|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään ? Pelätty ilmiö leviää (20.11.2018 19:31)
Kansanedustajat: Lasten harrastaminen maksaa liikaa ? ?Kustannukset nousseet rajusti 10?15 vuodessa? (20.11.2018 18:47)
Uusi ennuste: Sdp nyt selkeä ykkönen ? mutta tuliko demareille jo ?22 %:n katto? vastaan? (20.11.2018 17:36)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Torin sabafanien sireenistä viranomaiskantelu

14.03.2008Loviisan Torin salibandyjoukkueen kannattajien käyttämästä veivattavasta palosireenistä on tehty kantelu Nokian ja Pirkkalan ympäristöviranomaisille. Myös Loviisan ympäristönsuojelusihteeri Maud Östman kertoi saaneensa Nokialta tiedon Torin fanien käyttämästä palosireenistä Nokian kristillisiä Palloilijoita vastaan käydyssä karsintaottelussa.


-Nokialta meille tuli ilmoitus edellisestä pelistä, jossa sireeniä oli käytetty. Juttelin Torin edustajien kanssa ja kyselin, että miten täällä on toimittu ja onko kytetty samaa laitetta. Nyt varmaan etenen niin, että olen yhteydessä terveysviranomaisiin, joille asia kuuluu, kun kyse on sisätilojen melusta, Östman kertoi eilen.

-Voi olla, että desibelejä joudutaan valvomaan, vaikka yksittäisen laitteen melua voi olla hankala mitata muut metelin joukosta, Östman pohti.

-Loviisalaisella salibandyjoukkueella Torilla on innokas faniyleisö. Mutta valitettavasti muutama jäsen on ottanut tehtäväkseen aiheuttaa kanssaihmisille kuulovaurioita soitattamalla entisaikojen hälytyssireenejä, joiden meteli on kipukynnyksen ylittävää. Asiasta on tehty kantelu ympäristöviranomaiselle, kertoi nimettömänä pysyttelevä kantelija Loviisan Sanomille. Myös Nokialla viranomaiset joutuivat uudenlaisen tilanteen eteen, kun melusta valittanut kuntalainen otti yhteyttä.

-Yksi henkilö on kääntynyt meidän puoleen tämän sireenin melusta. Olemme keskustelleet asiasta terveysviranomaisten kanssa, tutkineet alan säädöksiä ja neuvoneet asiakasta kääntymään Pirkkalan kunnan terveysviranomaisen puoleen, koska Nokian KrP:n ottelut pelataan Pirkkalassa, kertoi Nokian ympäristöpäällikkö Ahto Penttinen eilen.

Ylittyykö 115 desibelin raja?

-Ministeriön ohjeissa todetaan selvästi, ettei normaaleja terveydensuojelun säädöksiä sovelleta urheilutapahtumiin eikä konsertteihin. Niistä ei silti saa aiheutua kuulovaurion riskiä. Säädöksissä on muutamia raja-arvoja melulle. Maksimiraja on 115 desibeliä, jota ei saa ylittää. Jos sireenin melu ylittää rajan, terveysviranomainen voi puuttua asiaan, kertoi Penttinen.

-Ei tässä pitäisi mitään viranomaisia tarvita. Sireenin veivaaja ei periaatteessa ole vastuussa, vaan tilaisuuden järjestäjän huolehtia, ettei vaurioita tapahdu, Penttinen sanoi. Hänen mukaansa järjestäjällä on periaatteessa kolme vaihtoehtoa.

-Järjestäjä voi todeta, että koko asia on jonnin joutavaa jorinaa. Tai sitten järjestäjä voi varata riittävän määrän korvatulppia tai kuulosuojaimia, ja kertoa yleisölle, että melua voi olla ja suojaimia on tarjolla kaikille. Tai sitten järjestäjä voi kieltää meluavan laitteen käytön, luetteli Penttinen.

-Melua ja tunnelmaa pitääkin olla katsomossa, mutta rajansa silläkin. En tiedä millainen melutaso tuollaisella sireenillä on. Meidän puoleen kääntyneet asiakkaan mielestä melu oli todella kovaa, Penttinen asetteli sanojaan.

Torin salibandyvalmentajan Juha Kankaanpään mielestä palosireenin ääni ei ole liian voimakas, ja sireenistä on tullut Torin tavaramerkki, josta puhutaan.

-Suurimmalle osalle yleisöstä ja pelaajille se on makee juttu. Kyllä tällainen kantelu taitaa mennä kateuden puolelle. Luulen, että sireeni on mukana myös lauantaina, kun menemme taas Pirkkalaan, Kankaanpää sanoi.

”Loviisan sireeni on kauheen hauska”

Nokian kristillisten Palloilijoiden manageri Marko Salmela kertoi kuulleensa jotakin asiasta, mutta sivuttaneensa koko jutun vähäpätöisenä.

-Mun mielestä se sireeni on kauheen hauska. Mulla oli 6- ja 10-vuotiaat pojat mukana seuraamassa matsia, ja jotkut Torin kannattajat tarjosi korvatulppia, mutta eivät pojat niitä huolineet. Mun mielestä fiilis Loviisan peleissä on ollut erittäin hyvä, kommentoi Salmela.

-Täytyy asiaa miettiä lauantain peliin mennessä. Jossain peleissä on ollut megafoneja ja ne on kielletty. Äkkiseltään sanoisin, että loviisalaiset tuokoot korvatulppia tullessaan ja soittakoot sireeniä, mutta en osaa vielä sanoa varmasti mitä nyt tehdään. Voi olla, että se on pakko kieltää, vaikka se olisi meidän näkökulmasta huono juttu, pohdiskeli Marko Salmela eilen. Tor kohtaa Nokian Krp:n Pirkkalassa huomenna. Jos Tor voittaa, kohtaavat joukkueet sunnuntaina Loviisan liikuntahallissa.

Loviisan Sanomien uutisen jälkeen myös muutamat loviisalaiset ovat ilmoittaneet kärsineensä korvakipua sireenin metelistä.

-Korvani menivät lukkoon, kun istuin lähellä sireeniä. Kuulo palautui vähitellen vasta perjantaina, kertoi ottelupaikalla Loviisan liikuntahallissa maanantaina paikalla ollut loviisalainen katsoja.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI