|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Valtasuhteet järisevät? ? Minna Helle selittää lakkoaallon taustoja HS:ssa (14.11.2018 07:52)
Merkittävä läpimurto brexitissä ? brittihallitus käsittelee luonnosta (14.11.2018 07:34)
Suomi hävisi tyttöjen jalkapallon MM-kisoissa ? vastustajalla oli ajatus edellä (13.11.2018 23:18)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Containershipsille jatkosopimus kuwaitilaisten kouluttamisesta

25.07.2006Kuwaitilaisten satama-alan opiskelijoiden määrä Loviisassa kasvaa. Logistiikkayhtiö Containerships Ltd Oy sopi perjantaina Kuwaitin satamaviraston kanssa yhteensä yli 200 henkilön jatkokoulutuksesta Suomessa vuoden loppuun mennessä. Kuwaitilaisten ryhmät majoittuvat loviisalaisessa hotellissa, ja käyvät opiskelemassa ja harjoittelemassa erilaisia satama- ja merenkulkutoimintoja alan oppilaitoksissa sekä satamissa eri puolilla Suomea. Tähän mennessä runsaan 10 henkilön kuwaitilaisryhmiä on ollut koulutuksessa seitsemän, ja jatkosopimuksen mukaan vuoden loppuun mennessä koulutukseen osallistuu yhteensä 25 kuwaitilaisryhmää.


– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä suomalaisten järjestämään koulutukseen. Järjestelyt ovat olleet joustavia ja ihmiset ystävällisiä. Containershipsillä on satamatoiminnoista korkeatasoista osaamista, josta olemme kiinnostuneita. Suomessa henkilöstöllemme voidaan tarjota syventävää koulutusta yksilöllisesti. Koulutusta järjestetään satamatoimintojen eri osa-alueilla; konttinosturin käytöstä ja trukin ajosta aina satamahinaajien käyttöön sekä esimiestehtäviin, kertoi koulutuksesta vastaava johtaja Abdul Hadi Morad Kuwait Port Authoritystä. Koulutuksen lisäksi kuwaitilaisryhmät tutustuvat myös muihin suomalaisiin alan yhtiöihin ja niiden tuotteisiin. Perjantaina kuwaitilaisryhmä vieraili lastinkäsittelylaitteita valmistavassa suomalaisyrityksessä Tampereella.

– Uskon, että voimme tehdä koulutuksen lisäksi myös muuta yhteistyötä kuwaitilaisten kanssa. Ennen Irakin miehitystä suomalaisyrityksillä oli paljon toimintaa Kuwaitissa. Vierailemme ryhmien kanssa useissa suomalaisissa yrityksissä, joille tämä on hyvä mahdollisuus luoda kontakteja Kuwaitin suuntaan, sanoi toimitusjohtaja Kimmo Nordström Containershipsistä.

Majoitus ja tukikohta Loviisassa

Kuwaitilaisryhmien koulutusohjelmat räätälöidään kulloinkin tulevan ryhmän toiveiden mukaisesti. Yksi ryhmä perehtyy lastinkäsittelyn johtamiseen, toisella ryhmällä painopiste on satamahinaajien operoinnissa. Osa koulutettavista harjoittelee konttinostureiden tehokasta ja turvallista käyttöä. Runsaan kaksi viikkoa kestävän kurssin aikana ryhmät majoittuvat Loviisassa hotelli Degerbyssä, ja käyvät kursseilla lähinnä Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa Kotkassa sekä Haminan, Paraisten, Helsingin ja Turun satamissa. Koulutuksen pääpaino on Kotkassa, jossa on käytössä huippunykyaikainen konttinosturisimulaattori sekä merenkulkusimulaattori.

– Kilpailimme koulutustarjonnassa Egyptin Aleksandrian ja Liverpoolin satamien koulutusinstituuttien kanssa. Matkat ovat Kuwaitista tänne pidemmät, mutta täällä pystytään joustavammin palvelemaan asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita, kertoi toimitusjohtaja Kimmo Nordström Containershipsistä. Hänen mukaansa koulutettavat ovat ammattilaisia, jotka ovat toimineet tehtävässään pitkään.

”Tulevaisuudessa Irakista iso asiakas”

Kurssilaiset tulevat Kuwaitin kolmesta satamasta; Shuwaikhista, Shuaibasta sekä Dohasta. Ennen Irakin miehitystä Kuwaitin satamissa työskenteli runsaasti siirtotyöläisiä. Kriisin puhjetessa he lähtivät kotimaihinsa ja satamat pysähtyivät. Miehityksen jälkeen Kuwait on palkannut satamiinsa lähinnä kuwaitilaisia, jotta elintärkeät satamakuljetukset toimisivat kriisienkin uhatessa.

– Kuwaitiin on lisäksi rakenteilla uusi satama. Odotamme, että satamiemme transitoliikenne kasvaa merkittävästi, kun Irakin jälleenrakennus alkaa sekä tuonti- ja vientiliikenne vilkastuu. Irak on tulevaisuudessa tärkein satamiemme asiakas, arvioi Abdul Hadi Morad. Tällä hetkellä Irakin ja Kuwaitin välinen raja on käytännössä suljettuna ja liikenne on vähäistä. Kuwaitia pidetään kuitenkin yrityksille turvallisena ja muutenkin sopivana sillanpääasemana, kun Irakin jälleenrakennus pääsee täyteen käyntiin.

Yli 900 miestä, viisi naista

– Suomella on hyvä maine tehokkaana ja korkeatasoisena satama- ja merenkulkumaana. Täällä on osaamista sekä kokemusta logistiikassa, satamien tehokkuudessa sekä turvallisuudessa. Se teki vaikutuksen kuwaitilaisiin, kertoi projektipäällikkö Jimmy Saheb. Hän kiitteli myös loviisalaisten suhtautumista kuwaitilaisiin.

-Kurssilaiset ovat kiitelleet ihmisten ystävällisyyttä Loviisassa. Ryhmät ovat käyttäneet runsaasti paikallisia palveluita; käyneet muun muassa ratsastamassa ja kalastamassa sekä tutustuneet nähtävyyksiin, kuwaitilaissyntyinen Jimmy Saheb sanoi.

Kuwaitilaisen satamayhtiön palveluksessa on runsaat 900 työntekijää, joista vain viisi on naista. Heistä yksi oli perjantaina kurssinsa päättäneessä hallintoryhmässä. Myyntiryhmän assistenttina työskentelevä 36-vuotias Hanadi Bader Al-Basarah on ensimmäistä kertaa Suomessa. Hänen mukaansa naiset voivat Kuwaitissa lähteä töihin, jos haluavat, mutta moni jää mieluummin kotiin hoitamaan lapsia. Hanadi halua työskennellä satamassa, koska haluaa uusia kokemuksia, ja pitää työstään. Myös hän kertoi ihastuneensa suomalaisten ystävällisyyteen sekä siisteyteen, korkeaan elintasoon sekä tehokkuuteen.

– Täällä olemme huomanneet, että Suomessa satamissa ja muuallakin on paljon vähemmän työntekijöitä, mutta työ ja lastinkäsittely on silti paljon tehokkaampaa. Meillä on paljon oppimista Suomesta, kertoi Hanadi.

Seuraava kuwaitilaisryhmä saapuu Loviisaan elokuun alussa. Koulutukset keskittyvät loppukesään ja alkusyksyyn, koska pakkaskauden alkaessa voi olla vaikeaa houkutella kuwaitilaisia koulutettavia Suomeen.

-Olen ymmärtänyt, että talvella tämä on kokonaan toisenlaisen maa, naureskeli Hanadi Bader Al-Basarah heinäkuun helteillä.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI