|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle (13.11.2018 20:13)
Tivi: Mitä ihmettä tapahtui Googlelle? Liikenne ohjautui yhtäkkiä Kiinaan ja Venäjälle (13.11.2018 19:29)
Näkökulma: Antti Rinne viritti juonen kapitalistien kauhuksi (13.11.2018 19:00)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Sirkku Zeiler hakee eroa hallituksesta ja valtuustosta

27.10.2006Sirkku Zeiler ilmoitti eilen eroavansa kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Samalla hän ilmoitti lähtevänsä myös kaupunginvaltuustosta. Sosiaalidemokraattien Zeiler oli viime kunnallisvaalien äänikuningatar 270 äänellään. Nämä äänet hän toteaa nyt testamenttaavansa hyville ehdokkaille puoluekannoista riippumatta.


Zeiler on ollut julkisuudessa hänen ja terveyskeskuksen ylilääkärin Tero Taipaleen pitkään jatkuneen kiistan vuoksi. Internetissä eri keskustelupalstoilla esillä olleet kärjekkäät keskustelut ja uhkaukset herättivät kysymyksen Zeilerin mahdollisuudesta jatkaa korkeassa luottamustehtävässä.

Loviisan sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Jaakko Isotalo ei ollut eilen yllättynyt Zeilerin lähtöilmoituksesta.

- En minä sitä oikeastaan osaa sen enempää kommentoida. Luottamustehtävät ovat harrastuksia ja jos ne häiritsevät yksityiselämää tai ei tunnu hyvältä niin sitten pitää tehdä johtopäätöksiä.

Zeilerin lähtöä myös valtuustosta Isotalo pitää luontevana jatkona kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta eroamisen jälkeen.

- Valtuustosta eroaminen on aika luonnollista, jos ihminen lähtee järjestötoiminnasta noinkin keskeiseltä paikalta. Zeilerin ajautuminen tähän tilanteeseen on harmi ja menetys kaupungille, demarijärjestölle ja kaikille, pahoittelee Isotalo.

Mitä tapahtui ”torikokouksessa?”

Sirkku Zeiler selvittelee Loviisan Sanomille eilen jättämässään yleisökirjoituksessa demarien ”torikokousta” 18.10. Hän katsoo, että yksi yhtymähallituksen jäsen olisi levitellyt Zeilerin salassa pidettävää potilastietoa työväentalolla puolueen jäsenille. Väite ei Isotalon mukaan ole totta.

- Yhtymähallituksen papereita tai potilastietoja ei tietenkään ole ollut esillä. Aktiivisen järjestöväen tiedossa oli jo ennen lehtikirjoittelua tällainen sähköpostikirjoittelu, mutta olemme lähteneet siitä että ne ovat hänen ja Taipaleen henkilökohtaisia näkemyseroja.

Lehmänkauppoja?

Zeiler väittää kirjoituksessaan myös, että häntä käskettiin lopettamaan hänen ja Taipaleen välisen kiistan selvittely, jotta hän voisi puheenjohtajan nuijan pitää.

- Näihin lehmänkauppoihin en lähde, sanoo Zeiler kirjoituksessaan. Päätöstään luopua valtuustopaikasta ja kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta ja päätöksen taustoja hän ei jättämäänsä kirjoitusta enempää halunnut eilen puida. 18. päivän kokouksessa Zeilerin tapausta on Isotalon mukaan käsitelty oikeudenmukaisesti.

- Olemme yrittäneet hoitaa asiaa niin hyvin, kohteliaasti ja tyylikkäästi kuin voi. Ei lehmänkauppoja olla sen enempää vaadittu. Yhdessä puhelinkeskustelussa sanoin hänelle, että mun mielestä olisi fiksua että lopettaisit tuollaisten sähköpostien lähettämisen niin pian kuin mahdollista, kertoo Isotalo.

Zeiler puhuu ikääntyvien miesdemarien toriparlamentista, joka katsoo johtavansa ja edustavansa kaikkia demareita. Isotalo toteaa sopivansa ikänsä ja kokemuksensa puolesta hyvinkin ikääntyvien miesdemarien joukkoon.

- En minä enää mikään pojanholkki ole. On vain yksinkertaisesti niin, että naiset osallistuvat järjestötoimintaan miehiä vähemmän, siksi heitä on siellä vähemmän. Zeiler viittaa kirjoituksessaan yhden miesdemarin rattijuopumukseen, jota ei hänen mielestään pidetty järjestölle imago-ongelmana kuten nyt on pidetty hänen tapaustaan.

- Olihan siitä rattijuopumuksesta juttua julkisestikin, ei sitä olla salassa missään tapauksessa pidetty. Kyllä sekin tapaus kieltämättä oli jonkun asteinen imago-ongelma. Henkilökohtaisesti lähden siitä, etten missään tapauksessa tekisi sellaista. Yritän vaalia itseäni kaikennäköisiltä kolttosilta, etten omaa tai järjestön imagoa heikennä. Nämä ovat tällaisia sanomia, en osaa sanoa mikä on henkilön ajatuksen kulku kun pitää julkisuuteen niitä tuoda, pohtii Isotalo Zeilerin rattijuoppoviittauksia.

Kenestä puheenjohtaja?

Isotalo oli viimeksi ehdolla puheenjohtajaksi, mutta ruotsinkielen puutteellinen taito ei kelvannut rkp:lle ja Zeiler ohitti Isotalon. Kiinnostaako nuija nyt ja oletko petrannut ruotsintaitoa?

- En usko että paikka kiinnostaa. Enkä ole yrittänyt parantaa ruotsia sillä ajatuksella että paikkaa mahdollisesti tavoittelisin. Toiset ihmiset tekevät päätökset, en minä enkä minä ole sinne väkisin tuppaamassa, muotoilee Isotalo.

Isotalo ei osaa arvioida, missä vaiheessa demarit lähtevät uutta puheenjohtajaa ehdottamaan.

- Minusta olisi ollut tyylikästä että olisi menty vuodenvaihteeseen normaalia tietä ja tehty sen jälkeen päätöksiä. Tämä tuli nopeasti eli aikataulusta ei ole mitään tietoa. Kuulin Sirkulta tästä muutama päivä sitten, mutta en pitänyt lähtöä siinä vaiheessa vielä kovin todennäköisenä.

Zeiler oli viime kunnallisvaalien äänikuningatar Loviisassa.
- Ei häntä pysty millään muulla paikkaamaan kuin etsimällä uusia hyviä ehdokkaita. En usko, että käyty prosessi heikentää demarien vetovoimaisuutta. Olemme toimineet rehellisesti ja avoimin kortein. Ei meillä ole järjestönä mitään hävettävää tai ongelmia. Jos Zeilerillä on ongelmia, ne ovat hänen henkilökohtaisia, arvioi Isotalo.

Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Agneta Alm (ruots.) on yllättynyt kuullessaan Sirkku Zeilerin eropäätöksestä. Hän katsoo Zeilerin selvinneen ensimmäisen kauden valtuutettuna tehtävistään valtuutettuna ja kaupunginhallituksen puheenjohtajana hyvin, mutta yhdistelmän olleen myös hyvin vaativan.

Hän ei lähde arvioimaan sitä, myönnetäänkö Zeilerille ero kaupunginvaltuuston seuraavassa kokouksessa 8.11. Yleisökirjoituksessaan Zeiler toteaa jättävänsä valtuustopaikan vastalauseena salassa pidettävien tietojen levittelylle.

- Pitäisi ensin nähdä perustelut. Kuntalain mukaan selkeitä eroperusteluita ovat paikkakunnalta muutto, terveydentilaan liittyvät seikat sekä se, että on ollut pitkään luottamustehtävässä, toteaa Alm ja sanoo olevansa ensi kertaa tilanteessa, jossa ensimmäisen kauden valtuutettu haluaa erota.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan nuijaa heiluttaa vuodenvaihteeseen asti varapuheenjohtaja Olof Gren (ruots.)
- Varapuheenjohtaja hoitaa tehtävää jos puheenjohtaja on estynyt tai lyhytaikaisesti pois. Vuodenvaihteessahan koko kaupunginhallitus valitaan joka tapauksessa kahden vuoden jälkeen uudelleen, huomauttaa Alm.

Jos Loviisan kaupunginvaltuusto myöntää Sirkku Zeilerille eron, nousee hänen tilalleen valtuustoon Loviisan sosiaalidemokraattien ensimmäinen varavaltuutettu Tom Nyström.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI