|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Repokatin possujuhla elvyttää satamakylän vanhaa perinnettä

12.09.2006Lihan iloja, juomaa, soittoa ja laulua oli tarjolla kystä kyllä Valkon kyläyhdistyksen possujuhlissa Repokatissa lauantaina. Entisen virkailijakerhon tiloissa toimivan kyläyhdistyksen possujuhlat keräsivät paikalle yhteensä noin 60 osallistujaa nautiskelemaan noin 70-kiloisen porvoolaispossun maallisista antimista. Musiikista vastasi taitavaan tapaansa kyläpelimanni Raimo Tammela, joka esiintyi ensimmäistä kertaa kylän juhannusjuhlissa yli 30 vuotta sitten. Possujuhlissa valettiin myös kylän yhteishenkeä ja otettiin kantaa Valkon kylälle tärkeisiin hankkeisiin.


- Olemme keränneet nimiä sekä pyörätien, kirjaston että uimarannan puolesta. Nimiä on saatu runsaasti, mutta tulokset ovat vaihtelevia. Pyörätietä ei ole tullut, kirjasto säilyi ja uimarannan kohtalo on tapetilla. Loviisan päättäjät ovat kuitenkin saaneet esimakua siitä että Valkossa on potentiaalia. Joku kaunis päivä tämä on Loviisan Pispala. Edellytykset ovat olemassa, hehkutti kyläyhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Brand avauspuheessaan.

Brandin mukaan entisen Rauma-Repola Oy:n virkailijoiden takavuosien legendaarisista possujuhlista on tarkoitus elvyttää perinne, joka on avoin kaikille kyläläisille.

-Kun kuulin kylällä, että täällä Repokatissa on vietetty possujuhlia aikaisemmin, innostuin tietysti heti. Aluksi vähän nihkeän vastaanoton syyksi selvisi, etteivät ne ole olleet koko kylän juhlat. Valkon kylä on ollut yhtä kuin Rauma-Repola ja hierarkia sen mukaan. Mutta koska minulla uudisasukkaana ei ole näitä paineita, ajattelin että nyt on jo aika kaikkien puhaltaa yhteen hiileen.

Aktiivinen kyläyhdistys

-Kyläyhdistys on meille uusille asukkaille tärkeä keino luoda sosiaalisia kontakteja, mutta varmasti yhtä tärkeä teille kanta-asukkaille tutustua meihin uusiin ja nähdä että kylä jatkaa elämää Rauma-Repolan jälkeenkin. Ja jäihän meille sentään Repokatti, Brand muistutti. Hänen mukaansa kyläyhdistyksen toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin.

-Nyt on kulunut melkein vuosi siitä, kun olin täällä Repokatissa ensimmäistä kertaa ja silloin tunnelma oli aika ankea. Illan teemana oli: Jatketaanko kyläyhdistyksen toimintaa vai ei. Meitä oli koolla viitisenkymmentä henkeä ja Repokatin ja kyläyhdistyksen tulevaisuus huolestutti. Päätettiin kuitenkin yrittää. Se oli hyvä päätös, kiitteli Brand.

-Kyläyhdistyksen juhlia on sen jälkeen pidetty jo monta kertaa. Vietettiin juhlallisesti itsenäisyyspäivää, otettiin vastaan uusi vuosi. Laskettiin riehakkaasti laskiaismäkeä, virvottiin kyläläiset terveiksi pääsiäismyyjäisissä, juhlittiin juhannusta komean kokon loisteessa, muisteli Brand.

Possujuhlassa kiiteltiin myös Repokatin tilojen kunnostajia. Suurimman urakan tekivät kerhomestari Jouko Kuusela ja kylätalkkari Tom Ek, jotka hikoilivat kerhotiloissa koko kuuman kesän, maalasivat ja nikkaroivat. Kiitokset kuuluivat myös Ritva Klemmille kumppaneineen, jotka jynssäsivät ja vahasivat tanssilattian liukkaaksi parkettien partaveitsille. Brand kiitteli myös Algot Nyholmia, joka keräsi helteestä innokkaan joukon jääkiekkokaukaloon pelaamaan petanqueta kaksi kertaa viikossa.

Varoja käsityöarpajaisilla

Possujuhlassa järjestettiin myös käsityöarpajaiset kyläyhdistyksen kassan kartoittamiseksi. Käsitöitään lahjoittivat arpajaisiin Airila Marja-Leena, Brand Pirkko, Elo Anneli, Grönstrand Carola, Hydén Raija, Kettunen Pirkko, Kuusela Jouko, Mattila Seija, Mikonheimo Paula, Nybonn Kaj ja Margareth, Sandvik Marja, Sormunen Aila, Turunen Lea, Vanne Jaana sekä Villanen Leena. Puheenjohtaja Brand lupaili, että tuottojen turvin kaikille kyläläisille pyritään järjestämään ensi kesänä avoimet possujuhlat.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI