|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ihmetys suomalaisesta systeemistä: Lomatoimintaa tuetaan julkisista varoista, kansanedustajille +2000 ?/kk Veikkaukselta (21.11.2018 19:26)
Suomi puuttuu Afrikan metsäkatoon ? Juha Sipilältä miljardien aloite EU:lle (21.11.2018 18:33)
Viisi puoluejohtajaa rajoittaisi lakko-oikeutta Suomessa (21.11.2018 18:24)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Hindersbyn koulu uuteen käyttöön

17.08.2007Lapinjärven kunta piti yhdessä Järvikunnassäätiön kanssa eilen tiedotustilaisuuden Hindersbyn koulun tulevasta käytöstä. Viime keväällä talossa vietettiin viimeisiä koulun päättäjäisiä ja nyt kiinteistöön kaavaillaan perustettavaksi lastenkotia.


Järvikunnassäätiö on Lapinjärven kunnan perustama sitoutumaton ja voittoa tavittelematon säätiö, jonka tarkoituksena on edistää lastensuojelua ja tuottaa lastensuojelun palveluja ensisijaisesti Itä-Uudenmaan maakunnan kunnille. Säätiöllä on jo yksi lastentalo Ingermanin kylässä Lapinjärvellä.

Tiedotustilaisuudella pyrittiin toimittamaan kylän asukkaille tietoa ennen kuin asiasta tehdään lopullisia päätöksiä. Asia on esillä maanantaisessa kunnanhallituksen kokouksessa ja kunnanjohtaja Peter Backman vakuutti, että eilen esitetyille kyläläisten mielipiteille annetaan silloin arvoa.

Koulutoiminnan loputtua kunta on pohtinut kiinteistölle uutta käyttöä. Kunnossapito ja lämmityskustannukset tulevat tyhjillään seisovalle talolle kalliiksi, joten oli luonnollista etsiä siihen uutta toimintaa. Paljon ei tarvinut etsiä, sillä Järvikunnassäätiö teki aloitteen lastenkodin perustamisesta. Uudelle lastenkodille on Itä-Uudellamaalle selvää tarvetta, sillä tulijoita on jonoksi asti, eikä kaikille apua tarvitseville lapsille voida paikkaa osoittaa. Taloon olisi määrä tulla 14 lasta, joista puolille yritetään saada tilat jo marraskuun alussa. Kiinteistöstä on määrä tehdä viiden vuoden vuokrasopimus osto-optiolla.

Backman kertoi kunnan pohtineen myös kiinteistön myymistä, ostajia vanhoille kouluille löytyy usein helposti. Lastenkotia pidettiin parempana vaihtoehtona sen tuomien työpaikkojen myötä. Lastenkoti työllistäisi 12-14 työntekijää.

- On vaikea keksiä, miten muuten tänne saadaan 14 uutta työpaikkaa, Backman totesi kymmenen kyläläisen yleisölle.

Aivan tavallisia lapsia

Säätiön asiamies Jaakko Jalonen puhui käytännön järjestelyistä ja lastenkodin arjesta.
- Lastenkodin lapset ovat aivan tavallisia lapsia, jotka tarvitsevat jostain syystä uuden kodin.

Hän kertoi ongelmien olevan useammin vanhemmilla kuin lapsilla. Päihdeongelmallisilla vanhemmilla ei ole mahdollisuutta tarjota lapselle tavallista elämää, tai yksinhuoltaja joutuu pidemmäksi ajaksi sairaalaan, eikä muuta sukua ole. Silloin lastenkoti tulee hätiin. Toki kodissa asuisi myös ongelmanuoria, joita vanhemmat eivät jostain syystä pysty hallitsemaan. Kun lapset eivät halua käydä koulua tai tulevat jostain riippuvaiseksi, voi lastenkoti tuoda rytmin takaisin elämään.

Vuoropuhelua kyläläisten kanssa

Paikalle saapuneet kyläläiset kummastelivat kunnan ripeyttä asian eteenpäin viemisessä. Kuukaudessa ollaan edetty jo kunnanhallituksen käsittelyyn. Backman kertoo säätiön toivoneen pikaista käsittelyä, sillä palvelun tarve on suuri. Yleisöä ihmetytti myös, miksei jo olemassa olevaa Ingermanin taloa laajennettu. Jalosen mukaan se olikin säätiön ensimmäinen suunnitelma, mutta siitä jouduttiin luopumaan Lapinjärven koulutuskeskuksen ottaessa käyttöön säätiön kaavailemat tilat.

Yleisöstä nousi myös huoli lastenkodin vaikutuksesta kylään. Suljetun koulun tiloihin on toivottu mm. päiväkotia. Nyt osa kyläläisistä tunsi kunnan auttavan vieraita lapsia omankyläläisten kustannuksella. Tätä erottelua Backman ei pitänyt hedelmällisenä. Myös esiin tullut huoli päihderiippuvaisten vanhempien tulosta kylän arkipäivään torjuttiin nopeasti.

- Me ei ajatella tuovamme tänne vanhempia. Me tuomme tänne lapsia, totesi Jalonen. Hän kertoi säätiön pyrkivän tarjoamaan lapsilla tavallisen kasvuympäristön, johon kuuluu kiinteästi myös asuinkylä. Hän toivoisikin paikallisten asukkaiden antautuvan vuoropuheluun lastenkodin kanssa ja osallistumaan tulevaisuudessa lasten leikkeihin ja kesäisiin grillijuhliin. Aivan kuten missä tahansa naapurustossa.

Simo Arvo

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI