|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Fennovoima Oy tulossa Ruotsinpyhtään kuntaan
21.09.2007Ydinvoimayhtiö Fennovoima Oy on kiinnostunut rakentamaan uuden ydinvoimalansa Ruotsinpyhtään Gäddbergsön alueelle. Vaihtoehtona esille on noussut myös Lehtisen saari. Yhtiö on perjantaina lähettänyt Ruotsinpyhtään kunnanhallitukselle kirjeen, jossa se ilmaisee halunsa selvittää ydinvoimalan rakentamista kunnan alueelle. Kunnanhallitus käsitteli kirjettä ylimääräisessä pikakokouksessaan perjantaina 21.9, ja päätti järjestää aiheesta yleisen yleisötilaisuuden yhdessä Fennovoiman kanssa viikon päästä perjantaina Taasiakodissa.Perjantaina, 28.9.2007 järjestettävässä yleisötilaisuudessa Fennovoima lupaa esitellä uutta ydinvoimalaa koskevia suunnitelmiaan. Tilaisuudessa kuntalaisilla on mahdollisuus keskustella Ruotsinpyhtäästä mahdollisena ydinvoimalan sijoituskuntana. Fennovoima ei viestintäjohtaja Pasi Natrin mukaan aio kertoa ennen yleisötilaisuutta tarkemmin ydinvoimalalle kaavailtua sijoituspaikkaa kunnan alueella.

Valmiiksi 5 km:n suojavyöhykkeen sisällä

Käytännössä vaihtoehtoja on vain kaksi; Gäddbergsö sekä pääosin Metsähallituksen eli valtion omistama Lehtisen saari. Loviisan Sanomien arvion mukaan Fennovoima on kiinnostunut lähinnä Gäddbergsön alueesta, joka sijaitsee Fortum Oyj:n nykyisten ydinvoimaloiden itäpuolella. Gäddbergsön alue on pääosin Ab Forsby Gård Oy eli Koskenkylän kartanon omistuksessa. Alustavien asiantuntija-arvioiden mukaan alue soveltuisi teknisesti hyvin ydinvoimalan sijoituspaikaksi. Gäddbergsö oli esillä jo 1960-luvulla, kun Loviisan ydinvoimalalle etsittiin sijoituspaikkaa. Gäddbergsön alue sijaitsee kokonaisuudessaan Loviisan ydinvoimalan 5 km:n suojavyöhykkeen sisäpuolella.

Maanomistajaan oltu jo yhteydessä

Loviisan Sanomat kysyi kuukausi sitten Forsby Gårdin omistajalta Johan Askolinilta, onko Fennovoima Oy ollut jo yhteydessä Gäddbergsön maanomistajaan ydinvoimahankkeen tiimoilta. Tuolloin Askolin kertoi, ettei häneen ole vielä oltu yhteydessä. Myöhemmin syyskuussa Fennovoiman edustaja on alustavasti ollut yhteydessä Forsby Gårdin edustajaan ja kertonut yhtiön kiinnostuksesta. Osapuolet eivät suoraan vahvista neuvotteluyhteyttä, vaan kieltäytyvät kummatkin kommentoimasta asiaa.

-Emme kommentoi tätä juttua millään tavoin ennen kuin nimi on paperissa. Näin on sovittu. Se on tavallinen maakauppa-asia meille emmekä kommentoi asiaa tässä vaiheessa millään tavoin, kertoi perjantai-iltana tavoitettu Johan Askolin.

Fennovoiman viestintäjohtaja Pasi Natri kertoi, että maanomistajiin on alustavasti oltu yhteydessä, jotta he eivät joudu lukemaan asiaa lehdestä, mutta hän ei silti halua tarkemmin kertoa kenestä maanomistajasta on kyse.

-En voi vahvistaa tietoja maanomistajista enkä tarkemmasta sijoituspaikasta. Lähtökohtana meillä on, että tässä edetään vain vapaaehtoisin maakaupoin eli, jos maanomistaja ei ole halukas myymään, niin emme ryhdy edistämään asiaa muilla tavoin, Natri kertoi perjantaina.

Fennovoima selvittää parhaillaan ydinvoimalan mahdollisia sijoituspaikkoja myös muualla eri puolilla Suomea. Yhtiö on aiemmin nimennyt viisi kuntaa, joiden kanssa selvitystyötä tehdään. Samassa yhteydessä Fennovoima on todennut, että käynnissä olevat selvitykset voivat johtaa yhteistyöhön myös muissa kunnissa. Nyt selvitystyötä aletaan tehdä yhden uuden kunnan, Ruotsinpyhtään, kanssa. Fennovoima valitsee kuluvan syksyn aikana ne mahdolliset sijoituspaikat, joille käynnistetään ympäristövaikutusten arviointimenettely. YVA-selvitysten valmistuttua Fennovoima jättää valtioneuvostolle hakemuksen uutta ydinvoimalaa koskevan periaatepäätöksen tekemisestä. -Etenemme kesällä julkisuuteen kerrottujen suunnitelmiemme mukaisesti ja avoimessa yhteistyössä kuntalaisten kanssa, Fennovoiman toimitusjohtaja Tapio Saarenpää toteaa.

Aloite tuli Fennovoimalta

Aloitteen Ruotsinpyhtään sijoituspaikasta teki Fennovoima Oy. Ruotsinpyhtään kunnanhallituksen päätösesityksessä todetaan, että ”Ruotsinpyhtään kunta ei ole ilmoittautunut halukkaaksi ydinvoimalaitospaikkakunnaksi eikä kuntaan ole aikaisemmin tullut ehdotusta ydinvoimalan sijoittamisesta kunnan alueelle. Fennovoiman edustajien kanssa on tähän mennessä heidän esityksestään käyty kaksi keskustelutilaisuutta olosuhteista kunnassa. Nyt saatuun Fennovoiman esitykseen tulee ottaa kantaa kunnanhallituksessa ja kunnanvaltuustossa, mutta ennen käsittelyä on syytä järjestää esitetty avoin keskustelutilaisuus”.

Yleisötilaisuus perjantaina Tesjoella

Fennovoiman kirjeessä Ruotsinpyhtään kunnanhallitukselle todetaan, että ”Fennovoima toimii suomalaista kansanvaltaa kunnioittaen, vastuullisesti ja avoimesti. Yhtiö esittää Ruotsinpyhtään kunnalle, että kunta ja Fennovoima toimivat läheisessä yhteistyössä selvitettäessä mahdollisuuksia sijoittaa ydinvoimala kunnan alueelle. Fennovoima ehdottaa, että osana tätä työtä kunta ja yhtiö järjestävät yhdessä avoimen yleisötilaisuuden. Tilaisuudessa kunnan ja Fennovoiman puheenvuorojen ohella kuntalaisilla on mahdollisuus tehdä kysymyksiä ja esittää mielipiteitään asiasta”.

Lue lisää aiheesta tiistain Loviisan Sanomista.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI