulin Oy:n ja Pecten Oy:n nimissä tehnyt asiasta esityksen ja se on osuuskuntalain mukaan otettava käsiteltäväksi.

Osuuskunnan sääntöjen mukaan yhdellä jäsenellä on vain yksi ääni riippumatta siitä montako osuutta hänellä on. Nurkanvaltausten varalle säädettyä äänileikkuria on kuitenkin mahdollista kiertää esimerkiksi siirtämällä osuuksia useille eri pöytälaatikkoyhtiöille. Tällä tavoin yksi sijoittaja voisi käyttää kerralla kaikkien hallitsemiensa yhtiöiden äänivaltaa osakaskokouksessa.

-Osuuden omistajien on syytä tiedostaa, että aina mahdollista, että ulkopaikkakuntalaiset sijoittajat pyrkivät osuuskunnan kokouksessa edistämään tavoitteitaan Loviisan Puhelimen sulauttamiseksi johonkin suurempaan kokonaisuuteen, arvioi Forsberg.

”LPO pärjää hyvin itsenäisenä”

-En halua toimitusjohtajana spekuloida omistajien ratkaisuja. On osuuskunnan jäsenten eli omistajien asia miten osuuskunnan ja sen kokonaan omistaman Loviisan Puhelin Oy:n toimintaa linjataan ja mikä on strategia, Forsberg kertoi eilen. Hänen mukaansa Loviisan puhelinosuuskunta päätti edellisen kerran pari vuotta sitten pysyä itsenäisenä paikallisena puhelinyhtiönä eikä liittyä valtakunnalliseen DNA-yhtiöön.

-Näemme, että itsenäisenä pystymme parhaiten palvelemaan itä-uusmaalaisia asiakkaita. Jos liiketoiminta olisi siirretty DNA:han, LPO:sta olisi tullut vain yksi finanssisijoittaja muiden joukossa. Nyt päätösvalta liiketoiminnasta on Loviisan seudun osuudenomistajilla. Jos olisimme osa DNA:ta, se ei varmaankaan olisi ryhtynyt rakentamaan valokuituverkkoa tai omaa Sulo-kännykkäliittymää Loviisaan, arvioi Forsberg.

Forsbergin mukaan Loviisan Puhelin Oy pärjää hyvin itsenäisenä ja pystyy tuottamaan palvelunsa kilpailukyiseen hintaan. Sanojensa vakuudeksi Forsberg näyttää tuoretta tilinpäätöstä, joka osoittaa liikevaihdon kasvaneen 8 prosenttia 5,4 miljoonaan euroon ja yhtiön tuottaneen liikevoittoa 8 prosenttia liikevaihdosta. Tilikauden voitto yli nelinkertaistui miljoonaan euroon ja sijoitetun pääoman tuotto nousi yli 20 prosenttiin.

-Lisäksi viestintäviraston hintakorivertailujen mukaan LPO:n ja muiden itsenäisten Finnet-yhtiöiden palveluiden hinnat ovat edullisempia kuin valtakunnallisten yhtiöiden, Forsberg kertoi. Hänen mukaansa LPO:n osuuksia ostaneiden ulkopaikkakuntalaisten sijoittajien tarkoituksena on ajaa ratkaisuja, jotka nostavat osuuden arvoa mahdollisimman pikaisesti. Loviisan Puhelimen osuuksista maksetaan 600-700 euroa per kappale, kun osuuden pelkkä tasearvo on jo noin 1.820 euroa. LPO:n hallitus esittää, että viime vuodelta jaettava osuuspääoman korko nostetaan 35 eurosta 45 euroon per osuus.

LPO varautuu ennätysosanottoon

Loviisan Puhelinosuuskunnassa on 3.802 jäsentä, joiden hallussa on yhteensä 5.471 osuutta. Viime vuonna osuuskunnan kokouksen osallistui ennätykselliset noin 40 jäsentä, jotka edustivat yli sataa osuutta. Tänä vuonna LPO varautuu vieläkin suurempaan osanottoon ja on varannut osuuskunnan kokosta varten Länsiharjun koulun auditorion. Vuosi sitten LPO:n paikallisilla osuuden omistajilla oli kokouksessa enemmistö. Sijoittajien esitys kokouksen puheenjohtajaksi hävisi äänestyksessä, ja myös DNA-fuusion torjunut hallitus sai vastuuvapauden.

Forsbergin mukaan sulautumisesityksiä ei voitaisi hyväksyä sellaisenaan, sillä ei ole olemassa valmista sulautumissopimusta, mutta teoriassa osuuskunnan kokous voisi velvoittaa hallitusta ryhtymään valmistelemaan asiaa.

-Asia ratkaistaan äänestyksellä ja päätökseksi riittää yksinkertaisen enemmistön mielipide, kertoi Forsberg.

Petri Helenius haluaa nostaa osuuden arvoa fuusioimalla

n Orimattilalainen sijoittaja Petri Helenius kiistää olevansa valtaamassa LPO:n nurkkaa ja kertoo tehneensä sulautumisehdotuksensa saadakseen LPO:lta selkeämmät vastaukset siitä miksei se halua sulautua DNA:han.

-En ole saanut riittäviä vastauksia. Ajan näillä esityksillä takaa vastauksia, miksei liitytty (DNA:han) vuosi sitten. Haluan ajaa fuusiota myös Mikkelin ja Savonlinnan kanssa, koska sellainen yhtiö olisi isompi ja sen valtaaminen olisi vaikeampaa. Lisäksi se nostaisi osuuden arvoa, kun isomman yhtiön osakkeesta tulee vaihdetumpi. Nyt osuudella ei ole oikeaa hintaa, kertoi Helenius eilen. Hän omistaa itse ja yhtiöidensä kautta 70 LPO:n osaketta.

Kysymykseen eikö kaksi esitystä; sulauttaminen osaksi DNA:ta ja yhdistäminen Mikkelin ja Savonlinnan puhelinosuuskuntien kanssa ole keskenään kilpailevia ehdotuksia, Helenius totesi, ettei usko niiden menevän läpi Loviisan kokouksessa. Helenius ei myöskään aio itse osallistua LPO:n kokoukseen 29.4., koska samaan aikaan pidetään myös Mikkelin Puhelinosuuskunnan kokous. Helenius on hankkinut salkkuunsa myös MPY:n osuuksia, ja lähettänyt Mikkelin osuuskunnalle samanlaisen sulautumisesityksen.

-Tyypillistä Finnet-väen touhua, että järjestetään tarkoituksella kokoukset samaan aikaan. Myös Päijät-Hämeen Puhelimen ja Salon Puhelimen kokoukset ovat keskenään päällekkäin, ihmetteli Helenius. Hän aikoo lähettää LPO:n kokoukseen paikalle valtakirjalla varustetun edustajansa puolustamaan sulautumisesitystä. Aiemmin muun muassa taksiautoilijana toiminut Petri Helenius sanoo toimivansa nykyisin lähinnä päätoimisena sijoittajana.

-Taksi on kyllä pihassa, mutta vähemmän on ajoa, Helenius sanoi.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI