|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Vihkivalat vannotaan huomenna tv-kameroiden seuratessa

22.09.2006Ruotsinpyhtään kirkossa huomenna lauantaina vihittävät Pirjo Saarinen ja Jussi Pahkala vannovat valansa paitsi suvun ja ystävien seuratessa myös televisiokameroiden loisteessa. Pari on mukana TV2:n Satuhäät–ohjelmassa ja kuvausten lopputulosta voi seurata ensi keväänä ulos tulevassa jaksossa. Silloin ohjelmaa ”katselee” myös pariskunnan esikoinen, tammikuussa syntyvä ”söpö”.


39-vuotias Pirjo ja 42-vuotias Jussi ovat edenneet rakastuttuaan vauhdilla. Toukokuussa 2004 Pirjo huomasi maikkarin chatissa kaksimetrisen remonttireiskan senssi-ilmoituksen. Pirjo vastasi ilman suurempia odotuksia ja pari tapasi Loviisan Nesteellä. Ensimmäinen yhteinen kahvihetki kesti useamman tunnin ja päätteeksi Jussi tuli Pirjon luokse. Silloin elettiin lauantaita. Maanantaina Jussi lähti kotiin ja Pirjo pyysi ottamaan seuraavalla kerralla mukaan vähän vaihtovaatteita. Jussi tulikin kaikkine tavaroineen ja näin pari muutti kolmen päivän kuluttua ensi tapaamisesta yhteen.

- Olen nyt Pirjon kotihengetär, Jussi naurahtaa.
Haastattelupäivänä Jussi on leiponut korvapuusteja. Hän tekee kaikki kotityöt ja kun Pirjo tulee töistä viiden aikoihin, on ruoka odottamassa.

”Piuhat takaisin yhteen”

Pirjo oli aiemman suhteen jälkeen elänyt ennen Jussin kohtaamista yksin noin kaksi vuotta. Jussilla oli takanaan nuoruuden liitto, josta on yksi 17-vuotias tytär sekä avoliitto, johon kuului avovaimon kolme lasta. Avoliiton aikana Jussi steriloitiin ja hän kertoi Pirjolle tästä jo ensimmäisillä treffeillä. Kun pari kihlautui kolme kuukautta tapaamisen jälkeen, oli Jussilla kihlajaislahjana paperi, jossa oli aika steriloinnin purkuun.

- Emme voineet tietää, onnistuisiko lapsen saaminen. Oli erikoista istua urologilla ja katsella paperista miten niitä lapsia tehdään. Jussin siittiöt olivat toimintakykyisiä, mutta kuten urologi niitä kutsui, nutipäitä eli terävin kärki puuttui, kertoo Pirjo nauraen.

Ensimmäinen lapsi on mutkien jälkeen kuitenkin onnellisesti jo tulossa. Ja jos Jussi saa päättää, tulee vielä kolme lisää. Jussi visioi pihalle juoksemaan neljä tytärtä ja heille ponit. Pirjo pelkää hevosia eikä ole ihan varma neljästä lapsestakaan. ”Tehdään nyt ensin tämä yksi”, hän huoahtaa hellästi.

Pari on mukana TV2:n Satuhäät –ohjelmassa jossa seurataan 10 erilaisen parin häävalmisteluja ja myös seurataan tilannetta vuoden kuluttua. Pirjon ja Jussin lisäksi on mukana muun muassa goottihäät pitävä pari.

Kameraryhmä on ollut mukana Pirjon hääpuvun sovituksessa, morsiuskimpun tilauksessa, sikiön ultraäänitutkimuksessa ja suutarissa.

- Olemme molemmat maalaisia, emmekä ole osanneet kameroita jännittää, kommentoi Pirjo kuvausryhmän tiivistä seurantaa kintereillä.

Satuhäät–ohjelmassa vilahtavat myös useat loviisalaisyrittäjät.
- Olen hommannut Loviisasta kaiken mitä on voinut, esimerkiksi kukat ja valokuvauksen, Pirjo huomauttaa.

Kuvausryhmä kuvaa materiaalia kymmeniä tuntia. Tämä tiivistetään vajaaseen tuntiin varsinaista ohjelmaa. Pirjon hääpuvun yläosassa on punaista kirjailua ja alaosa on vaaleaa sifonkia. Kengät värjättiin kirjailun sävyn mukaan punaisiksi.

- Raskaus asetti omat rajoituksensa pukuun, huomauttaa Pirjo. Puvun on suunnitellut ja sen toteuttanut tamperelainen Morsiusgalleria.

Jussi jää koti-isäksi

Pirjo on pitänyt omaa kampaamoaan Loviisassa vuodesta 1988 lähtien. Vauvan synnyttyä hän laittaa joksikin aikaa lapun luukulle. Ei kuitenkaan pitkäksi aikaa, sillä Jussi on jäämässä koti-isäksi.

- Olen kotona ainakin niin kauan kuin nuorimmainen menee kouluun, suunnittelee Jussi edelleen ne neljä pellavapäistä tytärtä mielessään.

Sormuksia parilla on kaksittain.
- Äitini vanhat ja uudet sormukset, kertoo Jussi.
- En voi töissä käyttää kivellisiä sormuksia, joten minulla on arki- ja juhlasormukset, nauraa Pirjo.

Jussi piti ex-avovaimonsa kanssa hevostallia ja käy edelleen auttamassa jos tilalla on avuntarvetta. Pirjo on Jussin ex-avovaimon Marjukan kanssa hyvissä väleissä ja hän on myös tulossa häihin.

Suhde vaatii työstämistä

 Vanhempana rakastuminen on parin mukaan erilaista jo alusta asti.

- Olen sen verran vanhanaikainen, että kihlaus tarkoittaa että naimisiin mennään. Tässä iässä menee ehkä myös naimisiin eri perusteilla ja ymmärtäen että avioliittoa pitää pitää yllä, pohtii Pirjo.

He toteavat, että jokaisessa suhteessa tulee vastoinkäymisiä ja asiat on opittava selvittämään. Pirjon ja Jussin tapauksessa merkittävää on ollut, että Jussi on oppinut puhumaan hankalistakin asioista.

- On hyvä selvittää asiat heti jos jotain tulee ettei jää mitään kaihertamaan. Kyllä suhde aina työstämistä vaatii, he muistuttavat.

- Sanotaan, että suhteessa tulee arki vastaan. Meillä tuli arki heti vastaan, he toteavat viitaten nopeaan yhteen muuttoon ja jo elettyyn reiluun kahteen vuoteen yhdessä.

He toteavat, etteivät heitä yhdistä sen paremmin samanlaiset luonteet kuin yhteiset harrastuksetkaan. Yhteistä on hyvä olo yhdessä ja halu elää yhdessä.

Pirjo ja Jussi vihitään huomenna Ruotsinpyhtään kirkossa. Hääjuhlaa vietetään Åsgårdin nuorisotalolla Tesjoella. Häämatkalle pari aikoo pian häiden jälkeen, kun vielä koneeseen odottava äiti päästetään.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI