|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)
Taas uusi pohjakosketus Suomen syntyvyydessä? ? Tutkija: Nyt käsillä on aito murros, nuorilla rankka kuva ?prismaperheistä? (15.11.2018 18:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Päiväkodit saavat turvallisuusohjeet

15.01.2008Päiväkodeille on tekeillä valtakunnalliset turvallisuusohjeet. Niiden on tarkoitus opastaa parantamaan paitsi päiväkotien fyysistä turvallisuutta, myös toiminnan käytäntöjä. Mietittävä on muun muassa sitä, voiko pikkulapsen luovuttaa päiväkodista kymmenvuotiaan sisaruksen vastuulle.


oviisassa lasten päivähoidon esimies, sektoripäällikkö Ann-Louise Björkas aikoo käydä tarkastamassa kevään aikana kaikki kaupungin päiväkodit.
–Täytyy koputtaa puuta. Lasten karkailusta ei ole tilastoa.

Björkasin mukaan Loviisassa päiväkodeista ei ole karkailtu, mutta yrityksiä sattuu aina silloin tällöin. Koko maassa päiväkodeista pääsee karkuteille vuosittain kymmeniä lapsia. Valkon päiväkodissa sattui kaksi pakoyritystä viime syksynä. Molemmissa tapauksissa henkilökunta havaitsi karkausyrityksen heti, eikä lapsia jouduttu etsimään.

–Toisessa tapauksessa lapsi ei totellut kieltoa. Toisella kertaa asialla oli ”kolmen kopla”. Sekään ei ehtinyt ”mennä hukkaan”, kertoo päiväkodin johtaja Anja-Riitta Blomster. Kolmen kopla ei Blomsterin mukaan tehnyt pakoyritystään hetken mielijohteesta. Lapset keksivät hänen mukaansa harvemmin tempauksia yksin. Tässä tapauksessa koplan jäsenet onnistuivat kiipeämään aidalle ja näpräämään portin lukon auki.

–Pingoin itse koplan perään. Asiasta kerrottiin myös lasten vanhemmille, jotka ottivat tapauksen kiitettävän vakavasti. Tämä kopla ei ole sen jälkeen yrittänyt lähteä omille teilleen.

Blomster tähdentää, että päiväkodin henkilökunnalta vaaditaan jatkuvaa valppautta. –Tälläkin hetkellä meillä on valtaosa lapsista eläväisiä ja toiminnallisia poikia. Menneen syksyn ja alkaneen talven sääkin voi osaltaan vaikuttaa lasten pakohaluihin, sillä rönttäkeleissä ei energiaa kulu ulkoleikeissä samaan tapaan kuin silloin, kun maassa on lunta.

–Lapset ovat pitkään joutuneet pitämään päällään täydet kurarustingit. Yritämme ulkoilla mahdollisimman paljon, vaikka ei sentään ihan hirmumyrskyssä. Mutta hiihdot ja luistelut ovat nyt jääneet pois.

Lyhyitä sijaisuuksia vaikea täyttää

Ann-Louise Björkasin mukaan päiväkodeissa pyritään tähdentämään turvallisuuskysymyksiä kaikille, jotka päiväkodeissa käyvät. Esimerkiksi portit on muistettava sulkea kunnolla.

Björkas tietää, että päiväkodeissa tilanteet vaihtelevat.
–Lapset käyttävät tilannetta hyväkseen, jos vanhemmat ja henkilöstö keskustelevat. Siksi hoitosopimukseen on kirjattu, että aina kun lapsen huoltaja on paikalla, vastuu siirtyy hänelle.

–Nämä ovat tärkeitä asioita. Lasten turvallisuus on etusijalla, mutta myös vastuukysymysten tulee olla selkeät.

Turvallisuuteen kuuluu olennaisesti se, että päiväkodeista löytyy riittävä määrä henkilökuntaa. Björkasin mukaan Loviisan päiväkodeissa ei ole ylitetty ryhmäkokoja ja sijaisiakin saa palkata. Ongelmana on kuitenkin se, että lyhytaikaisia sijaisia on vaikeaa tai jopa mahdotonta saada.

–Vakituisesti sijaisuuksia tekevät ovat jo työllistettyjä, mutta parin päivän sijaisuuksien tekijöitä on vaikea saada. Ammattitaitoisesta henkilökunnasta on pulaa, sillä jonkinlainen hoitoalan koulutus pitäisi olla.

Turvallisuusohjeet käydään läpi lasten kanssa

Valkon päiväkotiin on vastikään tehty useita turvallisuutta kohentavia parannuksia. Esimerkiksi varaston ympäristössä ei ole enää valvonnan kannalta ”kuolleita kulmia” ja oikeaoppinen aita estää pääsyn isolle kivelle, joka on aiemmin houkutellut kiipeilemään. –Olemme saaneet pihaan myös isot hyvät valot, Blomster kertoo.

Päiväkodin vanha aita on vaatimusten korkuinen eli 120 senttimetriä. Siinä on kuitenkin suunnitteluvirhe, jota ei uudessa aidassa enää ole: poikkipuu on vanhassa aidassa pihan puolella ja siksi se voi toimia myös askelmana.

Blomster kertoo, että päiväkodissa on turvallisuusohjeet, jotka käydään lasten kanssa läpi syksyllä ja tarpeen mukaan uudelleen. Ohjeissa muun muassa tähdennetään, että aidoilla ei saa kiipeillä eikä roikkua. Lisäksi vanhemmat lapset ovat tehneet omat tenavasäännöt, jotka opastavat viihtyisään päikkäritunnelmaan. Tenavasäännöissä muun muassa muistutetaan, että kaveria ei saa töniä eikä huutaakaan pidä. Sääntöjen tekijät ovat itse allekirjoittaneet ”sopimuksen”.Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI