|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Venäläinen oligarkki haastoi Nordean, OP:n ja Dansken oikeuteen - kytköksiä Suomeen Helsingin Areenan ja Jokerien kautta (21.10.2018 12:12)
Venäjältä hyytävä vastaus Donald Trumpille: ?Vastatoimet voivat olla myös sotilaallisia? (21.10.2018 11:57)
?Samalla lakkojen määrällä olisi voitu muuttaa poliittisten lakkojen lainsäädäntöä? ? Hjallis Harkimo sivaltaa sekä ay-liikettä että hallitusta SS-blogissa (21.10.2018 11:33)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Fennovoima kertoi eilisiltana suunnitelmistaan Ruotsinpyhtäällä

16.10.2007Ruotsinpyhtään kunnanhallitus päättää tänään illalla kannastaan Fennovoiman aikeisiin aloittaa uuden ydinvoimalansa ympäristövaikutusten arvioinnit kunnan alueella. Eilisiltana Fennovoiman Oy toimitusjohtaja Tapio Saarenpää sekä ydintekniikkajohtaja Juhani Hyvärinen esittelivät suunnitelmiaan sekä vastailivat kunnan päättäjien kysymyksiin kunnantalolla järjestetyssä ydinvoimaseminaarissa. Tilaisuuteen olivat saapuneet useimmat valtuuston ja hallituksen jäsenistä sekä lisäksi myös teknisenlautakunnan ja sosiaalilautakunnan jäseniä.


Valtuuston puheenjohtaja Asko Vilamaa luonnehti tilaisuutta seminaariluonteiseksi keskustelutilaisuudeksi jossa päättäjät saivat esittää erilaisia kysymyksiä.

-Minun mielestä Fennovoiman edustajat vastasivat hyvin ne asiat mitkä he tiesivät mutta monet asiat jäivät vielä auki odottamaan mahdollisia selvityksiä, Vilamaa sanoi.

Ennen tilaisuuden alkua kunnantalon edustalla oli yhden miehen mielenosoitusta pitämässä entinen ruotsinpyhtääläinen Vesa Noroviita. Hänen banderollissa epäiltiin, ettei Fennovoiman takana olisikaan muita kuin saksalainen E.ON. Noroviidan kanssa juttusille pysähtyivät myös Fennovoiman Saarenpää sekä Hyvärinen. Saarenpään mukaan vihjailut siitä, että suomalaiset yhtiöt olisivat vetäytymässä Fennovoiman takaa, eivät mitenkään pidä paikkaansa.

-Nyt on sellainen virheellinen tieto tässä. E.ON:in osuus on kolmannes ja E.ON:n ydinvoimaosaamista tarvitaan tässä hankkeessa. Suomalaisilla yhtiöillä on enemmistö eli kaksi kolmasosaa Fennovoimasta ja halukkuutta tulla mukaan on runsaasti, Saarenpää kertoi. Noroviidan mielestä kunnan tulisi tehdä kielteinen päätös saman tien eikä mitään YVA-selvityksiä pidä tehdä ollenkaan. Saarenpää oli odotetusti toista mieltä.

”Ensin selvitetään ja sitten päätetään”

-Mielestäni on fiksua, että ensin selvitetään ja sitten vasta päätetään. Niin se prosessi lain mukaan pitää mennäkin. Samoin menetellään muidenkin isojen hankkeiden kohdalla, Saarenpää sanoi.

-En silti halua mitenkään väheksyä sun mielipidettä tässä asiassa, Saarenpää lisäsi. Lyhyen sananvaihdon päätteeksi miehet kättelivät kohteliaasti ja Fennovoiman edustajat astuivat kunnantaloon.

Kunnanhallitus päättää Fennovoiman hankkeen jatkotoimista tänään kello 18.00. Kunnan virallinen kanta YVA-aikeisiin ratkeaa valtuuston kokouksessa ensi maanantaina. Hanketta vastustavat saariston asukkaat ja kesämökkiläiset ovat aikoneet saapua yhteiskuljetuksella kokouspaikalle maanantaina. Fennovoima on kutsunut Kampuslandetin ja Gäddbergsön eteläpuolen asukkaita ja mökkiläisiä tiedotustilaisuuteen Ringborgiin ensi viikon torstaina.

Fennovoima tapasi Pyhtään kunnanjohtajan

Fennovoima tiedusteli eilen myös Pyhtään kunnanjohtajalta Olli Ikoselta kunnan näkemystä mahdollisten maaperätutkimusten käynnistämiseksi Verssonkankaan alueella Pyhtään Munapirtissä. Yhtiö on tiettävästi kiinnostunut alueesta, jonka Imatran Voima Oy aikanaan osti Tomas Oy:ltä hiilivoimalan rakentamista varten. Myöhemmin voimayhtiö luopui hiilivoimalahankkeesta ja alue päätyi lunastusmenettelyn kautta Pyhtään kunnalle. Verssonkangas oli Gäddbergsön ja Hästholmenin tapaan esillä, kun 1960-luvun lopulla Suomessa etsittiin sopivia paikkoja ydinvoimaloille. Natrin mukaan nämä alueet käydään ”karttaharjoituksena” alustavasti läpi ennen päätöksiä YVA-selvityksiin valittavista sijoituspaikoista.

Natri täsmensi myöhemmin illalla, että yhtiön rakentamisjohtaja Timo Kallio oli eilen matkalla Ruotsinpyhtäällä, ja pyysi samalla eilen kello 16 tapaamista Pyhtään kunnanjohtaja Ikosen kanssa. Pari tuntia myöhemmin tiedon tapaamisesta julkisti Pyhtään kunnanhallituksen puheenjohtaja Mervi Liimatainen Huutjärvellä pidetyssä kuntauudistusinfossa.

-Meillä ei ole Pyhtäältä vielä mitään teknistä tietoa. On vielä aivan avoinna jatkuuko yhteydenpito Pyhtäälle tämän pidempään. Jos se jatkuisi, niin ehdotimme, että järjestäisimme kunnassa ensin kaikille avoimen tiedotustilaisuuden kuten oli Ruotsinpyhtällä ja muualla on ollut, Natri kertoi eilisiltana, ja lisäsi, että pallo on Pyhtään kunnalla.

Fennovoiman toimitusjohtaja Tapio Saarenpään mukaan yhtiö perehtyy parhaillaan vaihtoehtoisiin sijoituspaikkoihin, joista YVA-selvityksiä varten valitaan lähiviikkoina ”enemmän kuin yksi”.

-Näiden paikkojen valinnat ja YVA:n valmistelut eivät välttämättä valmistu samaan aikaan, vaan voi olla, että jokin paikka ilmoitetaan aikaisemmin. Se ei silti merkitse, että vain se paikka olisi tullut valituksi, Tapio Saarenpää muotoili eilen.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI