|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen futistytöille lohdutuspiste ? MM-turnauksen pettymys valmentajien piikkiin (21.11.2018 00:24)
Kärpät jatkaa mestareiden liigassa puolivälieriin (20.11.2018 23:07)
Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään ? Pelätty ilmiö leviää (20.11.2018 19:31)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Brysselin EU-toimittajat katsastivat ruukin

04.07.2006Brysselissä työskentelevät Euroopan unionin jäsenmaiden valtamedioiden toimittajat tutustuivat Ruotsinpyhtään ruukkiin sunnuntaina.


Talouteen erikoistunut media oli hyvin edustettuna, sillä ryhmässä olivat mukana muun muassa The Economist sekä Financial Timesin Saksan painoksen toimittaja. Ruukki kiinnosti myös espanjalaista El Pais -lehteä, ranskalaista AFP-tietotoimistoa sekä Le Mondea, saksalaista DPA:ta, Ison-Britannian BBC:tä ja The Timesia sekä uutistoimisto Reutersia. Ryhmä saapui Ruotsinpyhtäälle Kotkasta.

Toimittajat oli kutsunut matkalle Suomen puolivuotisen EU-puheenjohtajuuskauden merkeissä valtioneuvoston kanslia.
Ruukissa Suomen teollistumisen alkuvaiheista antoi näytteen ruukin seppä Kaleva Tikkamäki. Seppä takoi pajassa nauloja. Taontanäytöksen jälkeen vuorossa oli vapaata ohjelmaa, jonka aikana ainakin osa vieraista kävi katsastamassa ruukin kirkon ja sen alttaritaulun, jonka on maalannut Heléne Schjerfbeck.

Monia pitkiä puheita Brysselissä työkseen kuuntelevat EU-toimittajat olivat sen verran vilkasta porukkaa, että kunnanvaltuuston puheenjohtaja Asko Vilamaa sai esittää tervehdyssanansa kuuroille korville. Paljon sen paremmin ei käynyt B.G. Schaumanin ruukin historiaa esitelleelle power point -esitykselle.

Mutta takorautaiset naulat kiinnostivat. Pajan ulkopuolella vitsiä väännettiin vertaamalla naulaa ja kännykkää toisiinsa: siinäpä Suomen koko teollistuminen historiasta nykypäivään!

Vierailun lopuksi toimittajat nauttivat brunssin Strömforsin klubilla. Klubin sali on pantu uuteen uskoon: seinille oli ripustettu saunavihtoja (!) ja lattia oli peitetty kotimaisin pyörein kylpyhuoneen matoin (!).

Brunssi sisälsi muun muassa kalapöydän antimia, ja karviaismarjakuohuviiniä. Brunssia isännöivät Finfood, MTK, Valio ja Pro Agria Kymenlaakso. Brunssin oli suunnitellut keittiömestari Markku Luola.

Suomella on paikkansa Bulgarian EU-historiassa

Bulgarian kansallisen tv-yhtiön Brysselin toimittaja Assen Indjiev aikoi raportoida Suomen EU-puheenjohtajakaudella ainakin Lahden huippukokouksesta. Suomi liittyy Bulgarian yhdentymishistoriaan monin tavoin. Indjiev pitikin Suomen puheenjohtajakauden tärkeimpänä kysymyksenä EU:n laajenemisprosessia.

–Päätös Bulgarian jäsenyydestä varmistuu virallisesti Lahdessa. Bulgaria otettiin mukaan jäsenyysneuvotteluihin Suomen edellisellä puheenjohtajakaudella 1999 ja neuvottelut aloitettiin seuraavana vuonna. Lisäksi laajentumiskomissaarina on suomalainen Olli Rehn.

Bulgariaon tarkoitus liittyä unioniin ensi vuonna. Euro on tarkoitus ottaa käyttöön 2009-2010.
–Se on vaikea prosessi.
Bulgarian kanssa EU:hun on tulossa myös naapurimaa Romania. Vaikeinta laajenemisprosessi on kuitenkin ollut Turkin kohdalla.

Indjievin suuri tulevaisuuden kysymys onkin se, miten suureksi EU laajenee. Bulgariallakin on vielä tekemistä unionin kriteerien täyttämisessä.

–Kysymys lainsäädännöstä on hankala. Bulgariassa ei luoteta hitaaseen lainkäyttöön. Toinen ongelma on järjestäytynyt rikollisuus ja korruptio. Tuomioistuimen eteen ovat Indjievin mukaan päätyneet vasta ”tavalliset ihmiset”, vaikka korruptio ulottuu yhteiskunnan yläportaille saakka.
Indjievin mukaan bulgarialaisista noin 65 prosenttia on jäsenyyden kannalla.

–Mutta ihmiset ovat realisteja. Yhdentyminen on haaste muun muassa markkinoille ja taloudessa on edessä ongelmia. Bulgariassa on panostettava tehokkuuteen, mutta kommunismin aika vaikuttaa yhä: aina ei ajatella, minne raha menee. Bulgariassa onkin muutettava ajattelutapaa, ennusti ensimmäistä kertaa Suomessa vieraillut Indjiev. Lahden kokouksen ohella häntä kiinnostavat myös epäviralliset kokoukset, joissa keskitytään rahanpesun ja muun rikollisuuden ehkäisyyn.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI