|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Maaseudun matkailulle laaditaan kehittämisohjelma

24.01.2003Itä-Uudenmaan maaseutuyrittäjät käynnistävät keskuudessaan laajan selvityksen alan yritysten tämänhetkisestä tilanteesta ja tarpeista toiminnan kehittämiseksi. ”Maaseutu ja kulttuuri Itä-Uudenmaan voimavarana” otsikon alla tavoitteena on vastausten pohjalta työstää Itä-Uudenmaan maaseudun kehittämisohjelma ennen kaikkea maaseutumatkailun näkökulmasta.

Selvitystyössä ovat keskiössä nimenomaan yrittäjät. Yksi hankkeen käynnistäjistä on Lapinjärven elinkeinoasiamies Antti Vaittinen, joka toimii työn esimiehenä. Varsinainen starttimoottori on ollut Lapinjärven maaseutumatkailuyrittäjien yhdistys ja sen puheenjohtaja Raija Räikkönen. Hän myös johtaa selvitystyön ohjausryhmää, johon on koottu laaja edustus maakunnan eri puolilta. Ohjausryhmään kuuluvat Rutumin kartanon isäntä Kari Hirvonen, Pukkilan elinkeinoasiamies Pirjo Metsola, korukutoja Leena Hyytiä Sipoosta, muotoilija Kristian Keinänen Pukkilasta, Merja Anttila Prestbackan kartanosta Askolasta, lammasyrittäjä Ingegerd Niemi Ruotsinpyhtäältä, Hannu Salminen Myrskylän yrittäjistä, Janne Länsipuro Labbyn puutarhasta Pernajasta sekä Uudenmaan TE-keskuksesta Juha Mäkinen.

Vaittinen kertoi keskiviikkona, että TE-keskus on sitoutunut maksamaan selvitystyön kaikki kustannukset 60.000 euroa, mikä kertoo osaltaan, miten tärkeänä TE-keskuksessa hanke nähdään.

Perinteisten vetonaulojen rinnalle historiaa ja kartanoita

Kari Hirvonen painotti, että tämän päivän tilanne on se, että yritykset joutuvat yhä enemmän verkostumaan. Yksittäisen yrityksen on hyvin vaikea selvitä yksin. Verkostoitumisen avulla syntyvät parhaat tulokset.
Itä-Uudenmaan matkailun markkinoinnissa tullaan Hirvosen mukaan tulevaisuudessakin korostamaan rikasta ruokaperinnettä, jonka rinnalla ovat tärkeinä osina käsityö, historia ja perinteinen maaseutumatkailu ja lisämausteena maakunnan erikoisuus kartanot.
Päämääränä on Hirvosen mukaan tuoda monipuolisesti esiin se kulttuuri, joka maaseudulla on.

Monipuolisuus valttina

Ohjausryhmä ohjaa projektin käytännön työntekijän kulttuurintutkijan Merja Isotalon työtä. Hänellä on Forssassa oma Kulttuuripajasto yritys. Hän on julkaissut seitsemän opaskirjaa maaseudun matkailun kehittämisen suuntaviivoista.

–Itä-Uudellemaalle on mahdollisuus saada hyvin monipuolisia tuotteita, kertoi Merja Isotalo, joka esitteli itsensä päätoimiseksi maaseudun pelastajaksi vuodesta 1996.
Hän näki ajassa monia piirteitä, jotka tukevat maaseudun matkailun kehittämistä. Ihmiset kaipaavat intiimimpiä, läheisempiä elämyksiä ja ympäristöjä, joissa on myös tarjolla hiljaisuutta. Tässäkin mielessä Isotalo näkee Itä-Uudenmaan maaseudussa paljon mahdollisuuksia.

–Suorastaan innostuin, kun tulin konsulttina tänne viime syksynä, hän kertoi keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa Rutumin kartanossa Lapinjärvellä.

Kolmivuotinen ohjelma

Kaikki yrittäjät, jotka ovat tästä hankkeesta kiinnostuneet saavat kyselykaavakkeen ja heidät haastatellaan. Tänä keväänä tehtävän kyselyn ensimmäiset tulokset ovat käytössä yrittäjien yhteisessä huhtikuun seminaarissa.
Kyselyjen ja haastattelujen annin Merja Isotalo työstää yhteenvedoksi kesän aikana. Selvitys Itä-Uudenmaan maaseudusta ja kulttuurista on valmiina syyskuussa ja sen pohjalta valmistetaan hakemus kolmivuotisesta kehittämisohjelmasta ja -hankkeesta.

Kysymys on myös joustavasta hankkeesta. Kari Hirvonen huomautti, että tämä hanke halutaan integroida koko Itä-Uudenmaan matkailustrategiaan. Raja kaupunki- ja maaseutuyrittäjien välillä ei voi olla jyrkkä.

Apua pienille yrityksille

Merja Anttila huomautti, että kehittämisohjelmalla halutaan saada maaseudulle enemmän vetovoimaa. Tämä projekti voi hänen mukaansa avittaa pieniä maaseudun yrittäjiä, jotka jäävät isompien jalkoihin.

Merja Isotalo korosti, että tämän projektin erityinen vahvuus on nimenomaan sen yrittäjävetoisuus. Jokainen yritys voi keskittyä omiin vahvuuksiinsa. Hän uskoi, että tuloksena on yhteinen markkinointi, jonka lisäksi tietysti jokainen yritys markkinoi myös itse palveluitaan. Yhdessä aikaansaaduista reiteistä ja paketeista syntyy kokonaisuus, josta kaikki hyötyvät. (JL)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI