|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)
?Julkisuushakuista provosointia? ? Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ?valkoista? isänpäivätoivotusta (12.11.2018 20:20)
EU:n suunnitelma kauhistuttaa keskustalaista ? Kasvimyrkkyjen kielto ?vaarantaa suomalaisen ruuantuotannon? (12.11.2018 19:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kouvola hälyttää aina heti lähimmät palokunnat Vastilaan ja Haavistoon

07.03.2003Kouvolassa sijaitseva Kaakkois-Suomen uusi hätäkeskus lähettää jatkossa automaattisesti Pyhtään, Elimäen ja Anjalan palokunnat Vastilanmutkan alueella tapahtuviin tulipaloihin ja suurempiin onnettomuuksiin. Asiasta on alustavasti puhelimitse sovittu Loviisan aluepalopäällikkö Jari Excelin ja hätäkeskuksen johtajan Helena Borisovin kesken.


Hälytysohjeen lisäyksillä on tarkoitus poistaa hälytysalueiden rajoilla Vastilassa ja Haavistossa ilmenneitä viiveitä palokuntien hälyttämisessä. Uudesta hälytysohjeesta sovittiin pikaisesti sen jälkeen, kun palokuntien hälyttämisessä todettiin olleen pitkiä viiveitä vastilalaisen Kossilan perheen navettapalon yhteydessä.

Vanha ohje unohtui muutossa

Loviisan aluepalopäällikkö Jari Excellin mukaan vastaavanlaisista hälytysjärjestelyistä oli aikanaan sovittu jo Kotkan hätäkeskuksen kanssa, ja ne toimivat hyvin myös käytännössä. Kun Kotkan keskuksen toiminnat siirtyivät Kouvolaan ei suullisia sopimuksia ja vanhaa käytäntöä muistettu siirtää mukana.

-Matkustamme ensi keskiviikkona Pyhtään palopäällikkö Pentti Arpulan kanssa Kouvolaan, jossa tämän alueen hälyttämisasiat on tarkoitus käydä uuden hätäkeskusken kanssa perusteellisesti läpi. Kännykkäpuheluiden ohjautumiseen ei voida vaikuttaa, mutta tarkoituksena on, ettei tällaisia viiveitä enää tulisi, kertoi Jari Excell.

Ongelman syynä on, että syvällä Kymenlaakson puolella sijaitsevien Ruotsinpyhtään Vastilan ja Haaviston kylien alueelta soitettavat 112-hätäpuhelut ohjautuvat useimmista lankapuhelimista Loviisaan, mutta GSM-kännykkäpuhelimista yleensä Kouvolaan. Palokuntien hälyttäminen on kuitenkin Loviisan hätäkeskuksen vastuulla. Lähimmät palokunnat Siltakylässä, Pyhtäällä, Anjalassa ja Elimäellä ovat puolestaan Kaakkois-Suomen hätäkeskuksen hälytysjärjestelmässä.

Navettapalossa 13 minuutin lisäviive

Vastilan navettapalossa Kossilan perheen kännykällä soitetut 112-hätäpuhelut ohjautuivat Kouvolaan, joka välitti tiedot ensin Loviisaan, joka puolestaan soitti hetken kuluttua takaisin Kouvolaan, joka hälytti puolestaan lähimpinä olleet Siltakylän ja Pyhtään VPK:t palopaikalle. Lähimpien palokuntien saapuminen viivästyi määräysten odottelun ja ylimääräisen soittelun vuoksi noin 13 minuuttia.

Kouvolan hätäkeskuksen uudessa tietojärjestelmässä ei tähän saakka ole ollut lainkaan Haaviston eikä Vastilan alueen osoitetietoja, joten "sudeettiruotsinpyhtääläisten" hätäpuheluissa antamien palokohteiden sijainti on ollut hätäkeskukselle tuntematon. Jatkossa Vastilan ja Haaviston osoitteet löytyvät myös Kaakkois-Suomen hätäkeskuksesta.

"Järjestely sopii Pyhtään palokunnille"

Pyhtään palopäällikkö Pentti Arpulan mukaan Pyhtään sopimuspalokuntien hälyttäminen automaattisesti aina Vastilaan ja Haavistoon sopii hyvin hänelle ja Pyhtään palokunnille.

-Meillä on siitä jo suullinen sopimus, ja siihen ollaan varauduttu. Asiasta on keskusteltu myös meidän palokuntien kanssa. Siihen suuntaan on hälytyksiä tullut noin yksi tai kaksi vuodessa. Nyt kun Siltakylän ja Pyhtään VPK:illa on ensivasteluvat voi olla, että ensivastehälytyksiä tulee sille alueelle enemmän, arveli Arpula.

Hänen mukaansa on hyvä, että asiasta sovitaan osapuolten kesken selkeästi. Arpula arveli, ettei toiminnasta aiheudu sellaisia kustannuksia, että niistä tulisi erikseen sopia kuntien välillä.

-Päättäjät siitä sitten tarvittaessa päättävät. Jo lain mukaan apua on pyydettäessä annettava rajojen yli. Näkisin, että tässä on hyvä noudattaa vastavuoroisuuden periaatetta eli apua annetaan tarvittaessa puolin ja toisin, sanoi Arpula.
Samalla periaatteella mukaan tulevat myös Elimäen ja Anjalankosken palokunnat.

Hälytysalueiden ja hätäkeskusalueiden raja-alueella toimivilla palokunnilla on ollut myös ongelmia tavoittaa toisiaan hälytystilanteissa. Excellin mukaan myös radioliikenteen sujumisesta on tarkoitus sopia osapuolten kesken. (AH)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI