|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Herra ministeri, te olette 114?vuotias, kun suomalaiset veronmaksajat vapautuvat tästä vastuusta? (13.11.2018 18:02)
Perussuomalaiset haluaa keskituloisen veroalen ? Ruotsissa saa 200e/kk enemmän (13.11.2018 16:41)
Finanssiala: Sdp:n lähdevero vesittyy ? maksajina Suomen työssäkäyvät (13.11.2018 15:32)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Oslan myynti kasvoi yli 10 % ja S-Market kasvatti markkinaosuuttaan Loviisassa
30.03.2007S-ryhmään kuuluvan osuusliike Oslan kassakoneet hyrisivät viime vuonna ennätykselliseen tahtiin ja toivat osuuskunnalle runsaan 95 miljoonan euron myynnillä yli 5 miljoonan euron tuloksen. Suurin euromääräinen kasvu syntyi päivittäistavarakaupassa, jonka myynti lisääntyi viime vuonna 10,2 miljoonalla eurolla yhteensä 59,1 miljoonaan euroon.Osla kertoi eilen kasvattaneensa markkinaosuuttaan myös Loviisassa, jossa uusi S-market ylsi toimialajohtaja Jukka Pöyhösen mukaan asetettuihin tavoitteisiin.

-Voidaan sanoa, että Loviisan S-marketin myynti on lähtenyt hyvin nousukiitoon, mutta ei vielä ole saavuttanut matkalentokorkeutta, johon pyritään yleensä kolmen vuoden kuluessa toiminnan aloittamisesta, Pöyhönen sanoi. Hänen mukaansa Osla on uuden myymälänsä myötä kasvattanut markkinaosuuttaan Loviisassa.

-Loviisan myymälällä on iso osuus myös meidän kokonaismyynnin kasvussa, Pöyhönen sanoi.

Autokauppa Oslan murheenkryyni

Ainoan miinusmerkin Osla joutui kirjaamaan autokaupalle, jonka myynti kutistui peräti 19 prosenttia eli yhteensä 3,8 miljoonalla eurolla. Syynä autokaupan notkahdukseen oli Oslan toimitusjohtajan Arto Pielan mukaan ylihinnoiteltujen vaihtoautojen puhdistaminen taseesta. Vuoden aikana Oslan vaihtoautokantaa pienennettiin yli sadalla kulkupelillä. Autokaupan myynnin pienenemistä kompensoi hieman polttonestekaupan kasvu. Loviisan ja Pukkilan uusien ABC-itsepalveluasemien myynnin kasvun ansiosta koko Oslan polttonestekauppa kasvoi peräti 40,1 prosenttia yhteensä 4,2 miljoonaan euroon. Tosin Pukkilan ABC-aseman uusi tekniikka takkuili viime vuoden lopulla pahoin, mutta nyt ongelmat on Pöyhösen mukaan saatu ratkaistua.

Kokonaisuutena Oslan eri toimialojen kasvuprosentti oli 10,6 prosenttia.

-Se on hyvä kasvuprosentti, kun alalla yleensä päästään 3-4 prosentin kasvuun. Meillä se (kasvuprosentti) on kolminkertainen, eli kyllä täytyy tyytyväinen olla, Piela sanoi. Osla paransi myös sijoitetun pääoman tuottoaan, kun pääomia siirrettiin kassasta liiketoimintaan.

-Kassavarojen tuottoprosentti on yleensä 3 prosentin ja myymälätoimintaan sijoitetun pääoman tuotto yli 10 prosentin luokkaa, vertaili Piela.

Lapinjärven Sale rakenteille jo syksyllä?

Kassakoneiden lisäksi Oslassa hyrisevät myös kaivinkoneet. Osuuskunta kasvatti viime vuonna investointitahtiaan edellisvuoden 4,3 miljoonasta viime vuoden 13,2 miljoonaan euroon. Tänä vuonna investointitahti kiihtyy vielä noin 20 miljoonaan euroon ja vielä vuonna 2008 ainakin 15 miljoonaan euroon.

-Investointeja tehdään “maaston mukaan” eli investointiohjelman toteutuminen riippuu monissa paikoissa lupaprosessien etenemisestä, Pöyhönen kertoi.

Vuoden 2008 investointiohjelmaan Osla on merkinnyt Loviisan seudulta Pernajan Kuninkaantien Esson muuttamisen ABC-liikenneasemaksi, johon tulee polttoaineaseman lisäksi täysipainoinen ruokakauppa sekä ravintola.

Lisäksi Osla ryhtyy rakentamaan Lapinjärven Sale-myymälää Pöyhösen arvion mukaan viimeistään ensi vuonna. Helsingin hallinto-oikeus hyväksyi Oslan aikeet niin sanotun Tarasoffin talon purkamiseksi ja uuden Salen rakentamiseksi sen paikalle Lapinjärvellä, mutta oikeuden päätöksestä valitettiin korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO).

-Lapinjärven Salen rakentaminen voidaan aloittaa aikaisemminkin jo tänä vuonna, jos korkeimmalta hallinto-oikeudelta saadaan myönteinen päätös vielä kevään aikana. Jos päätös menee syksyyn, niin ehkä ei talven alle enää lähdetä rakentamaan, Pöyhönen arvioi. Hänen mukaansa Lapinjärven Sale-toteutetaan samalla mallilla kuin juuri valmistunut Pukkilan Sale, jossa myymälä koottiin esivalmistelluista osista. Esimerkiksi kylmätilat tulivat paikalle valmiina kontteina. Pukkilan Salen rakentaminen aloitettiin elokuun puolivälissä 2006 ja myymälä oli valmis jo joulukuussa 2006.

”Loviisan kylpylähanketta seurataan”

Oslan toimitusjohtaja Arto Piela sanoi Oslan olevan tietoinen sekä alustavasti jonkin verran kiinnostunut myös YIT:n aikeista rakentaa kylpylähotelli Loviisan lahden pohjukkaan.

-YIT on meitä informoinut hankkeesta. Sanotaan näin, että emme ole suoralta kädeltä sanoneet ei, mutta emme ole myöskään lähdössä ryntäämään hotellitoimialalle. On totta, etttä hotellitoimiala on ainoa ala, joka meiltä vielä puuttuu. S-ryhmällä on lähin hotelli Vantaan Tikkurilassa ja sen jälkeen itäänpäin mentäessä on Kotkan Seurahuone. Sillä välillä ei S-ryhmällä ole majoitustoimintaa, joten eräänlainen musta aukko tässä välillä on, Arto Piela muotoili.

Oslan lisäksi ainakin myös loviisalainen Degerby Hotelli on hotellinjohtajan John Wedden mukaan alustavasti kiinnostunut mahdollisuudesta ryhtyä pyörittämään YIT:n kylpylähotellia.

Osla kasvatti viime vuonna myös asiakasomistajiensa määrää maakunnassa. Oslan vihreän bonuskortin haltijoiden määrä lisääntyi 9,5 prosentilla ja oli vuoden lopussa yhteensä 20.192 kappaletta. Lisäys oli Pielan mukaan Oslan historian suurin jäsenmäärän hyppäys sitten Oslan perustamisen.

-Etelä-Suomessa ja Itä-Uudellamaalla ollaan silti vielä selvästi alemmalla tasolla kuin muualla Suomessa. Meillä talouspeittoprosentti on 57, kun esimerkiksi Savossa ja Kuopiossa 80 prosentilla talouksista on S-ryhmän bonuskortti. Meillä on tässä paljon kasvupotentiaalia, Piela näki.

-Suurin S-korttitiheys on Liljendalissa, Lapinjärvellä ja Askolassa, jossa lähes jokaisella vastaantulijalla on vihreä kortti. Loviisassa korttitiheys on alhaisin. Loviisassa on tosin vanhan Elannon jäljiltä runsaasti myös HOK:n vihreän kortin haltijoita. Koko alueella heitä on arviolta 3.000, Pöyhönen arvioi.
Osla maksoi viime vuonna bonushyvityksiä asiakasomistajille yhteensä 2,1 miljoonaa euroa.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI