|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Juha Sipilä väläyttää hiilen kaappaamista ? ?Näen suuren mahdollisuuden Suomelle? (20.11.2018 16:30)
?Poliisivaltiota pukkaa? ? Vasemmistoliitosta tyly kuittaus sotatieteiden tohtorille (20.11.2018 16:23)
Elina Lepomäki: ?Suomesta tulee käytettyjen autojen loppusijoituspaikka ? Autovero on poistettava? (20.11.2018 13:31)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Sirkku Zeiler uhkaa Tero Taipaletta kantelukierteellä

13.10.2006Riita Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sirkku Zeilerin ja Loviisan seudun terveyskeskuksen ylilääkärin Tero Taipaleen välillä velloo valtoimenaan internetin keskustelupalstoilla. Lääkäriyrittäjänä toimiva Sirkku Zeiler käsittelee internetin palstoilla laajasti Loviisan terveysyhtymän kiistoja, entistä esimiestään ylilääkäri Tero Taipaletta sekä terveysyhtymän ja Zeilereiden yksityisvastaanoton välisiä suhteita. Zeiler kertoo keskustelupalstalla myös Taipaleesta lääninhallitukselle tekemästään kantelusta. Lääninhallitus ei havainnut Taipaleen toiminnassa moitittavaa, mutta antoi sen sijaan viime kesäkuussa Zeilerille huomautuksen tietosuojan ja salassapitovelvollisuuden rikkomisesta.


Zeiler on lähettänyt Taipaleelle sekä terveysjohtaja Marica Salorannalle sekä useille muille sähköposteja, joissa hän käyttää poikkeuksellisen vihamielistä kieltä. Zeiler on kirjoittanut kirjeitä hallituksen puheenjohtajana sekä yksityishenkilönä. Kaupunginjohtaja Olavi Kaleva myöntää, että jupakkaa ja kirjeasiaa on käsitelty epävirallisesti myös Loviisan kaupunginhallituksessa. Hänen mukaansa asia on kaupungille erittäin kiusallinen. Kalevan mukaan asiaa käsiteltiin esityslistan ulkopuolisena asiana, koska hallitus halusi suojella osapuolia kiusalliselta julkisuudelta.

Kanteluita kanteluiden perään

Yhdessä kirjeessä Zeiler uhkailee tehtailevansa Taipaleesta useita kanteluita, jotta aina joku kantelu on lääninhallituksen käsittelyssä. ”Pyrin siihen, että kun yksi kantelu on melkein ratkaistu, vireille tulee seuraava”, Zeiler kirjoittaa. Hän uhkaa Taipaletta myös julkisuudella. ”Minä annan asian lehdistölle, kun aika on kypsä”, Zeiler kirjoittaa.

Myös internetin keskustelupalstalla osapuolet ovat helposti tunnistettavissa Zeilerin kirjoituksista. Lääkäriliiton jäsenten keskustelupalstalla Sirkku Zeiler esiintyy omalla nimellään, mutta Narsistien Uhrien Tuki ry:n palstoilla hän kertoo samoista asioista nimimerkillä. Kyseisellä keskustelupalstalla tekstejä oli eiliseen mennessä käynyt lukemassa jo 4.120 kävijää. Zeileriksi tunnistettava nimimerkki nimittää entistä esimiestään narsistiksi, ja vannoo kostavansa tälle. Nimimerkki kirjoittaa 3.8.2006, että ”Kostan sille saatanan narskulle, vaikka se veisi viimeisen hengenvetoni. Joko hän tai minä, näin on näreet”.

Ylilääkäri Tero Taipale myönsi eilen olevansa tietoinen, että Zeiler on kirjoittanut hänestä internetin keskustelupalstoille. Taipaleen mukaan Zeiler lähetti hänelle sähköpostin, jossa tämä kertoi kirjoittavansa asiasta erään valtakunnallisen tukiyhdistyksen keskustelupalstalla.

-Hän on minulle viestittänyt itse, että siellä on sellainen teksti luettavana. Tunnistin kyllä, että minusta siellä kirjoitetaan. Monet muutakin ovat tunnistaneet. Eihän tämä kivaa ole. En harkitse häntä vastaan mitään. Luotan tässä kuntayhtymän lakimieheen. Lakimies harkitkoon mitä on syytä tehdä. Toivon vain, että tämä viimein loppuisi. En ole itse vuoden 2005 heinäkuun jälkeen vastannut hänen teksteihinsä. Jokainen voi itse miettiä, miten suhtautua tällaisiin kirjoituksiin, kertoi niukkasanainen Taipale eilen. Hänen mukaansa erilaisia haukkumakirjeitä on tullut toistasataa.

”Haittaa terveyskeskuksen toimintaa”

-En tiedä tarkkaa lukua. Nykyisin ne menevät suoraan kuntayhtymän lakimiehelle, Taipale summaa.
Vuoden alusta tähän syksyyn käydyissä nettikeskusteluissa Zeiler esitti kesäkuussa niin rajuja väitteitä Loviisan terveysyhtymästä, että hän kertoi itse palstallaan saaneensa terveysyhtymän hallituksen puheenjohtajalta määräyksen poistaa kirjoitus palstalta. Kirjoitukset olivat lääkäriliiton palstan sääntöjen vastaisia.

Loviisan terveystyön kuntayhtymän terveysjohtaja Marica Saloranta ihmettelee Zeilerin toimintaa, mutta ei halua kommentoida yksityiskohtaisemmin tapausta.

-Mielestäni tämä on tosi ikävä juttu terveyskeskukselle. Se haittaa meidän toimintaa ja aiheuttaa kustannuksia. Olemme tarvinneet lakimiesapua jo pitkään. Lähes kaikki meidän henkilökunnasta ovat tietoisia tästä, ja työkapasiteetti kärsii. Olen lukenut suuren osan kirjeistä, ja niissä ei ole substanssia. Hän (Zeiler) ampuu liian kovilla. Täällä on jatkuva pelko, että mitä tulee seuraavaksi, kun sähköpostin avaa. Tämä on tosi turha kuvio, jossa kukaan ei voita, Saloranta huokaa.

Zeiler kiistää uhanneensa kantelukierteellä

Eilen tavoitettu Sirkku Zeiler ei halunnut kommentoida nimimerkin kirjoituksia.

-En kommentoi sitä tietoa millään tavalla. Ei minun tarvitse ottaa tähän asiaan kantaa. En ole uhannut ketään. En tiedä, että olisin kirjoittanut Taipaleesta tunnistettavia tietoja millekään avoimille verkkosivuille. Olen toimittanut kuntayhtymälle mielipiteeni Tero Taipaleen ja minun välisestä kiistasta. Olen sitä mieltä, että minua on potilaana kohdeltu kaltoin toukokuussa 2005, ja olen hakenut itselleni oikeutta. Olen kommentoinut asiaa myös lääkäriliiton suljetuilla nettipalstoilla. Tämä asia ei millään tavoin kuulu julkisuuteen, Zeiler kertoi eilen. Zeiler kiistää myös lähettäneensä Taipaleelle kirjettä, jossa hän olisi uhannut tehdä jatkossa useita kanteluita Taipaleesta.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI