|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Lelusalakuljettaja? Adhamille 10 kuukauden vankeustuomio ? ?Varat pääosin käytetty yleishyödylliseen toimintaan? (21.11.2018 12:47)
Eduskunta äänestää 19 euron säästöstä autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa ? ?Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys? (21.11.2018 12:16)
Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi ? Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla (21.11.2018 10:41)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


”Vaikea ottaa kantaa, kun ei tiedä missä moottoritie menee”

15.09.2006Loviisan pohjoisosan ja Ruotsinpyhtään Tesjoen yhteistä osayleiskaavaa laaditaan parhaillaan. Kaavan hahmottumista vaikeuttaa se, että moottoritien linjausta tutkitaan edelleen Loviisan ja Tesjoen välillä.


–Tässä vaiheessa on vaikea ottaa kantaa, kun ei tiedä missä ja kenen tiluksilla moottoritie menee, todettiin keskiviikkoiltana kaavan yleisötilaisuudessa Loviisassa.

Osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on parhaillaan nähtävillä. Suunnitelmassa esitetään mm. kaavoitushankkeen sijainti ja tavoitteet sekä kerrotaan alueen osallisten vaikuttamismahdollisuuksista. Suunnitelmaa täydennetään työn edetessä.

Suunnitelman esittelytilaisuuteen osallistui Loviisassa useita kymmeniä ihmisiä. Alustavat kartat olivat tiukassa syynissä ja etenkin moottoritien linjaus kiinnosti. Kaavaa laativa konsultti Timo Huhtinen Sito Oy:stä totesi, että päätöksen tien linjauksesta piti tulla jo kesäkuussa.

–Nyt asukkaat ovat kuitenkin heränneet ottamaan kantaa ja uusien linjausvaihtoehtojen vuoksi päätös on viivästynyt. Sen, missä tie tulee kulkemaan, pitäisi selvitä lähiviikkojen aikana, mainitsi Huhtinen.

Kaava-alueeseen kuuluu laajoja alueita valtatie 7:n varrelta sen etelä- ja pohjoispuolella. Kokonaispinta-ala on lähes 2.200 hehtaaria, josta ranta- ja vesialuetta on noin 33 hehtaaria. Rantaviivan pituus on noin 3,2 kilometriä.

Suunnittelualue sisältää mm. Loviisan läntisen teollisuusalueen, Länsiportin alueen, Uudenkaupungin teollisuusalueen, kaupungin pohjoisosan asemakaavoitetun alueen ulkopuoliset osat, valtatie 7:n itäisen liittymäalueen, Määrlahden ja Tesjoen asuinalueet, Tesjoen teollisuusalueet sekä mainittuihin alueisiin rajautuvat pelto-, metsä-, puisto-, liikunta- ja virkistysalueet.

Suunnittelualueella sijaitsevat HELI-radan varaus, Loviisan ydinvoimalan Atomitien varauksen risteysalue, Loviisa-Lahti -rautatie sekä muinaismuistona suojellut maalinnoitukset.

Uusi Atomitie suoraan moottoritien liittymästä

Osayleiskaavan tavoitteena on ohjata Loviisan pohjoisosan ja Tesjoen maankäyttöä ja yhdyskuntarakennetta sekä sovittaa yhteen eri toimintoja. Liikkeelle on lähdetty arviosta, jonka mukaan Loviisan väkiluku on vuoteen 2015 mennessä kasvanut 7.800 ihmiseen. Myös Tesjoen asukasmäärän uskotaan nousevan, mutta pysyvän alle tuhannessa.

Yhtenä tavoitteena on muodostaa moottoritien Loviisan itäisen ja läntisen liittymän läheisyyteen vetovoimaiset alueet tienkäyttäjiä, paikallisia asukkaita ja yrittäjiä varten. Liittymien tuntumaan voisi sijoittua esimerkiksi huoltoasemia, ravintoloita, kauppoja sekä rekkaliikenteen tarvitsemia palveluita.

Itäisen liittymän yhteyteen suunnitellaan myös uutta Atomitietä, joka lähtisi suoraan liittymästä.
Atomitien läheisyyteen pyritään ohjaamaan myös teollisuutta, sillä se halutaan pois pohjavesialueilta.
Kaavassa pyritään osoittamaan myös uusia, pääosin pientalovaltaisia asuinalueita. Konsultti Timo Huhtisen mukaan asuinalueet tulisi sijoittaa paikkoihin, joiden läheisyydessä on jo valmiina vesi- ja viemäriverkko.

–Uuden asumisen pitäisi myös tukeutua nykyisiin palveluihin, kuten kouluihin ja päiväkoteihin, mainitsi Huhtinen. Hän jatkoi, että asumista ohjataan viihtyisiin ja turvallisiin paikkoihin, ei liikenteen meluun eikä voimalinjojen tuntumaan.

Osallisilla mahdollisuus vaikuttaa

Loviisan puolella kaava-alueesta suurin osa on kaupungin omistuksessa. Ruotsinpyhtäällä mukana on sekä kunnan että yksityisten omistamia alueita.

Keskiviikon tilaisuudessa oli esillä alustavia kaava-alueen rakennemallisuunnitelmia. Niihin ja kaavan tavoitteisiin voi jo nyt ottaa kantaa. Tämän vuoden lopulla on tarkoitus edetä kaavaluonnosvaiheeseen, josta järjestetään uusi yleisötilaisuus ja josta voi edelleen lausua mielipiteitä. Kaavaehdotusvaihe on vuorossa ensi keväänä. Kuntien yhteisen kaavatoimikunnan hyväksyttäväksi kaava menee vuoden 2008 puolella. Koska kysymys on kahden kunnan kaavasta, sen vahvistaa aikanaan ympäristöministeriö.

Osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esillä Loviisan raatihuoneella, teknisessä keskuksessa ja Ruotsinpyhtään kunnantoimistossa 13.10. asti. Lisätietoja suunnittelusta löytyy Loviisan kaupungin internet-sivuilla osoitteessa www.loviisa.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Eija Kosonen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI