|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen futistytöille lohdutuspiste ? MM-turnauksen pettymys valmentajien piikkiin (21.11.2018 00:24)
Kärpät jatkaa mestareiden liigassa puolivälieriin (20.11.2018 23:07)
Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään ? Pelätty ilmiö leviää (20.11.2018 19:31)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Yrityksille uusia yhteistyökumppaneita

18.01.2008Lapinjärven ja Liljendalin yhteinen kehityshanke nimeltään ”Valtatie 6 - Osallistuva kehittäminen” päättyi vuoden vaihteessa. Hankkeen johtaja Lapinjärven kehittämispäällikkö Antti Vaittinen arvioi, että hankkeen kautta alueen yrittäjät ovat löytäneet uusia yhteistyökumppaneita yritysten lisäksi myös julkisen alan toimijoista. Yrityksiä on myös kyetty auttamaan uusien työntekijöiden rekrytoinnissa.


Hankkeen loppuraportin tulosten arviointia koskevassa osassa todetaan, että toteutettujen toimenpiteiden tavoitteena on ollut taata kunnissa toimivien ja sinne muuttavien yritysten edellytyksiä harjoittaa ja kehittää toimintaansa. Yli sektorirajojen ulottuvan yhteistyön kehittämisellä on myös haluttu vahvistaa yrittäjyydelle myönteistä ja avointa asenneilmastoa.

Konkreettisia toimia tavoitteiden edistämiseksi hankkeen aikana ovat olleet esimerkiksi yrityskontaktit, kuntien ja yritysten yhteismarkkinointi messuilla sekä lehti- ja tienvarsimainonta.

Yksi hankkeen tuloksista on markkinointistrategia alueen kokonaismarkkinointia ja siihen kuuluvaa yhteisen ilmeen ja imagon rakentamista ja profiloitumista varten.

Hanke on tuottanut markkinointistrategian perusteella kaksi erillistä markkinointisuunnitelmaa alueen asumisen ja elinkeinomarkkinoinnin tarpeisiin. Näiden suunnitelmien pohjalta on myös toteutettu markkinointitoimia yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa.

Kunnat kiinnostavat yrityksiä

Kehittämishankkeen yksi tavoite oli saada kuusi uutta kotimaista yritystä kuntiin. Vaittinen toteaa, että tavoite on mahdollista saavuttaa.
Hankkeen päättyessä yksi yritys on ilmoittanut selkeästi halukkuutensa muuttaa Liljendaliin. Myös Lapinjärven kunnalle on yksi yritys tehnyt tarjouksen toiminnan siirtämisestä kuntaan.

Markkinointitoimien tuloksena on noussut esille kuudesta kahdeksaan mahdollista muuttajayritystä, joiden kanssa neuvottelut jatkuvat.
Vaittinen huomauttaa, että toiminnan siirtämistä koskeva päätös on yritykselle aina suuri asia ja useimmiten siirtymispäätös vaatii aikaa ja pitkää harkintaa. Tältä osin kehittämishankkeen tuloksia voidaan varmuudella mitata ehkä vuosia hankkeen päättymisen jälkeen.

Yksi tavoite oli yritysten edellytyksiin perustuvan miniklusterin aikaansaaminen yritysten yhteistyön pohjaksi. Selkeimmin tässä suhteessa ovat nousseet esille hoiva- ja hyvinvointipalvelut sekä elintarvikkeiden tuotanto ja kaupan ala, joissa yrityksillä on selvää yhteistyöhalukkuutta ja tarvetta.
Miten kehittämishankkeen jälki sitten näkyy Lapinjärven ja Liljendalin väestökehityksessä ja työpaikkojen kasvussa?

Väestökehityksen suhteen tavoitteena oleva kuuden asukkaan vuotuinen kasvu molemmissa kunnissa toteutui Lapinjärven osalta vuoden 2006 aikana. Vuoden 2007 osalta Lapinjärven väestökehitys ei ollut yhtä myönteinen. Liljendalin väestökehitys oli puolestaan vuoden 2006 osalta negatiivinen, mutta kääntyi vuoden 2007 osalta kasvusuuntaiseksi.

Kasvuhakuiset yritykset pääosassa

Loppuraportissa todetaan, että elinkeinoelämän vilkastumisesta, yritysten liikevaihdon kasvusta ja hyvästä työllisyyskehityksestä kuuluu pääasiallinen kunnia paikallisille kasvuhakuisille yrityksille ja osittain eteenpäinmeno johtuu yleisestä suhdannevaiheesta. Loppuraportin arviointi tyytyy toteamaan, että asukaslukuun ja elinkeinoelämän kehitykseen hankkeen voitaneen katsoa vaikuttaneen myönteisesti.

Lapinjärven ja Liljendalin yhteinen kehittämishanke on saamassa jatkoa. Uuden kehittämishankkeen avulla pyritään seudullisen elinkeinoyhteistyön kehittämiseen ja toisena tavoitteena on yritysten yhteistyön ja niiden välisen verkottumisen kehittäminen. Vuoden lopussa päättyneen kehittämishankkeen toimialaryhmiin kuuluneet Lapinjärven ja Liljendalin palveluyritykset muodostavat rungon yhteistyöverkostolle. Verkostoa on tarkoitus laajentaa kattamaan koko Loviisan seutu ja Elimäki.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI