|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ay-liikkeeltä lakkolaiselle 100 ?/päivä ? Kansanedustaja: Verovapaus poistettava (23.10.2018 11:18)
Työllisiä enemmän ja työttömiä vähemmän ? mutta hallituksen oma tavoite ei täyttynyt vieläkään (23.10.2018 09:11)
Emeritusprofessori hallitukselle Ylellä: Irtisanomislaki pois, ay-liikkeeltä korvaava ratkaisu (23.10.2018 08:10)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kaupunginhallitus kielsi juhannusjuhlat Sahaniemessä
29.05.2007Loviisan kaupunginhallitus kielsi maanomistajana eilen yllättäen kokonaan Sahaniemen alueelle suunniteltujen juhannusjuhlien järjestämisen. Asia tuli kaupunginhallituksen päätettäväksi lisälistalla sen jälkeen, kun kaupunginjohtaja Olavi Kaleva arvioi, etteivät kaikki järjestäjältä vaaditut selvitykset ja lupa-asiat olleet vielä kunnossa. Kaupunki vastaanotti maanantaina ja liitti esityslistalle tiedon myös Sahaniemen juhannusjuhlia vastustaneiden naapureiden adressin, jossa oli 35 nimeä.
LS-VIDEO Janus Putkosen kommentista.


-Tämä oli harvinaisen yksimielinen hallituksen päätös. Ainakin kuusi luvan ehtona ollutta asiaa ei ollut kunnossa määräaikaan mennessä, sanoi Kaleva kokouksen jälkeen. Lisäaikaa ehtojen täyttämiseksi hallitus ei halunnut Putkoselle myöskään antaa.

-Lisäaika ei olisi mitenkään muuttanut tilannetta, Kaleva sanoi. Esityslistan mukaan tilaisuuden huvilupaa ei ole vielä haettu, mutta Loviisan poliisin komisarion Olli Reinin mukaan poliisiviranomainen ei ole nähnyt esteitä tapahtuman järjestämiselle.

TV- ja radiomainonta käynnissä

Linnanjuhannus-juhlien järjestelyistä vastannut yrittäjä Janus Putkonen oli järkyttynyt eilen Loviisan Sanomilta saamastaan tiedosta koskien hallituksen päätöstä.

-Tämä on järkyttävä katastrofi! Ei voi olla totta! Mitä helvettiä! Vaaditut paperit ja selvitykset on toimitettu kaupungin kirjaamoon 10 minuuttia ennen määräajan päättymistä. Lisäksi kaupungin tilille on maksettu vaadittu 5.000 euron takuusumma, jyrisi Janus Putkonen eilisiltana. Putkosen on vaikea löytää painokelpoisia luonnehdintoja kuvaamaan kaupungin menettelyä.

-Olen tehnyt noin 100.000 euron taloudelliset sitoumukset ja sopimukset tapahtumasta. Palkkaan asianajajan selvittämään kaupungin toiminnan laillisuuden ja harkitsen haastaa kaupungin oikeuteen sopimusrikkomuksesta, puhisi Putkonen eilen.

Loviisan Linnanjuhannusten mainonta on jo täydessä käynnissä ja TV-, radio- ja lehtimainoksissa houkutellaan väkeä juhlapaikalle. Myös lipunmyynti on meneillään. Putkonen arvioi kampanjan tavoittavan noin 1,3 miljoonaa suomalaista. Myös tapahtuman internet-sivuilla on käynyt tuhansia lukijoita.

Kaupunginjohtaja Olavi Kaleva mukaan yrittäjä Putkoselle annettiin määräaika toimittaa 25.5. mennessä riittävät selvitykset ja tarvittavat lupapaperit kaupungille sekä takuusumma kaupungin tilille.

”Lupaehdot eivät täyttyneet”

-Yrittäjä ei ole täyttänyt määräajassa näitä lupaehtoja. Janus Putkonen on lähtenyt täysin omalla riskillä liikkeelle tähän tapahtumaan. Yrittäjällä on tässä tällainen yrittäjäriski, joka nyt tällä tavalla toteutui. 5.000 euron takuusumma on kyllä maksettu juuri ennen määräaikaa, ja se luonnollisesti palautetaan Putkoselle välittömästi, Kaleva kertoi eilen. Yksi ehdoista oli Kalevan mukaan kielto mainostaa tapahtumaa ennen kaikkien lupien vahvistumista. Hänen mukaansa naapureiden adressi ei vaikuttanut päätökseen ”millään tavalla”.

-Ei meitä voida mitenkään syyttää sopimusrikkomuksesta, koska meillä ei ole mitään sopimusta Putkosen kanssa asiasta, Kaleva linjasi.

-En usko, että tämä myöskään vaikuttaa kaupungin imagoon. Päätös kertoo, että kaupunki toimii johdonmukaisesti. En myöskään usko, että seudun nuoriso tätä asiaa ihmettelee, koska tapahtuman kohderyhmä ei olisi ollut paikkakunnan nuoriso, Kaleva järkeili.

”Tulkaa Loviisaan auttamaan meitä”

Janus Putkonen henkilökuntineen järjesti eilisiltana kriisikokouksen kaupunginhallituksen ratkaisusta Loviisassa. Järjestäjät perustivat myös kriisikeskuksen, joka päivystää tapauksen takia ainakin juhannukseen saakka ja vastaa median sekä yleisön kysymyksiin.

Oikaisuvaatimus kaupungille tänään

-Tämä on täysin laitonta ja epäluotettavaa toimintaa kaupungilta. Mulla on nyt täysi työ koettaa ymmärtää tämän päätöksen laajuutta ja merkitystä. Lupaehdot ja vaatimukset olivat erittäin kovia, mutta pystyin ne täyttämään. Olen toiminut kaikkien ohjeiden ja ehtojen mukaisesti, jotka olen suusanallisesti kaupungin edustajalta Hannu Backmanilta saanut. Mitään pöytäkirjoja ja ehtoja ei minulle ole kirjallisesti toimitettu, Putkonen sanoi.

-Hallituksen päätös perustui vääriin tietoihin. Teemme heti oikaisupyynnön hallitukselle. Sanon niille, jotka olivat tulossa juhannuksena Loviisaan, että tulkaa Loviisaan auttamaan meitä. Taistelu jatkuu. Teemme kaikkemme, jotta tapahtuma voisi toteutua, Putkonen sanoi illalla.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI