|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)
?Vakavin kriisi, jossa olen ollut mukana? ? Blokkirajat murtuvat Ruotsissa (14.11.2018 19:17)
Zyskowicz kuumotti vihreitä: ?Miksi te esitätte työttömyyden lisäämistä?? ? Viileä kuitti Haavistolta (14.11.2018 18:29)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Pernaja kysyy fuusiokantoja

17.04.2007Pernajan kunnanvaltuusto pysyi eilen selkeästi kahden vaiheilla kaikissa kuntauudistusta koskevissa päätöksissä. Kantaa ei otettu sen enempää Loviisan kuin Porvoonkaan suuntaan, vaikka keskusteluissa pidettiin yhä selvempänä, ettei kunta voi jatkaa itsenäisenä. Valtuusto päätti kyllä yksimielisesti kysyä kuntalaisten kantaa kuntauudistukseen ennen lopullisia päätöksiä, mutta jätti edelleen avoimeksi kyselyn ajankohdan sekä sen järjestetäänkö aiheesta virallinen neuvoa-antava kansanäänestys vai vapaamuotoisempi mielipidekysely.


-Tässä päätettiin katsoa millaisella aikataululla muut Loviisan seudun kunnat ovat liikkeellä mahdollisten kyselyjen ja päätöstensä kanssa, kertoi Pernajan kunnanjohtaja Ralf Sjödahl kokouksen jälkeen. Sjödahl arveli, että Pernajan valtuusto päättää tarkemmin aikataulusta ja kyselyistä ennen kesää, koska päätöksillä on hänen mukaansa kiire.

Pernaja perusti fuusiotyöryhmän

-Kysymys on myös siitä, että tiedetäänko silloin löytyykö Loviisan seudulta viisi kuntaa, vai jääkö Lapinjärvi ulkopuolelle. Olen sanonut, että Pernajan tyttö ei mene tanssilattialle, jos ei ole varmuutta kavaljeereista, Sjödahl muotoili.
–Viimeistään kesäkuun valtuustossa etenemisestä tehdään ilmeisesti päätöksiä, Sjödahl kertoi. Hän ei uskonut, että valtuusto ottaa kantaa mahdolliseen fuusiosuuntaan ennen kuin kuntalaisten mielipide on selvillä.

-Äänestys tai kysely antaa valtuustolle osviittaa, mutta lopullisen päätöksen tekee valtuusto itsenäisesti, Sjödahl sanoi.

Valtuusto päätti perustaa Rkp:n Petra Paakkasen esityksestä ja demareiden Kalevi Lappalaisen kannattamana hallituksen ja valtuuston puheenjohtajistosta sekä valtuustoryhmien puheenjohtajista koostuvan työryhmän keskustelemaan fuusiosta myös Porvoon poliittisten päättäjien kanssa. Keskusteluja pyritään Porvoon suuntaan pyritään käymään samassa aikataulussa kuin Loviisan seudun kuntien kanssa. Tähän saakka keskustelut Porvoon suuntaan on käyty vain virkamiestasolla eikä Pernajan kunnan tiedossa oli länsinaapurinsa poliittisen johdon virallista kantaa eikä sitoutumista mahdolliseen fuusioon Pernajan kanssa. Sama työryhmä jatkaa myös Loviisan seudun fuusiokeskusteluja.

Hallitusohjelma tukee puitelakia

-Tänään oli tärkeintä, että päätöksenteon valmisteluun tuli myös selkeä poliittinen ote. Näin mittavaa ratkaisua ei voi valmistella vain virkamiestyönä, Sjödahl kertoi. Kunnanjohtaja Sjödahl luki valtuustolle otteita uudesta hallitusohjelmasta ja sen kuntalinjauksista.

-Hallitusohjelmasta käy ilmi, että hallitus jatkaa määrätietoisesti puitelain toteutusta, Mukana on muun muassa lause, jossa halutaan varmistaa, ettei mitään kuntaa jätetä puitelain vaikutusten ulkopuolelle. Silti tässä on monoa tärkeitä kysymyksiä avoimena. Esimerkiksi valtionosuusjärjestelmän muutoksia on odotettavissa vasta vuonna 2010, Sjödahl sanoi. Myös hallituksen päätös siirtää sisäministeriön kuntaosasto valtiovarainministeriön alaisuuteen vahvistaa Sjödahlin mukaan arviota kuntauudistuksen etenemisestä myös uuden hallituksen aikana.

Päivähoito sivistystoimen alle

Valtuusto hyväksyi myös Rkp:n viime vuonna tekemän aloitteen päivähoitoasioiden siirtämisestä perusturvalautakunnalta sivistyslautakuntaan. Samalla päivähoidon ohjaaja siirtyy sivistyskansliaan elokuun alusta alkaen. Demareiden ryhmä esitti asian palauttamista hallitukselle, jotta henkilöstöresurssien riittävyydestä saadaan varmuus, mutta esitys kaatui luvuin 16-4. Valtuusto myönsi eläkeläistalosäätiölle 320.000 euron omavelkaisen takauksen 20 vuoden laina-ajalle. Lisäksi valtuusto hyväksyi biojätteen tyhjennysmaksun korottamisen. Pernajassa vuotuinen jätehuoltokustannusten kasvu biojätettä lajittelevalle kerros- tai rivitalolle on keskimäärin 145 euroa.
Valtuusto hyväksyi lisäksi koulukuljetusten uudet ohjeet ja kilpailutuksen seuraavaksi neljäksi lukuvuodeksi.

Pernajassa oikeus koulukuljetukseen on esikouluoppilailla ja ensimmäisen viiva kolmannen luokan oppilailla, jos koulumatka ylittää 3 kilometriä ja neljännen viiva kuudennen luokan oppilailla, jos koulumatkan pituus on enemmän kuin 5 kilometriä. Pernajan nykyisten sääntöjen mukaan koulukuljetukset tehdään linja-autolla tiellä 170 aina, kun se on mahdollista. Poikkeuksena ovat kuljetusoikeutetut esikouluoppilaat ja ensimmäisen luokan oppilaat, jotka kuljetetaan taksilla. Kaikissa muissa tapauksissa koulukuljetukset hoidetaan takseilla. Nyt hyväksyttyjen uusien sääntöjen mukaan ensi syksystä alkaen myös ensimmäisen luokan oppilaat kuljetettaisiin linja-autolla aina kun on mahdollista. Valtuusto hyväksyi Rkp:n Petra Paakkasen esityksestä päätöksen lisäyksen, jonka mukaan kahden ensimmäisen viikon ajan kunnan henkilökunta osallistuu lasten saattamiseen koululta pysäkillle.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI