|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)
Pekka Haavisto varoittaa ?lasten luokkayhteiskunnasta? (17.11.2018 11:35)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


TVO haluaa nopeuttaa ydinvoimalan valmistumista

08.01.2003Teollisuuden Voima pyrkii rakentamaan viidennen ydinvoimalan valmiiksi mahdollisimman nopeasti.
Uuden ydinvoimalaitosyksikön rakentamishanke on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Tarjouspyynnöt lähetettiin viime syyskuussa, ja tavoitteena on valita laitos ja sen sijaintipaikka Loviisan ja Eurajoen kesken tämän vuoden loppuun mennessä, Mauno Paavola kertoi eilen. Voimala pyritään Paavolan mukaan saamaan tuotantoon mahdollisimman nopeasti.


-Lisäydinvoimalla tullaan kattamaan sähkön tarpeen kasvua, korvaamaan ikääntymisen vuoksi käytöstä poistuvaa tuotantokapasiteettia ja kasvavaa sähkön tuntia, kertoi Paavola. Hän muistutti, että sähkönkäyttö on lisääntynyt odotuksia nopeammin.

Viime marraskuun loppuun mennessä, ennen kovan pakkaskauden alkua, Suomen sähkönkulutus oli vuositasolla kasvanut 3,5 prosenttia. Yleisimmät kasvuodotukset olivat liikkuneet 1,5 ja 2 prosentin tienoilla.

Paavola arvioi, että sähköntuonnissa ei voida pitkällä tähtäimellä turvautua pohjoismaiseen ostosähköön. Myös muissa Pohjoismaissa sähkön kulutus on kasvussa. Norjassa tai Ruotsissa ei myöskään ole vireillä merkittäviä voimalaitoshankkeita.

Sähkön ostojen lisäämistä Venäjältä hän piti myös arveluttavana siksi, että sieltä tulee jo nyt energiaa valtavasti. Paavolan mielestä ei saisi jäädä liiaksi yhden kortin varaan.

Lisäydinvoima pystyyn ripeästi

Suomessa sähkön omavaraisuus on nyt noin 85 prosenttia. Uusi ydinvoimala tuottaa vuosikymmenen lopulla arviolta 10 prosentta sähkön kokonaistarpeesta. Mahdollinen sähkön käytön odottamattoman suuri lisäys saattaa pistää nykyiset laskelmat vielä uusiksi.

Paavola laski, että eduskunnan viime keväänä lisäydinvoimalle antaman myönteisen periaatepäätöksen jälkeen hanke on edistynyt suunnitelmien mukaisesti.

-Jo nyt näyttää siltä, että tämän Suomen suurimman investoinnin osalta on syntymässä hyvä tarjouskilpailu. Tarjouspyyntö on avoin niille ydinvoimalatoimittajille, joiden laitos täyttää periaatepäätöksen ehdot. Kilpailua lisää myös se, että voimme hankkia laitoksen joko kokonaisuutena tai osina, kertoi Paavola.

Laivanrakentaja projektin kokoajaksi

Ilmeisesti voimalan osina rakentamista varten TVO on palkannut hanketta vetävän osaston johtoon Masa-Yardsilla aikaisemmin laivoja palasista koonneen diplomi-insinööri Martin Landtmanin. Hän siirtyi TVO:hon Kvaerner Masa-Yardsin palveluksesta, jossa hänen tehtäviinsä kuului muun muassa suurten laivanrakennus- ja telakkaprojektien toteuttaminen.

–Olen innolla aloittamassa tässä haasteellisessa ja mielenkiintoisessa tehtävässä, onhan kyseessä Suomen suurin yksittäinen investointiprojekti. Tämän vuoden aikana kokoamme TVO:hon projektitiimin, joka vastaa hankkeen toteuttamisesta, totesi projektijohtaja Martin Landtman.

TVO aloitti viime syksynä uuden henkilöstön rekrytoinnin, jonka tavoitteena on täydentää sekä projektiorganisaatiota että yhtiön muuta organisaatiota. TVO:n ja tytäryhtiöiden henkilöstömäärä kasvoi vuoden aikana lähes 20 henkilöllä.

TVO etsii ydinvoimarakentajia

Vuoden 2003 alusta alkaen on TVO:n organisaatiossa viisi osastoa. Käyttöosasto vastaa Olkiluoto 1:n ja Olkiluoto 2:n käytöstä ja kunnossapidosta. Käyttöosaston johtajana aloitti vuoden alussa filosofian maisteri Reijo Sundell. Hän toimii myös ydinenergialain määrittelemänä laitoksen vastuullisena johtajana. Projektiosasto vastaa uuden ydinvoimayksikön projektin toteuttamisesta, sen jälkeen kun laitostoimittajan valinta ja lopullinen investointipäätös on tehty. Osa yhtiön nykyisestä henkilökunnasta siirtyy projektiosastolle projektin edistyessä.

Yhtiöpalvelut-osasto on myös uusi ja se vastaa yhtiön tarvitsemista resursseista ja Olkiluodon aluehallinnasta. Yhtiöpalvelut-osaston johtajana on aloittanut diplomi-insinööri Rauno Mokka.

Tekninen osasto vastaa yhtiön teknisestä asiantuntemuksesta ja ydinlaitosten tekniikasta. Teknisen osaston johtajana jatkaa tekniikan lisensiaatti Ami Rastas. Talousosasto vastaa entiseen tapaan yhtiön taloudesta ja rahoituksesta ja osaston johtajana jatkaa valtiotieteen tohtori Klaus Luotonen. TVO:n organisaatiomuutoksen yhteydessä nimitettiin 13.9.2002 alkaen yhtiön varatoimitusjohtajiksi Rauno Mokka ja Ami Rastas.

Viides ydinvoimala maksaa noin 1,7-2,5 miljardia euroa. Rakentamisvaiheen työllistävä vaikutus on 30.000 henkilötyövuotta. Käyttövaiheessa työllistyy suoraan noin 150 henkilöä ja epäsuorasti muun muassa alihankkijoiden töissä noin 750 henkilöä. (AH)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI