|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Pernajan tilinpäätös 132.797 euroa ylijäämäinen
19.06.2007Pernajan valtuusto hyväksyi eilen viime vuoden tilinpäätöksen, joka osoitti budjetoidun 293.200 euron alijäämän sijaan 132.797 euron ylijäämää. Ylijäämän syynä oli verotulojen kasvu noin 600.000 eurolla yli budjetoidun.-Ilman sitä olisimme olleet vaikeuksissa. Myös tänä vuonna verotulokehitys on ollut erittäin hyvä. Tammi-toukokuun aikana kunnallis- ja yhteisöverotulot ovat Pernajassa kasvaneet 12,5 prosenttia, mikä on koko maan parhaimpia kasvulukuja, totesi kunnanjohtaja Ralf Sjödahl.

Hyvien talousnäkymien jälkeen valtuustolla ei ollut vaikeuksia hyväksyä määrärahaa Koskenkylän päiväkodin laajennukseen, vaikka sen alkuperäinen 890.000 euron kustannusarvio oli urakkakilpailussa noussut 1.058.520 euroon.

-Kustannusten nousu on merkittävä, ja tässä näkyy rakennusalan korkeasuhdanteen vaikutus. Pääurakkaa on tarjonnut vain yksi urakoitsija. Eivät nämä kustannukset ainakaan vuoden kuluessa silti enää tästä laske. Koskenkylään on tulossa uusia tontteja ja asukkaita, ja siellä tarvitaan lisää hoitopaikkoja, Sjödahl summasi. Valtuusto lisäsi päätökseen kohdan, jossa henkilökuntaan ja rakennuttajia pyydettiin miettimään onko toisen hiekka- ja vesileikkipaikan rakentaminen päiväkodin sisätiloihin todella tarpeen vai voidaanko siitä tinkiä.

Israelinmetsään palestiinalaisalue?

Valtuusto hyväksyi Koskenkylässä sijaitsevan Israelinmetsän alueen kaavaluonnoksen, johon sisältyy 42 uutta omakotitonttia.

-Alueella myydään nyt ”ei-oota”. Nämä 42 uutta tonttia riittänevät muutamaksi vuodeksi, mutta meidän täytyy jo nyt ryhtyä etsimään uutta raakamaata rakennustonteiksi, Sjödahl sanoi.

Myös vihreitten Janne Länsipuro oli tyytyväinen uuteen kaavaan, jossa rakentaminen on tiivistä. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen Israelinmetsän tiennimiin, joissa ei lainkaan huomioida palestiinalaisia.

-Tiennimistö ei kaikilta osin ole täysin ongelmaton. Jos alueen tiestöä nimetään Israelin mukaan, tulisi myös Palestiinan asia ottaa huomioon. Esitän, että Okatie muutetaan Palestiinantieksi ja Paimenkuja nimetään Rauhankujaksi, Länsipuro ehdotti, mutta esitys ei saanut kannatusta. Puheenjohtaja Mats Lobbas muistutti, että kunnanhallitus on päättänyt jo tiennimistä, mutta että Länsipuro voi tehdä asiasta valtuustoaloitteen. Kokouksen päätteeksi Länsipuro teki aloitteen tiennimien muuttamisesta.

”Jos” vai ”kun” kuntafuusioon?

Valtuusto päätti myös, että Pernaja järjestää 28.10.2007 kansanäänestyksen liittymisestä Loviisan seutukuntaan tai Porvoon kaupunkiin. Valtuusto hyväksyi myös Rkp:n lisäyksen, jonka mukaan kuntalaisia informoidaan eri vaihtoehdoista ennen äänestystä. Rkp:n Leif Skogster oli kiinnostunut miten tietoa jaetaan ja halusi, että tietoa on esillä myös internetissä. Kunnanjohtaja Sjödahl sanoi kiertävänsä itse kyläiltamissa kertomassa asiasta kuntalaisille.

Pernajan kansanäänestyskysymys poikkeaa muiden Loviisan seudun kuntien kysymyksestä. Pernajan kysymyksessä todetaan, että jos pienillä kunnilla ei käytännössä ole edellytyksiä pysyä itsenäisinä, Pernajan kunnan tulisi yhdistyä Porvoon kaupunkiin tai Loviisanseudun kuntiin. Vaihtoehtona on myös olla ottamatta kantaa.

Länsipuro epäili onko kyselyssä oleva sanamuoto ”jos” enää lokakuussa ajankohtainen, vai pitäisikö sen sijaa olla ”kun” –sanamuoto.

-Emme me vielä silloinkaan ole niin varmoja asiasta, Sjödahl vastasi.

-Tämä ”jos”-muotoilu saattaa herättää kuntalaisissa turhia toiveita, Länsipuro arveli.

-Sellaisia toiveita on joissakin naapurikunnissakin, Mats Lobbas heitti.

Rönnäsin rantakaava hyväksyttiin

Valtuusto päätti myös, että Pernaja osallistuu tänään tiistaina Loviisassa alkaviin kuntafuusioneuvotteluihin laajennetulla kokoonpanolla, vaikka muiden kuntien edustus on pienempi. Pernajasta neuvotteluihin on määrä lähteä hallituksen ja valtuuston puheenjohtajistot sekä kolmen valtuustoryhmän puheenjohtajat.

Valtuusto hyväksyi lopuksi myös kiistaa aiheuttaneen luonnoksen Tiilinruukinrannan ja Rönnäsgårdin ranta-asemakaavan muutoksesta sekä arviointisuunnitelmasta. Kunnanjohtaja Ralf Sjödahl totesi, että asiasta on kunnan eri edustajille lähetetty kirjelmiä ja, että asianosaiset valittavat kaavasta todennäköisesti korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka.

-Tämä on esimerkki siitä, että ostetaan lomaosakkeita eikä tutkita tarkemmin alueen kaavoja. On myös tehty myyty tontteja rantaan saakka, mutta ei ole kerrottu, että rannassa on tällainen yleinen alue, jossa voivat ihmiset liikkua, Sjödahl kuvaili.

Kokouksen päätteeksi vihreitten Janne Länsipuro teki aloitteen, että Pernajan kunta asettuisi lausunnossaan vastustamaan maakuntakaavaan merkittyä varausta mantereenpuoleiselle ydinvoimalaitokselle Loviisan Atomitien varrella.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI