|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Hyytävä asiantuntijan arvio: Venäjä mellastaa ja ?piirtää etupiiriään? Euroopassa Trumpin takia (14.11.2018 09:36)
Jopa satojen tuhansien suomalaisten allekirjoitukset roskiin? ? Näin kansalaisaloitteita muutetaan (14.11.2018 08:51)
?Valtasuhteet järisevät? ? Minna Helle selittää lakkoaallon taustoja HS:ssa (14.11.2018 07:52)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Karin Kull vastaanotti Antti-patsaan Loviisan Sanomien 90-vuotisjuhlassa

05.12.2006Loviisan Sanomien 90-vuotisjuhlaa vietettiin Hotelli Degerbyssä lauantaina. Juhlaan kokoontui noin 90 kutsuvierasta. Juhlamusiikkia tarjosivat Loviisan seudun musiikkiopistolaiset Elina Mieskolainen, Marja Pohjola, Salli Nyström ja Laura Lindström sekä Esme Manns-Metso ja Kaj Silfvast. Ilta päätettiin hotellin puolen tanssilattialla, jossa musiikista vastasi Hannu Kaikon orkesteri.


Juhlavuoden kunniaksi Loviisan Sanomat luovutti Antti-patsaan, joka on paikallislehden arvokkain huomionosoitus. Tunnustuksen saaja, Karin Kull, on kirjoittanut pitkään pidettyjä pakinoita Loviisan Sanomiin.

- Tunnustus annetaan kiitokseksi Loviisan Sanomien ja seudun henkisen hyvinvoinnin ja kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Karinin kirjoitukset ovat olleet sovittelevia, raikkaita ja lämminhenkisiä. Kirjoitukset ovat toimineet eräänlaisina sillanrakentajina kieliryhmien välillä. Hän on korostanut kieliryhmien tasapuolisen kohtelun tärkeyttä ja toteuttanut sitä itse omalla esimerkillään, totesi Loviisan Sanomien päätoimittaja Arto Henriksson patsasta luovuttaessaan.

Karin Kull hauskuutti yleisöä todeten lehden tekevän hänestä paikkakunnalla julkkiksen vielä vanhoilla päivillä.

- Täällä on puhuttu paljon journalismista ja siitä millainen pitää olla. Minähän olen entinen ns. sosiaalitantta, nauratti Karin.

Antti-patsasta on jaettu vuodesta 1981 lähtien. Sillä kunnioitetaan ensimmäisen varsinaisen kansalle tarkoitetun suomenkielisen sanomalehden, Suomenkielisten Tieto-Sanomien julkaisijan, rovasti Antti Lizeliuksen (1708-95) elämäntyötä.

”Meidän lehti”

Juhlapuheen illassa piti Suomen Urheilutoimittajien Liiton pääsihteeri, Loviisan Sanomia jo vuodesta 1962 lähtien avustanut Kari Hagfors.

Hagfors muisti ensimmäisen juttunsa julkaistun Loviisan Sanomissa marraskuussa 44 vuotta sitten. Hän oli tuolloin Lahdessa asuva oppikoulun yläluokkalainen. Juttu käsitteli koulun silloista voimistelunopettajaa, aitajuoksija Väinö Suvivuota.

- Oli se hulppeata, kun lehdistökortilla nuori pojanhulppi alkoi päästä tilaisuuksiin kuin tilaisuuksiin, muisteli muun muassa Pentti Nikulan seiväshyppymenestyksestä, Lahden hevosmarkkinoista ja Miss Skandinavia-kisoista Lovariin sentannut Hagfors.

Hän totesi kirjoittaneensa Loviisan Sanomiin neljän päätoimittajan aikana. Alussa lehteä luotsasi Kurt Lindström, hänen jälkeen Hannu Mäkelä. Vuonna 1967 remmiin astui Tauno Einiö joka jäi eläkkeelle vuonna 1997 jolloin vetovastuu siirtyi Arto Henrikssonille. Hagfors kertoi kuulijoille paikallislehden olevan tuote, jota voidaan kutsua ”meidän lehdeksi”, lehdeksi jota luetaan hyvin tarkasti.

Hän painotti myös, että paikallislehdessä jossa työympäristö ja toistensa tunteminen on intensiivisempää kuin suurissa valtakunnallisissa lehdissä, ei ole varaa kirjoittaa ns. ohi suunsa vaan asioiden on perustuttava faktaan.

- Paikallislehti on sekä vainu- että vahtikoira, analysoi Hagfors.
Hän jakoi tämän päivän journalismin viiteen eri toimintatapaan: referoivaan, analysoivaan, tutkivaan, sankari- ja brändi- sekä ns. lööppijournalismiin. Referoivassa tyylissä tehdään työ mahdollisimman helpolla. Analysoivassa uskalletaan esittää hankaliakin kysymyksiä ja ymmärretään vaikutuksen ja merkityksen ero.

- Mitä merkitystä on sillä, että valtuustoäänestys päättyy 22-5 tai 24-3? Ei mitään, mutta sillä on vaikutusta ja tämän vaikutuksena analysointi on journalismin keskeinen tehtävä, eritteli Hagfors.

Mielenkiintoisimmaksi toimintatavaksi hän nosti tutkivan journalismin, jota lehtien ilmestymisrytmien takia on nykyisin liian vähän aikaa ja mahdollisuuksia toimituksissa toteuttaa.

Sankari- ja brändijournalismin kehittymiseen ovat vaikuttaneet erityisesti urheilu ja sen sankarit. Nyt ilmiö leviää myös politiikkaan.

- Ketkäpä muut kuin puolueiden puheenjohtajat komeilevat kokovartalokuvin katujemme mainospaikoilla ja media pelaa heidän kauttaan enemmän pääministeripeliä kuin eduskuntavaaleja. Vaalivoittaja on sankari.

Alaa yhä enemmän vallannut lööppijournlalismin pääedustajiksi Hagfors nimesi iltapäivälehdet ja ns. keltaisen viikkolehdistön.
- Huolena on, joutuvatko toimittajat kaupallisten vaatimusten edessä tinkimään journalismin eettisistä periaatteista.

Hagfors kiitteli Loviisan Sanomien historiansa aikana olleen sitoutumattoman, ja edustaneen avointa, puolueetonta ja tasapuolista koko lukijakuntaa palvelevaa tiedonvälitystä.

Loviisan Sanomien 90-vuotisjuhlat jatkuvat kahvivaunukiertueella levikkialueen kunnissa. Tarkempi ohjelma perjantain lehdessä.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI