|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Rosstroin turvamiehet suluttivat Litke Bayn suomalaisen sataman
13.04.2007Tunnelmat Pietarin edustalla Kronstadtissa sijaistevaan Litke Bayn satamaan johtavalla patotiellä ovat kiristyneet tällä viikolla venäläisen Rosstroi –suuryhtiön ja rakennusviraston ryhdyttyä maanantaina yksityisen turvallisuuspalvelun voimin rajoittamaan suomalaisyhtiön rekkaliikennettä patotiellä. Litke Bayn sataman rakennustöissä on loviisalaisen Peter Stenbergin maansiirtoyhtiö. Sen lisäksi loviisalainen Fantuzzi Noel Baltic-yhtiö toimittaa satamaan lastinkäsittelylaitteita ja vastaa sataman lastinkäsittelykaluston kunnossapidosta sekä varaosahuollosta. Fantuzzin loviisalainen toimitusjohtaja Vesa Yrjölä on ollut Pietarissa setvimässä kiistaa pääsiäisestä lähtien.-Tilanne on täällä erittäin huolestuttava. Rosstroin yksityiset vartijat ovat laittaneet satamaan johtavalle tielle tiesulut eivätkä päästä konttirekkoja liikkeelle. Liikenne on täysin kaaoksessa täällä. Litke Bayn satama on meidän suurin asiakas, ja meiltä on tilattu useita uusia lastinkäsittelylaitteita satamaan. Sataman tilanteella ja tulevaisuudella voi olla dramaattisia vaikutuksia meidänkin liiketoimintaan, kertoi Vesa Yrjölä eilen Pietarista. Paikalla on hänen mukaansa myös miliisi, joka ei kuitenkaan puutu Rosstroin vartijoiden toimintaan. Myös erikoisjoukko Omonin väkeä konepistooleineen kävi Yrjölän mukaan paikalla.

Loviisalaisyritykselle taloudellista vahinkoa

-Näyttää siltä, että Rosstroin väki yrittää tarkoituksella haavoittaa Litke Bayn sataman toimintaa erilaisilla tekaistuilla syillä. Parhaillaan täällä yritetään käännyttää noin 50.000 asukkaan Kronstadtin kaupungin ihmisiä suomalaista satamaa vastaan väittämällä, että sen melu ja liikenne vaarantavat ihmisten terveyden ja turvallisuuden. Uskomattomia väitteitä, varsikin kun melut ja riskit eivät varmasti ole riippuvaisia siitä kuka sataman omistaa, kertoi Yrjölä eilen. Sataman toiminnot työllistävät Yrjölän mukaan noin 500 paikallista asukasta. Loviisalaiselle Fantuzzi Noel Baltic-yhtiölle aiheutuu Yrjölän mukaan tiesulkujen takia runsaasti kustannuksia sekä taloudellista vahinkoa.

Litke Bayn satamaoperaattorin Multi-Link Terminals Ltd:n hallituksen puheenjohtajan Kimmo Nordströmin mukaan Rosstroin asettamat kulkurajoitukset ovat sekä perusteettomia että laittomia. Terminaalin normaaliliikenne on noin 600 rekkaa vuorokaudessa.

-Tällä hetkellä Litke Bayn terminaalin rekkaliikennettä on rajoitettu niin, että keskiviikkona vain puolet ja torstaina enää vain 10 prosenttia normaalista konttimäärästä on saatu kuljetettua ulos satamasta, kertoi Kimmo Nordström keskiviikkona.

”49 vuoden satamasopimus lainvoimainen”

Pietarin patotyömaasta vastaava Rosstroi-yhtiö on väittänyt konttiliikenteen häiritsevän patotien rakentamista. Kimmo Nordströmin mukaan väitteet patotyömaan häiriöistä ovat täysin tuulesta temmattuja. Taustalla on hänen mukaansa venäläisten liikemiesten pyrkimys saada Litke Bayn sataman hallintaansa. Kiistanalainen patotie on Pietarin kaupungin kiertävän kehätien jatke, ja on yleinen tie Kronstadtin kaupunkiin. Containershipsin liikenne Litke Bayn konttiterminaaliin ja satamaan on Nordströmin mukaan vain noin viidennes tien kokonaisliikenteestä.

-Rajoitteet patotiellä ovat laittomia toimia Multi-Link Terminalsia ja sen venäläistä tytäryhtiötä Moby Dikiä vastaan ja nämä laittomat toimet kohdistuvat myös muihin kuljetusyhtiöihin ja varustamoihin, ei pelkästään Containershipsin toimintoihin. Moby Dick-yhtiön 49 vuoden pituinen sopimus konttiterminaalin ja satama-alueen vuokraoikeudesta on lainvoimainen ja Pietarin kaupungin ja Venäjän valtion kanssa tehtyjen sopimusten mukainen, Nordström kertoi. Sopimuksessa mainitaan Nordströmin mukaan erikseen, että sataman ja rajanylityspisteen liikenne taataan patotyömaasta huolimatta.

Multi-Link Terminals neuvottelee Nordströmin mukaan parhaillaan laittomien liikennerajoitusten poistamisesta Pietarin viranomaisten kanssa. Hän uskoo, että liikennerajoitukset poistuvat lähipäivien kuluessa.

-Rajoitukset ovat jo nyt haitanneet Litke Bayn sataman toimintaa, koska osa rekoista ei ole päässyt terminaaliin tai sieltä pois. Sataman ja terminaalin toiminta on kuitenkin jatkunut rajoituksista huolimatta keskeytyksettä, mutta normaalia hitaammin, Nordström kertoi. Vaarana on, että sataman toiminta joudutaan keskeyttämään kokonaan, jos rekkaliikenne estetään. Nordströmien Container Finance omistaa myös Loviisan Sanomien osakkeita.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI