|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ympäri EU:ta perataan kuumeisesti 600-sivuista brexit-luonnosta ? Theresa Mayn asema hutera (15.11.2018 07:42)
Suomi menettänyt 60 000 työpaikkaa ? ?Byrokraattinen ja turha prosessi? pois heti, vaatii Keskuskauppakamari (15.11.2018 07:34)
Ässien uusi valmentaja avasi voitolla ? HIFK:n käyrä ollut laskeva (14.11.2018 22:07)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


YIT rakentaisi kylpylähotellin ja monitoimihallin Loviisaan

06.03.2007Valtakunnallinen rakennuskonserni YIT on kiinnostunut rakentamaan ja rahoittamaan korkeatasoisen kylpylähotellin sekä monitoimihallin Loviisanlahden itärannalle. Sen lisäksi yhtiö on ilmoittanut olevansa kiinnostunut rakentamaan kerrostaloja linja-autoaseman kortteliin. Yhtiön ja Loviisan kaupungin välistä esisopimusta käsiteltiin eilen Loviisan kaupunginhallituksessa ylimääräisenä asiana. YIT:n hankekehityspäällikkö Samuli Joki kävi eilisiltana esittelemässä yhteistyöhanketta Loviisan kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus näytti eilen alustavasti vihreää valoa esisopimukselle.


-Meillä on tänään esillä luottamuksellisena asiana esisopimus YIT-yhtymän kanssa, jossa kaupunki myisi maa-alueita YIT:lle, joka puolestaan toteuttaisi tarvittavat investoinnit ja palvelut aluerakentamishankkeena. Yhtiö rakentaisi ja rahoittaisi hankkeen kokonaisuudessaan ja kaupunki ostaisi sitten hallista tiettyjä vuoroja sekä palveluita, Kaleva kertoi eilen. Esisopimuksen mukaan kylpylähotelli ja monitoimihalli rakennettaisiin Määrlahteen Loviisanlahden itärannalle. Sen lisäksi alustavaan esisopimukseen kuuluu linja-autoaseman korttelin aluerakentaminen. Kaupungingeodeetti Yrjö Meltauksen mukaan linja-autoaseman kortteliin kaavaillaan kerrostaloja.

-Siellä kyse olisi kaupunkirakenteen tiivistämisestä, Kaleva sanoi. Alueen kaavoituksen valmistelu on Meltauksen mukaan jo käynnistynyt.

Rakennustöihin parissa vuodessa

-Kyllähän tämä sopimus on erittäin positiivinen asia, jos se toteutuu. Tarkoitus on, että aiesopimus johtaa hankesopimukseen. Tässä mallissa kaksi osapuolta haluavat seriöösisti selvittää tällaisen laajan hankkeen taloudelliset edellytykset. Aluerakentamishankkeessa kaupungin ei tarvitsisi sitoa omaa rahoitusta investointeihin, Kaleva sanoi. Hänen mukaansa rakennushankkeiden on määrä käynnistyä 2-3 vuoden kuluessa. Esisopimuksessa on Kalevan mukaan pykälä, jonka mukaan sopimus raukeaa, mikäli rakennustyöt eivät ole käynnissä vuoteen 2010 mennessä.

-Kyseessä on volyymiltään valtavan iso hanke. Puhutaan kymmenistä miljoonista euroista, Kaleva haarukoi.

Myös yksikönjohtaja Marko Oinas YIT:stä myönsi eilen, että hankkeesta on valmisteilla esisopimus Loviisan kanssa.

-Meillä on kokemuksia vastaanlaisista vapaa-ajan kokonaisuuksista eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Muun muassa Himokselle toteutetetaan yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa vastaavalla aluerakentamismallilla kylpylähotelli, monitoimihalli sekä lomakylä. Loviisassa on kaavailtu kylpylähotellia, ja sen yhteyteen monitoimihallia, kertoi Oinas. Hänen mukaansa kylpylään on tarkoitus rakentaa porealtaiden lisäksi riittävän pitkät radat myös kuntouimareille.

Uimahalli, kylpylä, urheiluhalli ja hotelli

-Kokonaisuus on tarkoitus rakentaa sellaiseksi, että se houkuttelee tulijoita viipymään pidempään paikassa. Tarkoitus on saada matkailijoita tulemaan ja olemaan yötä. Pelkkä uimahalli ei siihen riitä vaan tarvitaan monipuolinen ja korkeatasoinen vapaa-ajan kokonaisuus, Oinas kertoi. Hänen mukaansa kylpylähotellin rakentamista Loviisaan puoltaa myös mahdollisen ydinvoimalan rakentaminen paikkakunnalle.

-Kyllä se on otettu huomioon, että Loviisa on mahdollisesti uuden ydinvoimalan sijoituspaikka, vaikkei toteutus siitä riipukaan. Venäläiset matkailijatkin ovat mahdollisia asiakkaita siinä missä muutkin, mutta ei tätä ole tarkoitus pääasiassa venäläisten varaan rakentaa, Oinas kertoi.

Hankekehityspäällikkö Samuli Joki kertoi, että kaavaillun hotellin koosta on tässä vaiheessa vielä vaikea sanoa mitään varmaa.

-Tilaohjelmat on vielä tekemättä, ja kokonaisuus riippuu hotellioperaattorin näkemyksestä. Kuitenkin kun kyseessä olisi tällainen viihde- tai vapaa-ajankeskus, niin huoneiden lukumäärä olisi sadan yläpuolella. Hanke lähti liikkeelle kaupungin tarpeista saada monitoimihalli ja uimahalli, mutta me esitimme laajempaa kokonaisuutta, kertoi Samuli Joki eilisiltana kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen.

Yli sata hotellihuonetta?

-Tavoitteena on ryhtyä rakentamaan 2-3 vuoden kuluessa. Tämä vaatii kuitenkin kaavoituksen, jonka etenemisestä riippuu myös muu aikataulu. Oleme lähteneet siitä, että rakennusten omistaja ja investoija ei olisi kaupunki, vaikkei sekään ole mahdollisuutena poissuljettu. Alustavia tunnusteluja on käyty myös hotelliyritysten kanssa, mutta siitä on vielä ennenaikaista puhua. Tämä on haasteellinen kokonaisuus saada kaikki osapuolet ja palaset koottua, Marko Oinas kuvaili. Yrjö Meltauksen mukaan hankesopimus voidaan solmia mahdollisesti kesäkuussa, jos selvitykset etenevät myönteisesti.

Palvelutaso paranisi

-Lähdemme siitä, että Loviisan on saatava nostettua palvelutasoa, jos haluamme tänne lisää asukkaita. Kaupungilla ei ole verovaroja toteuttaa tällaisia hankkeita yksin, Meltaus sanoi.

YIT on rakentanut viime vuosina useita vapaa-aikaan ja matkailuun liittyviä keskuksia eri puolille Suomea. YIT-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 3.284,4 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 258,8 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa oli viime vuonna keskimäärin 21.846 henkilöä, joista runsaat puolet Suomessa.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI