|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Herra ministeri, te olette 114?vuotias, kun suomalaiset veronmaksajat vapautuvat tästä vastuusta? (13.11.2018 18:02)
Perussuomalaiset haluaa keskituloisen veroalen ? Ruotsissa saa 200e/kk enemmän (13.11.2018 16:41)
Finanssiala: Sdp:n lähdevero vesittyy ? maksajina Suomen työssäkäyvät (13.11.2018 15:32)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Humalainen autovaras vei 3- vuotiaan Onnin R-kioskin edestä

17.01.2003Pernajalaisen pikkupojan automatka humalaisen autovarkaan kyydissä päättyi piinallisten vaiheiden jälkeen onnellisesti tiistai-iltana Loviisassa. Isä oli jättänyt auton käyntiin ja 3-vuotiaan Onni-pojan lastenistuimeen nukkumaan sekä käväissyt Loviisan keskustassa sijaitsevassa Sibeliuksenkadun R-kioskissa. Parin minuutin kuluttua isän palattua kadulle ei autosta eikä pikku Onnista näkynyt enää jälkeäkään.


-Olin kioskissa vain pari minuuttia. Sen verran, että ostin Onnille jäätelöä ja lakritsia sekä jätin yhden rivin Viking Lotto-kupongin. Kun tulin kadulle oli auto hävinnyt. Järkytys oli hirveä ja itku siinä pääsi. Koetin olla hätääntymättä ja toimia järkevästi.

-Soitin heti poliisin hätänumeroon 10022, ja ne sanoivat lähettävänsä kaikki lähiseudun partiot liikkeelle ja sulkevan isot ulosmenotiet. Siinä vaiheessa ei ollut tietoa kuka tai ketkä olivat vieneet Onnin ja auton. Ajattelin, ettei autosta väliä, kunhan saisin lapsen ehjänä takaisin.

"Eniten pelkäsin huumerötöstelijöitä"

-Eniten pelkäsin, että joku huumerötöstelijä on vienyt auton ja ajavan tässä hirveessä kelissä kolarin. Poliisi sanoi, ettei heillä ole resursseja tarkistaa kaikkia pikkuteitä, joten soitin läpi kaikki kaverit ja tuttavat, ja monet vapaaehtoispartiot lähtivät heti liikkeelle, kertoi Onnin isä Tapio Ylitalo. Tapahtumahetkellä Loviisassa oli kymmenisen astetta pakkasta ja sakea lumipyry.

Lähistöllä sattuneen kolarin takia Loviisan lähistöllä oli kaupungin oman poliisin lisäksi kaksi liikkuvan poliisin partiota, jotka ryhtyivät heti etsimään varastettua autoa ja lasta. Silminnäkijöiden mukaan neljä poliisia jätti Nesteen kahvilassa kahvit kesken ja ryntäsi hälytykseen valvomaan pääteitä. Poliisin ja Ylitalon ystävien partiot haravoivat Loviisan seutua parinkymmenen minuutin ajan, kunnes yksi tuttavista havaitsi Ylitalon Opel Kadett-henkilöauton ajavan Loviisa keskustan halki kulkevaa Mannerheimin katua itään. Tuttava lähti perään ja soitti samalla poliisin hätänumeroon. Mannerheimintieltä autovaras kääntyi Loviisan poliisiaseman kohdalle ja jätti auton poliisiaseman vieressä olevalle kadulle. Varkaan noustessa autosta poliisin partio saapui paikalle ja nappasi päihtyneeltä vaikuttaneen miehen kiinni. Pian myös Onnin isä ja äiti Camilla Still saapuivat toisella poliisiautolla paikalle.

Poika oli kateissa puolisen tuntia

-Kyllä helpotti, kun huomasin, että Onni oli kunnossa, Poika oli ihmeissään, kun autoa ajoikin vieras mies. Ei poika ehtinyt edes pelätä. Auto ehti olla kateissa vähän alle puoli tuntia. Kun tulin paikalle ja huomasin kuinka sekaisessa tilassa autovaras oli, järkytyin vielä enemmän. Oli onni, ettei mitään pahempaa sattunut, kertoi Tapio Ylitalo.

-Olen monta kertaa nähnyt markettien parkkipaikoilla, kuinka vanhemmat jättävät lapsiaan autoon ja auton käyntiin, ja miettinyt mitä kaikkea voisi tapahtua, jos auto varastettaisiin. En uskonut, että se voi käydä minun kohdalle.

-Kun tultiin Loviisaan jätin eukon kirjastoon ja lähdin käymään kioskilla. Onni heräsi kioskin edessä ja sanoi, että on kylmä eikä hän halua tulla mukaan. Ajattelin, että käväisen vain äkkiä ja tulen heti takaisin. En nähnyt kioskin lähistöllä mitään epämääräistä. Kyllä tämän jälkeen opin enkä jätä avaimia virtalukkoon, kertoi Tapio Ylitalo.

Kadulle käyntiin jätettyjä autoja on viime aikoina varastettu Loviisassa useita. Monet ovat kovilla pakkasilla jättäneet autoja käymään kaduille ja parkkipaikoille.
Loviisan Sanomat varoitteli tiistaina pääkirjoituksessaan jättämästä autoa käymään kadulle, jossa ne ovat helppoja saaliita autovarkaille.. Pääkirjoituksessa varoiteltiin erityisesti jättämästä lapsia yksin käyvään autoon.
-Meille tulee Loviisan Sanomat, ja luin sen pikaisesti aamulla ja tarkoitus oli lukea tarkemmin illalla, hämmästeli Pernajan Koskenkylässä Tapio Ylitalo yhteensattumaa.

Varas säikähti huomatessaan lapsen

Kenttäjohtaja ylikonstaapeli Rune Lindroth Loviisan poliisista vahvisti eilisiltana, että verekseltään kiinni otettu paikkakuntalainen mies oli "ainakin humalassa ja ehkä muutenkin vaikutuksen alaisena". verikokeen mukaan promilleja oli 0,58. Verikokeiden jälkeen hänet kuljetettiin tiistaina Porvoon poliisin putkaan.

-Vaikutti siltä, että mies oli hypännyt autoon, ajanut pois ja huomannut jossain vaiheessa, että takapenkillä onkin pieni muksu. Siinä vaiheessa on ilmeisesti tullut "tänka på", ja sen jälkeen hän oli ajanut poliisiaseman viereen ja oli ilmeisesti tulossa soittamaan ovikelloa, kun partio otti hänet kiinni, kertoi ylikonstaapeli Lindroth.

Onni potkaisi selkään

Kuulusteluissa mies kertoi ajaneensa Porvoon suuntaan, kun oli tuntenut ikäänkuin potkun selkään. lapsen huomattuaan hän oli arvellut, että "tästä tulee iso haloo" ja päättänyt ilmoittautua poliisiasemalle. Kuulusteluissa mies oli myöntänyt myös aiemman vastaavanlaisen autovarkauden.

-Ihmiset jättävät varsinkin pakkasella usein autonsa lukitsematta ja käymään, joskus jopa lapset tai kotieläimet mukana. Vakuutus ei ilmeisesti korvaa pennin latia, jos auto, jossa on avaimet virtalukossa valmiina varastetaan ja romutetaan. Harva tulee sitä edes ajatelleeksi, ylikonstaapeli Rune Lindroth kertoi. Tapio Ylitalo arveli illalla saavansa itse jonkinlaiset rapsut tapauksesta. Kenttäjohtaja Rune Lindrothin mukaan autonomistaja syyllistyi ilmeisesti ainoastaan tyhjäkäyntikiellon rikkomiseen. (AH)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI