|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomelle EU-puheenjohtajuus etuajassa? ? Henna Virkkunen: ?On otettava vetovastuu? (13.11.2018 08:59)
Juha Sipilän Venäjä-lausunto leviää maailmalla (13.11.2018 08:28)
Selitys Teemu Laajasalon 93 neliön vuokralle ? ?Epäreilua vainoamista? (13.11.2018 08:01)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Tullisilta myytiin, henkilöstö pakkolomalle

24.01.2003Loviisan kaupunginvaltuusto vahvisti yksimielisesti suunnitelmat kaupungin henkilöstön lomautuksista kahden viikon ajaksi tänä vuonna. Lomautukset toteutetaan aiemmin sovitun lomaltapaluurahan menetyksen asemesta. Valtuusto totesi, että henkilöstön kannalta on parempi vaihtoehto joutua kahdeksi viikoksi pakkolomalle, mutta saada pitää lomaraha. Ammattiliitot korvaavat osan henkilöstön pakkoloma-ajan ansionmenetyksistä.


Kokoomuksen Reijo Kouvo oli huolissaan lomautusten haittavaikutusten kohdistumisesta vanhuksiin.
-Haluan tietää jyrääkö lomautuspäätös kaiken inhimillisyyden? Tulee mieleen tämä vanhustenhuoltamo Hamberskahemmet, jossa yksi ihminen huolehtii 15 vanhuksesta. Heitä ei tässä pitäisi tuomita pakkolomalle. Vanhukset ovat entisiä veronmaksajia, jotka ansaitsevat kaiken huolenpidon ja rakkauden, vetosi Kouvo.

"Lomautusten haitat minimoidaan"

-Kaikki lomautukset tulevat vaikuttamaan jonkin verran palvelutasoon. Se on päivänselvää. Tarkoitus on silti huolehtia, ettei mitään elintärkeää toimintoa vaaranneta. Palvelukeskusten johtajat katsovat suunnitelmissaan, ettei mitään riskirajoja ylitetä, ja vaikutukset pyritään pitämään niin pieninä kuin vain on mahdollista. Pyrimme tekemään tämän mahdollisimman inhimillisesti ja kivuttomasti, kaupunginjohtaja Olavi Kaleva vastasi.

Demareiden Juhani Uitto kyseli riittääkö kahden viikon pakkoloma kattamaan lomarahojen jättämän 320.000 euron aukon. Kalevan mukaan kaksi viikkoa ei ihan riitä, mutta loppuosa paikataan budjetissa kiinteistöjen myynnistä saatavilla lisätuloilla.

-Kaksi viikkoa on kuitenkin ihmilillinen raja. Kolme viikkoa olisi jo mennyt yli kipurajan sekä inhimillisesti että kaupungin toimintojen kannalta. Kaupunki rohkaisee kuitenkin edelleen henkilöstöä muun muassa osa-aikaeläkkeelle, kertoi Kaleva. Lomautusten ulkopuolelle jäävät tänä vuonna vain opettajat ja koulunkäyntiavustajat, osa-aikaeläkeläiset ja osa-aikaeläkkeelle vuoden 2003 aikana siirtyvät työntekijät. Vuosien 2004-2005 lomautuksista päätetään myöhemmin.

Tullisilta myydään asuintaloksi 851.000 eurolla

Valtuusto vahvisti yksimielisesti Tullisillan kiinteistön myynnin Container Finance Ltd Oy:lle 851.000 markalla. Kaupunginjohtaja valtuutettiin allekirjoittamaan kiinteistön kauppakirjat, johon valtuusto päätti lisätä kohdan "Arvonlisäveroseuraamukset huomioidaan ja käsitellään voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti". Osaa valtuutetuista lisäys lainsäädännön noudattamisesta ihmetytti. Eräskin pohti kokouksen jälkeen olisiko pitänyt päättää, että myös muita lakeja noudatetaan, kuten kalastus- ja metsästyslakeja.

Nykyisin elinkeinotalona toimiva nelikerroksinen talo muutetaan tämän vuoden aikana asuinkerrostaloksi, johon tulee noin 22-24 asuntoa.

-Hyvä, että päästään eteenpäin tässä kaupungin kiinteistöjen myyntiohjelmassa. Hinnastahan voidaan aina keskustella. Joku on varmaan sitä mieltä, että liian halvalla menee. Kohde on tosin erikoinen ja varmasti vaikea myydä, sanoi rkp:n Patrick Stenvall.

Kaupunginjohtaja Olavi Kaleva myönsi, että hinnanmäärittely on aina vaikeaa tällaisten kohteiden kohdalla.
-Valtakunnallisesti tällaisista liikerakennuksista on ylitarjontaa joka puolella ja jopa kehä III:n varrella. Hinta perustuu tilastoihin vastaavanlaisten kiinteistöjen neliöhinnoista sekä asiantuntijakonsulttien arvioihin. Tämä on se korkein hinta, jonka tämä ostaja suostuu tästä kohteesta maksamaan, Kaleva kertoi.

Kaupungin arkistoille etsittävä uudet tilat

Demareiden Juhani Uittoa harmitti, että Tullisillalla olevien kaupungin arkistojen ja muiden toimintojen siirtämiseen ei olla riittävän ajoissa varauduttu, vaikka kauppoja on ostajan kanssa hierottu jo pitkään.

Kokoomuksen Reijo Kouvo kiitteli, että on "hyvä, että siitä rotiskosta viimein päästään". Kouvo tosin ihmetteli, että nyt ollaan myymässä myös rantaa ja pientä määrää vesialuetta, vaikka aiemmin myynnissä oli vain kiinteistö ilman rantakaistaletta.

Kiinteistön ostajan edustaja johtaja Harri Nordström Container financesta kertoi eilen, että kiinteistön muuttaminen asuinkerrostaloksi käynnistyy pikapuolin tarkemmalla suunnittelulla sekä urakkakyselyillä. Muutostöiden on määrä käynnistyä jo ensi kesänä.

Kokko ja Kühn uusina hallitukseen

Valtusto valitsi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan puheenjohtajistonsa ja hallituksen puheenjohtajiston vaalikauden loppuun 2004. Valtuuston puheenjohtajana jatkaa ruotsalaisen kansanpuolueen Agneta Alm, 1. varapuheenjohtaja demareiden Juhani Uitto ja 2. varapuheenjohtajana kokoomuksen Ritva Suomalainen.

Myös kaupunginhallituksen puheenjohtajana jatkaa edelleen demareiden Teuvo Mankonen ja ensimmäisenä varapuheenjohtajana rkp:n Hans Hellner. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kokoomuksen uutena edustajana hallitukseen noussut Ismo Kokko. Mankosen henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Yvonne Wilenius, Hellnerin varajäseneksi Esa Anttio ja Kokon varajäseneksi Anna Hiltunen.

Ismo Kokon lisäksi hallitukseen valittiin uutena jäsenenä myös vihreitten Marja Kühn, jonka varajäsenenä toimii vasemmistoliiton Paavo Siipola.

Kaupunginhallituksessa jatkavat lisäksi rkp:stä Rea Olander varajäsenenään Barbro Antti, Rea Svennas varajäsenenään Görel Engström sekä Olof Gren varajäsenenään Patrik Stenvall. Demareiden edustajina hallituksessa jatkavat lisäksi Sinikka Heikkinen varalla Eeva Kauppinen sekä Jaakko Isotalo varajäsenenään Åke Lahtinen.

Valtuusto päätti kokoontua jokaisen kuukauden toisena keskiviikkona kello 18 Hotelli Degerbyn tiloissa. Vihreitten Marja Kühn tosin esitti Juha Kuusniemen kannattamana, että kokoukset siirretään säästösyistä takaisin Länsiharjun koululle. Hän kysyi kaupunginjohtajalta kokoustilan vuokrakulujen suuruutta. Kaupunginjohtaja Kaleva totesi, että tilavuokra on alentunut noin 30 prosentilla noin 200 euroon kerralta, ja lisäksi Länsiharjun tilat kaipaisivat remonttia ja muun muassa allergiaoireita aiheuttavan kokolattiamaton vaihtamista, jonka jälkeen Kühn veti muutosesityksensä takaisin.

Demari-lehdestä ei äänestetty

Valtuusto valitsi kunnallisten ilmoitusten ilmoituslehdiksi Östra Nylandin ja Loviisan Sanomat. Valtuuston haettavaksi julistettavia virkoja koskevia ilmoituksia julkaistaan paikallislehtien lisäksi myös Helsingin Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa sekä Uutispäivä Demarissa. Monien yllätykseksi Demari-lehden valinnasta ei tällä kertaa äänestetty. Aiempina vuosina kokoomus on perinteisesti esittänyt Demari-lehden jättämistä pois listalta, mutta hävinnyt aina äänestykset.

Valtuusto vapautti rkp:n Nils-Erik Frejborgin koulutuslautakunnan ja sen ruotsinkielisen osaston jäsenyydestä sekä puheenjohtajuudesta ja valitsi hänen tilalleen Christer Seleniuksen. Frejborg pyysi itse eroa sen jälkeen, kun kaupunginhallitus oli käyttänyt otto-oikeuttaan ja ottanut koulutuslautakunnan tekemän päätöksen rehtorin valinnasta uudelleen harkittavaksi. Päätöstä ei muutettu, mutta Frejborg itse koki silti menettelyn osoittaneen, ettei hän nauttinut kaupunginhallituksen luottamusta. Valtuuston puheenjohtaja Agneta Alm kiitti ryhmätoveriaan Frejborgia kaupungin hyväksi luottamustoimessa tehdystä työstä.

Rkp:n haluaa kyltin ohitustielle

Kokouksen pääteeksi Rkp jätti valtuustoaloitteen, jossa ryhmä vaati Loviisan ohitustielle läntiseen liittymään valtatie 7:n varrelle opaskylttejä, joilla ohikulkijoita houkutellaan Loviisaan. Demareiden aloitteessa esitettiin muistolaatan hankkimista loviisalaisyntyiselle jalkapalloilija Nils "Nisku" Rikbergille, joka oli ensimmäinen suomalainen ammattilaisjalkapalloilija sekä tunnettu maajoukkuepelaaja. Hän aloitti uransa Lovisan Torissa. Demarit esittivät työryhmän perustamista muistolaattahanketta varten. (AH)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI