|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Porin Ässien uskomaton valmentajasekoilu jatkuu (19.11.2018 21:10)
Sotatieteiden tohtori: 11 kansanedustajan turvallisuusselvitys tarpeen ? ?Kammataan ilmiselvät riskit pois? (19.11.2018 19:50)
Trump-kohun uusi ihmetys USA:ssa: ?Suomessa palaa liian vähän metsää? (19.11.2018 19:14)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kuoromaraton kokosi seudun kuorot Loviisan kirkkoon

08.05.2007Laulu raikui Loviisan keskustassa sunnuntaina ravintoloita myöten, kun maratonkonsertti keräsi koko seudun kuoroharrastajat yhteen. Yhteisharjoituksia pidettiin kirkossa ja Sibeliustalossa pitkin iltapäivää, ja itse konsertti alkoi kirkossa klo 16. Sitä ennen innostuneet kuorolaiset harjoittelivat laulujaan myös lounastauolla ravintola Stellassa.


- Tämä on jännittävää, on hauska kuulla muita kuoroja. Yleensähän sitä tulee laulettua vain omissa porukoissa, pohti Lovisakörenin puheenjohtaja Tove Matsinen laulavan pöytäseurueen keskeltä.

Kuorolaulun parhaaksi puoleksi kuorolaisten pöytäseurue mainitsi yhteishengen. - Se on se kollektiivinen upea tunne siitä, kun on tehty yhdessä musiikkia, ja kaikki menee nappiin, asian tiivisti toinen lovisaköreniläinen Desire Kantola yhtyen sitten pöytäseurueen moniääniseen lauluun.

Kaikki pääsivät mukaan

Kielirajat ylittävä kuoromaraton oli tapahtuman kokoajana toimineen Sari Alakulpin mukaan Loviisassa ensimmäinen laatuaan.
- Halusimme luoda tapahtuman, jossa kuorot pääsisivät laulamaan yhdessä ja kuulemaan toisiaan. Myös niille, jotka ovat kiinnostuneita liittymään kuoroon, tämä toimii kiinnostavana katsauksena seudun kuorovalikoimiin, pohtii Alakulppi.

Hänen mukaansa kutsu tapahtuma oli avoin kaikille seudun kuoroille ja kaikki kolmetoista mukaan ilmoittautunutta kuoroa pääsivät esiintymään.

- Emme asettaneet kuoroille minkäänlaisia muita kriteereitä kuin sen, että kokoonpanon tuli kutsua itseään kuoroksi. Tänä vuonna esiintyjiä piti vielä houkutella mukaan. Toivomme, että ensi vuonna saisimme loputkin seudun kuorot rohkaistua mukaan maratoniin, sanoo Alakulppi.

Teemana Piae Cantiones

Tapahtumassa kuorot oli jaettu neljään eri sarjaan: lapsi- ja nuorisokuoroihin, naiskuoroihin, mieskuoroihin ja sekakuoroihin. Kaikki kuhunkin sarjaan kuuluneet kuorot esittivät ensiksi pari kappaletta omasta ohjelmistostaan, ja tämän jälkeen kunkin sarjan kuorot esittivät yhden yhteisnumeron. Yhteisnumerot olivat Piae Cantiones -kokoelman lauluja maratonin tämänvuotisen teeman mukaisesti.

- Piae Cantiones -laulukokoelma täyttää tänä vuonna 425 vuotta, joten valitsimme sen teemaksi ja yhteisten kuorokappaleiden aiheeksi. Loviisan kirkko puolestaan valittiin esiintymispaikaksi, koska se tuntui sopivan Piae Cantiones -teemaan. Tapahtuman järjestämiseen on osallistunut useita seudun kulttuurialan tahoja, ja toivomme, että tästä tulisi jokavuotuinen perinne, sanoo Alakulppi.

Iloisista lapsista perinteiseen mies-kuoro-ohjelmistoon

Kuoromaratonin aloittivat lapset ja nuoret. Porvoonseudun musiikkiopiston oopperaprojektin nuoret esittivät heleää kaksiäänistä laulua rummun ja nokkahuilujen kera, kun taas Pernå forsamlingens barnkörin lapset hurmasivat laulun lisäksi iloisilla koreografioillaan. Myös Lovisa Gymnasiums kör esitti kaksi ruotsinkielistä laulua. Lopuksi kaikki lasten ja nuorten kuorot esittivät yhdessä vuorolauluksi sovitetun tutun Tempus Adest Floridum -kappaleen.

Nuorten jälkeen olivat vuorossa mieskuorot. Ruotsinpyhtään Työväen mieslaulajat esittivät aluksi suomalaiskansallista kuoro-ohjelmistoa, mistä Fridolins Sångare jatkoi esittämällä Beethovenia ja kreikkalaista musiikkia. Mieskuorojen yhteiskappaleena kuultiin In Vernali Tempore, jonka oli sovittanut mieskuorolle Heikki Klemetti.

Kevään ylistystä ja negrospirituaaleja

Miesten jälkeen olivat vuorossa naiset, joista esiintyi ensiksi Naiskuoro Mamas esittäen keväistä musiikkia pastellisävyisissä asuissaan.

Heidän jälkeensä esiintyivät Wallmokören Lapinjärveltä ja Kotka Damkör. Yhteisnumerona naiset esittivät O Quam Mundum -kappaleen, jonka oli sovittanut Kaj-Erik Gustafsson. Viimeisenä kuorotyyppiryhmänä olivat sekakuorot, joista ensimmäisinä oli vuorossa Liljendal kyrkokör negrospiritual-kappaleellaan Were you There. Tämän jälkeen kuultiin kolmea loviisalaista sekakuoroa: AV-köreniä, Loviisan kirkkokuoroa ja Lovisaköreniä. Yhteisnumerona kuultiin Ave maris stella, jonka oli sovittanut Heikki Klemetti. Konsertin lopuksi laulettiin vielä kaksikielisenä yhteislauluna Maa on niin kaunis. Konsertti onnistui kokonaisuudessaan hyvin, ja yleisöä oli paikalla paljon. Kuoromaraton oli vaihteleva kokonaisuus erityylisiä ja -tasoisia kuoroja, joiden yhteisnumerot toimivat hyvin yhteen. Tulevina vuosina olisi mielenkiintoista kuulla maratonkonsertissa myös eri kuorotyyppejä yhdisteleviä eli esimerkiksi lapsi- ja aikuiskuorojen yhteisnumeroita.

Liisa Lipas

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI