|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat hävisi Budapestissa ? hyvä varoitus hehkuttelun keskellä (19.11.2018 00:28)
Jokerit voitti ? vastustaja laittoi kunnolla omiin (18.11.2018 20:47)
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


"Trialin 8 millin kylkipelti syöpynyt monin paikoin vain 1,5 milliseksi"

31.01.2003Valkon satamaa ahtojäiden puristuksista kaksi viikkoa sitten hinatun venäläisen MV Trialin runkolevyjen vahvuus on tarkastuksissa osoittautunut odotettuakin heikommaksi. Merenkulkulaitoksen tarkastajan Juhani Tammiston mukaan alunperin 8 millimetrin vahvuisten kylkilevyjen on Valkossa tehdyissä mitauksissa todettu syöpyneen paikoin vain 1,5 millimetrin paksuiseksi.


Aluksen hauraat kylkirakenteet eivät kestäneet ahtojäiden puristusta, vaan Trial sai 18.1. aamuyöllä Suursaaren länsipuolella Loviisan edustalla styrbordin puolelle viisi suurempaa repeämää. Niiden lisäksi aluksen rungon tukirakenteet painuivat sisään kymmenien metrien matkalta ja aluksen lujuusominaisuudet heikkenivät merkittävästi.

"Paikoin myös uutta paksua levyä"

-Minulla on tässä dokumenttejä, jotka osoittavat, että tietyiltä osin rakenteet ovat erittäin huonossa kunnossa. Runkolevy on alunperin ollut 8 millimetristä, mutta nyt kylkilevyissä on todetty kohtia, joissa levyn paksuus on enää 1,5 mm, 2,6 mm ja 5,6 mm, Tammisto luetteli. Osa ohenemisista on hänen mukaansa saattanyt syntyä jäiden puristuksessa, kun levy on ennen repeämistään venynyt. Aluksessa on Tammiston mukaan siellä täällä myös hiljattain uusittua kylkilevyä, joka täyttää lujuusvaatimukset. Tammiston mukaan tarkastuksissa sallitaan yleensä noin 20 prosentin syöpymät.

-Olimme perjantaina Valkossa tarkastamassa alusta, mutta keskeytimme tarkastuksen alkuunsa, kun kävi ilmi, että alus on niin pahoin vaurioitunut, ettei tarkastuksia ollut mielekästä jatkaa.

-Katsoimme, että on varustamon ja lippuvaltion (Venäjän) asia käydä läpi vahingot sekä korjaustarpeet ja järjestää alus luokitustarkastuskuntoon. Merenkulkulaitoksen rooliin ei kuulu toimia korjauskonsulttina, kertoi merenkulun tarkastaja Juhani Tammisto eilen.

Yli 30 metriä uutta kylkilevyä

MV Trialin venäläinen varustamo on tilannut Valkon sataman eteläpuolelle kiintojäiden keskelle hinatulle alukselle korjausryhmän, joka on tämän viikon ajan hitsannut alukselle uutta kylkeä.

Kotkalaisen Inter Marine Oy:n korjausryhmät ovat paikanneet jo styrbordin puolelle olleet viisi suurempaa reikää ja hitsanneet haurastuneen kyljen päälle uutta kuuden millimetrin paksuista teräslevyä. Eiliseen mennessä uutta kylkilevyä oli asennettu 30 neliömetrin alueelle. Myös aluksen rungon tukirakenteita on sisäpuolelta vahvistettava ennen lopputarkastusta.

Hitsaustöissä jäiden keskellä hyytävässä viimassa urakoivat Terho Muurinen, Markku Raudaskoski sekä ammattimies Seppä Kotkasta.

-Tässä kohtaa tämän purtilon seinämä vahvuus on hädin tuskin millimetrin paksuista ja lähes koko matkalla on pahoja painumia, päivittelivät miehet venäläisaluksen kuntoa. Valkossa Trialille tehdään tilapäispaikkaus, jotta se kestää uppoamatta korjaustelakalle saakka.

Tarkastaja Tammiston mukaan aluksen kapteenille on ilmoitettu, että alus saa tilapäispaikkausten jälkeen lähteä Venäjän valtion ilmoittamalle korjaustelakalle Itämeren alueella edellyttäen, että alus saadaan paikkausten jälkeen kutakuinkin vesitiiviiksi ja, että toinen alus saapuu sitä avustamaan. Ehtojen mukaan alus tulee korjata itämeren alueella eikä sitä saa viedä kauemmas.

-Alus ei missään tapauksessa kykene omin avuin pääsemään Valkon satamasta eikä varsinkaan ulkomeren jääoloista. Edellytämme, että venäläinen tai suomalainen jäänmurtaja tai muu sopiva alus avustaa Trialin avoveden rajalle saakka pois jäiden seasta, kertoi Juhani Tammisto.

-Olemme todenneet, ettei alus voi ottaa mukaansa lastia tai edes osaa siitä, vaan se voi liikkua vain tyhjänä korjaustelakalle, jonka merenkulkulaitos vielä lippuvaltion esityksestä hyväksyy, Tammisto sanoi.

Vesi jäätynyt aluksen sisällä

Kotkalaisten hitsareiden mukaan aluksen painolastitankeissa ja ruumassa ollut vesi on jäätynyt noin metrin paksuiseksi kiintojääksi aluksen sisään. Tammisto vahvisti tiedon, mutta totesi, ettei se ole mikään suuri ongelma.

-Kyllä se sulaa, kun alus pääsee lämpimimpiin vesiin. Aluksella ei ole välitöntä uppoamisvaaraa, sillä lastin purkamisen jälkeen vuorokohdat ovat nousseet vesirajan yläpuolelle, Tammisto lohdutti.

Tammiston mukaan ankarina pakkastalvina alukset saavat usein jäävaurioita, mutta erittäin harvakseltaan näin vakavia. Tänä talvena ei Itäisen Suomenlahden alueella ole toistaiseksi tullut vastaan vastaavia tapauksia.

Pietarilainen MV Trial oli haverin sattuessa raakapuulastissa matkalla Viipurista Ruotsiin. Aluksella on 11 henkilön miehistö. (AH)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

" target="blank">FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

">Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI