|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)
?Vakavin kriisi, jossa olen ollut mukana? ? Blokkirajat murtuvat Ruotsissa (14.11.2018 19:17)
Zyskowicz kuumotti vihreitä: ?Miksi te esitätte työttömyyden lisäämistä?? ? Viileä kuitti Haavistolta (14.11.2018 18:29)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Pernaja avaa uudelleen neuvottelut Porvoon kanssa

15.01.2008

Pernajan kunnanhallitus päätti eilisiltana aloittaa uudelleen fuusioneuvottelut Porvoon kaupungin kanssa. Pernajan kunnan osalta aikaisemmin asetettu työryhmä jatkaa neuvotteluja


.Petra Paakkanen ehdotti asian panemista pöydälle. Stig Lill-Smeds kannatti ehdotusta. Kunnanhallitus päätti äänin 6-2 hylätä Paakkasen ehdotuksen.

Kunnanhallituksen mielestä syvennetylle yhteistyölle Loviisan seudun kuntien kesken ei ole perusteita, sillä vaihtoehto perustuisi isäntäkuntamalliin, jossa käyttömenoista päätettäisiin kunnan ulkopuolella. Pernaja ei siksi pidä vaihtoehtoa realistisena eikä edes tavoiteltavana. Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen kuntayhtymän avulla ei sekään ole kunnan mielestä ratkaisu, sillä koko maan laajuisesti kuntayhtymistä ollaan luopumassa ja tulevaisuudessa sosiaali- ja terveyspalvelut hoidetaan yhä enemmän peruskunnissa. Porvoon ja Pernajan välinen liitossopimus neuvoteltiin valmiiksi jo syksyllä. Pernajan kunnanhallitus hyväksyi omalta osaltaan sopimukseen tehdyt muutokset uusien neuvottelujen pohjaksi. Muutokset koskivat liitoksen ajankohtaa sekä ns. porkkanarahojen määrää.

Liljendal otti aikalisän

Liljendalin kunnanhallitus jätti eilen pöydälle ehdotuksen selvitysmiehen asettamisesta ratkaisemaan Loviisan seudun kuntien pattitilanteen.
Kunnanhallitus haluaa odottaa mitä tuloksia keskiviikkona saavutetaan Sävträskissä Loviisan seudun luottamushenkilöiden neuvottelussa.
Lisäksi kunnanhallitus haluaa odottaa viiden kunnan ja valtiovarainministeriön neuvonpidon tuloksia.

Myös Loviisa, Liljendal ja Pernaja saivat neuvottelukutsun ministeriöltä

Loputkin Loviisan seudun kunnat saivat viime perjantaina valtiovarainministeriön kuntaosaston kutsun neuvottelupöytään, jossa kunta- ja palvelurakenneuudistuksen puitelain toteuttamista pohtivat jo ennestään fuusion torjuneet Lapinjärvi ja Ruotsinpyhtää. Kuntien ja valtion edustajat tapaavat ylijohtaja Cay Sevónin johdolla tiistaina 29. tammikuuta Lapinjärvellä.

Lapinjärvi ja Ruotsinpyhtää tavoittelevat tällä haavaa syvennettyä yhteistyötä Loviisan seudun kuntien kesken. Ruotsinpyhtään kunnanhallitus päätti viime viikolla, että yhteistyötunnustelut käynnistetään myös Kotkan ja Pyhtään suuntaan. Sen sijaan Loviisa on yhä tiukasti täysfuusion kannalla.

–Ilmapiiri on se, että fuusio on ykköstavoite, Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Agneta Alm ynnää keskustelua, joka aiheesta käytiin viimeksi viikko sitten.

Almin mukaan syvennetystä yhteistyöstä keskusteltiin Loviisan seudun kuntien kesken jo kaksi vuotta sitten, mutta silloin Lapinjärvi ei pitänyt sitä vaihtoehtona.

”Kissa pöydälle” Sävträskin kokouksessa

Loviisan seudun kuntien luottamushenkilöt yrittävät selvittää solmuun mennyttä tilannetta huomenna Liljendalin Sävträskissä Liljendalin kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajan kutsusta. Alm luonnehtii tilaisuutta ”debriefingiksi”. –Tarkoitus on nostaa kissa pöydälle ja puhua asioista niinkuin ne ovat. Seudun pienimmän kunnan aktiivisuutta Alm pitää hyvänä asiana. Hän ei pidä ongelmana sitä, että seudun veturiksi pyrkivä Loviisa ei ole tehnyt keskustelualoitetta. –Liljendalilla on ollut asiaan kiva ote: ilmapiiriä on tunnusteltu ja sen edustajat ovat aika neutraalissa asemassa. Almin mukaan myös seudun kuntien yhteistyövaltuuskunta aikoo kokoontua kuntakysymyksen tiimoilla ”lähiaikoina”.

Porvoo nosti vaihtoehdoksi yt-alueen isäntäkuntamallia

Porvoon kaupuginhallitus päätti eilisiltana viestittää muille itäuusmaalaisille kunnille, että kaupunki tavoittelee yhä tosimielellä kuntaliitoksia. Porvoo pitää parhaimpana vaihtoehtona koko Itä-Uudenmaan kattavaa kuntaa. Kaupunki lähettää samansisältöisen ”kosintakirjeen” kaikille alueen kunnille.

Mikäli mega-Porvoo ei ota syntyäkseen, kaupunki on nyt valmis muodostamaan myös laajan sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alueen sillä edellytyksellä, että palvelut hoidetaan isäntäkuntamallilla osana Porvoon kaupungin hallintoa.

Kaupunginjohtaja Marcus Henricson perusteli päätösehdotuksensa muun muassa sillä, että kuntien palvelurakenneuudistus on ajautumassa Itä-Uudellamaalla umpikujaan. Henricson katsoi, että kun Loviisan seudun kuntafuusio kariutui Lapinjärven ja Ruotsinpyhtään vastustukseen, luonnollinen tavoite on perustaa Itä-Uudellemaalle yksi kunta joko heti tai vaiheittain. Tässä kehityksessä Porvoon on Henricsonin mielestä otettava nyt vetovastuu.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI