|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat torstaina Ateenassa ? lohkovoiton menetys olisi historian eeppisin sulaminen (15.11.2018 12:33)
KL: 52 työntekijän yritys toimii ilman pääluottamusmiestä ja liittoja ? ?Palkankorotus otettiin heti käyttöön täysimääräisenä? (15.11.2018 11:21)
50 000 nimeä täynnä ? Kansalaisaloite raiskauksen määritelmästä menee seuraavan eduskunnan käsittelyyn (15.11.2018 10:57)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Veneilijä ja palokunta pelastivat pahoin kylmettyneen kalastajan viime hetkellä avannosta
14.03.2008Rannalla olleen hyväkuntoisen eläkeläisen neuvokas toiminta sekä palokunnan pintapelastajan ripeys pelastivat iäkkään kalamiehen varmalta hukkumiselta perjantaina aamupäivällä noin kello 10.30 Loviisan uimarannan edustalla. Kävellen liikkunut erittäin kokenut vuonna 1929 syntynyt kalamies oli ollut kokemasa verkkoja jäällä noin 300 metriä uimarannasta, kun hauras jää oli pettänyt hänen altaan. Kalastaja oli ensin uponnut, mutta päässyt pian pinnalle huutamaan apua. Loviisanlahden rannoilla olleet sivulliset olivat kuulleet avunhuudot ja hälyttäneet apua.

Katso LS:n videokuvakooste pelastusoperaatiosta.Avunhuudot oli kuullut myös Sahaniemessä ollut eläkkeellä oleva luotsivanhin ja merikapteeni Håkan Strömberg. Hän oli ottanut rannasta pienen soutuveneen ja lähtenyt sen avulla heikoille jäille. Samaan aikaan myös palokunnan sukellusyksikkö saapui uimarannalle ja ryhtyi valmistelemaan pelastusta. Uimarannalle saapunut palokunnan sukeltaja Kimmo Sandvik riisui sukellusvarusteensa ja lähti kuivapuvussaan juosten kohti avannossa hengestään kamppaillutta kalastajaa. Jää oli kuitenkin niin heikkoa, että se petti pintapelastajan alta ja viivytti pintapelastajan saapumista. Noin 8 minuutin kuluttua pintapelastaja pääsi kuitenkin kalastajan luokse, mutta vajosi itse samaan avantoon. Pintapelastajan onnistui kuitenkin pidätellä kylmettynyttä kalastajaa pinnalla, kunnes veneellä jäitä pitkin saapunut Håkan Strömberg ehti paikalle.

-Olin ollut veneellä kokemassa verkkoja ja tulin juuri maihin Sahaniemeen, kun kuulin huutoa jäältä. Se huuto tuli Haruddin suunnasta, jossa näin olevan jonkun veneporukan jo liikkeellä. Käännyin takaisin, kun ajattelin, että jos siellä on joku hädässä, niin he ovat paljon lähempänä.
-Sitten huomasin, kun ambulanssi tuli lähelle Plageniin, ja otin veneen ja lähdin työntämään venettä sinnepäin. Sen jälkeen näinkin, että Haruddin ja Sahaniemen välissä oli joku avannossa ja pää vain näkyi joskus pinnalla, kuvaili Strömberg.

Pelastajat kiittelivät Strömbergin suoritusta

-Lähdin työntämään venettä avannon suuntaan ja koetin lukea jäätä ja katsoa mistä pystyy kulkemaan. Palokunnan mies ehti ensin paikalle ja piti miestä pinnalla. Kun tulin veneen kanssa avannolle, yritimme nostaa miestä veneeseen, mutta se ei ollutkaan helppoa. Jää petti koko ajan ympäriltä, Strömberg sanoi.

Pian Sandvikin ja Strömbergin jälkeen lähistölle ennätti myös palokunnan toinen pintapelastaja Ove Grönroos. Sandvik ja Strömberg saivat nostettua kalastajan veneeseen, ja kiinnitettyä narun veneeseen. Rannalla olleet palokuntalaiset ja poliisit vetivät Strömbergin veneineen ja kalastajan rantaan, josta tajuissaan ollut, mutta pahoin kylmettynyt pilkkijä toimitettiin Porvoon sairaalaan tarkkailtavaksi.

-Läheltä piti. Kyse oli minuutista, arvioi ensimmäisenä paikalle saapunut pintapelastaja Kimmo Sandvik.

Palokuntalaiset kiittelivät erityisestä Strömbergin antamaa apua kalastajan pelastamisessa. Korkeasta iästään huolimatta eläkeläinen Håkan Strömberg pystyi tuomaan veneensä nopeasti paikalle ja nostamaan läpimärän ja painavan kalastajan Sandvikin avustamana veneeseen. Muutaman kerran Strömberg vajosi itsekin hauraiden jäiden läpi, mutta pääsi ketterästi veneeseensä.

Håkan Strömberg itse suhtautui perjantaina vaatimattomasti suoritukseensa.
-Kyllä aina pitää auttaa, jos joku on hädässä ja voi auttaa. Arvelen, että kunto on minulla vielä kyllä aika hyvä, vaikka lääkäri on ehkä toista mieltä, Strömberg totesi.

Onnettomuuspaikalle hälytettiin Loviisan palokuntien, poliisin ja ambulanssin lisäksi myös rajavartioston ja medihelin helikopterit, jotka käännytettiin kuitenkin takaisin. Valkon VPK:n sukellus- ja pintapelastusyksikkö ei jostain syystä saanut hälytystä, vaan lisää sukeltajia hälytettiin aina Porvoon kaupungista saakka. Pitkän ajomatkan vuoksi he eivät ehtineet kuitenkaan perille ennen pelastusoperaation päättymistä.Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI