|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Sdp:n yhtälö on mahdoton? ? Orpo lyttäsi Rinteen luvut (14.11.2018 15:24)
Googlen liikenteen ?kaappaus?: Tunnustus tulikin Nigeriasta (14.11.2018 14:49)
Talviolympiakisojen kriisi syvenee ? kisahakijat kaikkoavat (14.11.2018 12:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisan seurakunnat panttaavat ehdokaslistojaan

19.09.2006

Seurakunnat julkistivat eilen ehdokaslistojaan. Loviisan suomalainen ja ruotsalainen seurakunta ainoina seutukunnalla jäivät panttaamaan ehdokaslistojen julkaisua 2.10. saakka.


- Tämä on vaalilautakunnan päätös, kommentoi ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Lars Junell tehtyä ratkaisua.
Kirkkohallituksesta todettiin eilen, että he toivovat ehdokaslistojen julkistamista jotta vaalityö voi alkaa, mutta Loviisan seurakunnat pitävät kiinni lokakuun 2. päivästä.

Ruotsinpyhtäällä ehdokkaita on kolmella valitsijayhdistyslistalla yhteensä 26. Ehdokasmäärä putosi viime vaaleista seitsemällä. Lapinjärveltä yhteiseen kirkkovaltuustoon mentiin sopuvaalilla, kun ehdokkaita tuli yhtä paljon kuin on paikkoja.
Pernajassa valitsijayhdistyslistoja on neljä ja ehdokkaita yhteensä 20.

Liljendalin seurakunnassa päädyttiin viime vaalien tapaan sopuvaaliin, kun ehdokkaita tuli yhtä paljon kuin on paikkoja.

Kaikissa Loviisan seudun seurakunnissa on ehdolla naisia enemmän kuin miehiä. Loviisan 27 ehdokkaasta naisia on 21. Pernajan 20 ehdokkaasta naisia on 12. Liljendalin jo sopuvaaleilla valituista naisia on 10. Lapinjärven suomalaisen seurakuntaneuvoston ehdokkaista naisia on kahdeksan ja kirkkovaltuustoon jo sopuvaaleilla valituista naisia on seitsemän.

Lapinjärven ruotsinkielisessä seurakunnassa naisia on ehdolla yhteiseen kirkkovaltuustoon tai ruotsalaiseen seurakuntaneuvostoon 12 ja miehiä kahdeksan.

Ruotsinpyhtäällä ehdokkaita edelliskertaa vähemmän

Ruotsinpyhtään seurakunnassa asettui ehdolle kolmelta valitsijayhdistyksen listalta yhteensä 26 ehdokasta. Valitsijayhdistysten lukumäärä on sama kuin edellisissä vaaleissa, mutta ehdokkaiden määrä putosi seitsemällä, vuonna 2002 ehdokkaita oli 33. Ehdokkuudesta luopui kolme nykyistä valtuutettua.

Ruotsinpyhtään ehdokkaat, “För ett levande församlingsliv” -ehdokaslista: Nanny Buddas, Nils-Göran Ek, Anders Elander, Katriina Kullberg, Gun Monto ja Kirsi Oksala.

“Ruotsinpyhtään kirkkoväen sosiaalidemokraatit” –ehdokaslista: Tuula Oksanen, Auli Lehto-Tähtinen, Niina Uutinen, Anna-Maija Hovi, Marjatta Blom, Markku Paakkarinen ja Jorma Uutinen.

“Vakaan yhteisvastuun” –ehdokaslista: Satu Barkas-Haapalainen, Katri Haverinen, Tapani Huuhtanen, Teija Kaivola, Riitta Liiri, Seppo Monto, Liisa Nenonen, Timo Noroviita, Leila Nurmiranta, Sirkka Ollas, Kristina Pajari, Simo Pappila ja Janne Pekkola.

Lapinjärvellä sopuvaalilla yhteiseen kirkkovaltuustoon

Lapinjärveltä valitaan ilman äänestystä yhteisen kirkkovaltuuston suomalaisen seurakunnan valtuutetut, koska ehdokkaita tuli 13, eli sama määrä kuin on paikkoja. 

Seurakuntaneuvoston jäsenten valinta tulee äänestykseen, seurakuntaneuvostoon valitaan 8 jäsentä.

Ehdokkaat yhteiseen kirkkovaltuustoon, Keskusta-valitsijalista: Villikka Aino, Rönkkö Anne, Peltonen Teuvo, Röytiö Esko, Tuuri Airi, Hirvola Virpi, Lempiö Sirkka, Hasu Leila, Rantala Rauno, Räikkönen Heikki. 

Ehdokkaat yhteiseen kirkkovaltuustoon, Ihmisen kirkko –valitsijalista: Puranen Pekka, Nykänen Kalevi, Kuula Ulla-Maija.

  Seurakuntaneuvostoon ehdolla, Keskusta-valitsijalista: Villikka Aino, Rönkkö Anne,  Peltonen Teuvo, Löfqvist Pirjo, Lempiö Sirkka, Hasu Leila,  Matikainen Eeva, Kangaskolkka, Liisa.

Ihmisen kirkko-valitsijalista: Puranen Pekka, Nykänen Kalevi, Kuula Ulla-Maija.

Lapinjärven ruotsalaisessa 8 uutta ehdokasta

Lapinjärven ruotsalainen seurakunta on saanut vaaleihin kahdeksan uutta ehdokasta kahdella listalla.

Yhteiseen kirkkovaltuustoon ovat ehdolla listalta 1: Harry Andersson, Benita Busk (uusi), Johan Gustafsson, Lars-Erik Illman, Maj-Len Jaatinen, Kerstin Perttilä (uusi), Inga-Lill Tähtinen, Gun-Vivian Wallén (uusi), Merja Viksten.

Lapinjärven ruotsalaiseen seurakuntaneuvostoon ovat ehdolla listalta 1: Harry Andersson, Håkan Backas (uusi), Beatrice Bergheim, Anita Brusas (uusi), Gunnar Enqvist, Lenita Henriksson (uusi), Boris Jordas (uusi), Johan Markusas, Elisabeth Grönqvist-Tommiska (uusi), Christine Slätis, Merja Viksten.

Lapinjärven ruotsalaisesta seurakunnasta valitaan kahdeksan jäsentä yhteiseen kirkkovaltuustoon ja samoin kahdeksan ruotsalaiseen seurakuntaneuvostoon.

Pernajassa neljä valitsija-yhdistyksen listaa

Pernajan seurakunnassa päästään äänestämään neljän valitsijayhdistyksen listalta.

Keski-Pernajan listalta ehdolla ovat: Englund Per-Olof, Koskenkylä *, Hinttaniemi Jonna, Pernaja, Hämäläinen Satu, Vanhakylä, Korhonen Katja, Koskenkylä, Liljeqvist Henry, Pernaja, Nordin Ralf, Pernaja, Nylander Mikael, Pernaja *, Nyström Pia, Koskenkylä, Rantanen Heli, Koskenkylä, Suuronen Maria, Pernaja, Tennberg Päivi, Vanhakylä.

Sarvisalo-lisalta ehdolla ovat: Björkell Jan-Eric, Sarvisalo *, Virkki Aki, Sarvisalo, Nyström Greta, Sarvisalo, Blomqvist Hans, Sarvisalo, Sundberg Christoffer, Sarvisalo.

Nordöstra Pernå, Pernå NÖ-listalta ehdolla ovat: Backman Yrsa, Kuggom *, Murtoniemi Irja, Kuggom*.

Raikkaat tuulet –listalla ehdolla ovat: Aitokari Mia, Isnäs, Björkman-Nystén Nina, Gammelby.

Pernajan seurakunnassa on äänioikeutettuja 2675.
(* aikaisemmin Kirkkovaltuustossa)

Liljendalissa sopuvaalit

Liljendalin seurakunnassa päädyttiin sopuvaaliin, kun asetettuja ehdokkaita oli saman verran kuin on paikkoja. Liljendalin kirkkovaltuustoon valitaan 15 jäsentä ja neljä varajäsentä. Yhdellä valitsijayhdistyslistalla oli 19 ehdokasta, joten paikat on täytetty ilman äänestystä.

Liljendalin seurakunnassa on äänioikeutettuja 1079. Ehdokkaista 13 on naisia ja valituista varsinaisista jäsenistä naisia on 10. Yhdeksän kirkkovaltuustossa aiemmin ollutta ei asettunut tänä vuonna ehdolle. Pois jättäytyneistä seitsemän oli varsinaisia ja kaksi varajäsentä.

Ehdokaslista/valitut: varsinaiset jäsenet: Bergholm Lars, Blomqvist Ulf-Gustav, Ekström Carita (uusi),  Falck-Fredriksson Marina (uusi),  Granström Gun (uusi),  Kjellin-Evertson Ann-Christine,  Lindfors Karl-Magnus (uusi), Lindlöf Mona, Lund Brita, Nilsson Ilse, Nylund Camilla, Povenius Helmer , Sjögård Carita (uusi), Sjögård Synnöve, Weckman Torolf (uusi)
Varajäsenet: Wahlroos Aila (uusi), Wahlroos Bengt (uusi), Ådahl-Sène Gunilla, Savolainen Anna-Lisa.

Nykyisistä jäsenistä pois jättäytyivät: Backas Sten-Olov, Bäckman Carita, Eriksson Kaj-Åke, Lindroos Yvette Stenberg  Leif, Forsas Hjördis, Wiik, Nils.  

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI