|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
KL: Lisäkierroksia Suomen hävittäjäkisaan ? F-35:n hinta laskee (20.11.2018 09:28)
Viron hallituskriisi jatkuu ? siirtolaisuussopimus GCM viedään parlamenttiin (20.11.2018 08:37)
Eva väittää: Yksityisiä terveysyrityksiä sorsitaan sote-uudistuksessa (20.11.2018 08:07)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kalastuksenvalvojien saaliiksi yli kymmenen luvatonta verkkoa ja saavillinen mätiä kaloja

20.06.2006Yli kymmenen luvatonta verkkoa ja saavikaupalla mätää kalaa jäi jälleen Loviisan kalastuksenvalvojien saaliiksi eilen Dunkahällin saaren länsipuolella Loviisanlahdella. Kalastuksenvalvojat Seppo Virtanen ja Erkki Ikonen nostivat Loviisan Laivasillalle johtavan venereitin varrelta yhteensä noin 350 metrin pituisen verkkojatan, jossa oli kymmeniä kiloja eläviä sekä pahoin mädäntyneitä kaloja ja kilkkien kaluamia kalanruotoja sekä jokunen eläväkin kala. Kalastuksenvalvojat toivat auringonpaahteessa löyhkäävän verkkokasan Sahanniemeen, josta jäteauto kävi sen eilisiltana noutamassa kaatopaikalle.


-Tämä verkkojata on ollut Dunkahällin vesillä ilmeisesti jo viime syksystä lähtien ja pyydystänyt koko ajan kuhaa, haukea, lahnaa, kampelaa sekä muita Loviisanlahden kaloja. Näyttää siltä, että tässä on kyseessä yksi noin 350-metrinen ammattimainen verkko, mikä vastaa yli kymmentä normaalia verkkoa, arvioi Erkki Ikonen. Verkoissa ei ollut tunnuksia eikä lupaprikkoja. Valvojat löysivät verkot sattumalta, kun toinen valvojista havaitsi väylän tuntumassa vedenpinnalla kelluneen pienen pullonpohjan.

Pitkä verkkojata oli viime syksystä saakka kalastanut hyvin. Suurin osa kaloista oli jäänyt satimeen jo syksyllä, ja eilen niistä oli jäljellä lähinnä vain selkäruotoja sekä päitä. Osa kaloista oli mädäntyneitä ja hajosivat verkkoa nostettaessa. Joukossa oli muun muassa yli viiden kilon hauki, isoja kuhia sekä parin kilon lahna. Verkossa oli myös eläviä kaloja, joten pyydys olisi kalastanut vielä pitkään ellei sitä olisi eilen löydetty.

Salaverkoista vaaraa veneilijöille

-Verkot olivat aivan veneilyreitin varrella, ja olisivat voineet aiheuttaa vakavaa vaaraa alueen veneliikenteelle. Tässä ei ole enää kyse pelkästään salakalastuksesta vaan myös meriliikenteen vaarantamisesta. Näistä verkoista liikkui huhuja jo viime syksynä, ja siksi aluetta pidettiin silmällä. Olen sanonut, että kaikki pyydykset, joissa ei ole lupia nostetaan ylös, kertoi kaupungin teknisenkeskuksen päällikkö Yrjö Meltaus, jonka vastuulle kuuluu myös kalastuksen valvonta kaupungin vesialueilla. Hänen mukaansa joillakin kalastajilla on tapana varata hyvät kalapaikat laskemalla veteen pelkkiä poijuja. Nekin kerätään pois varsinkin, jos ne ovat venereittien varrella.

-Vuonna 2003 nostettiin ylös vastaavanlainen kasa luvattomia ”tuntemattoman kalastajan” verkkoja. Tuntuu siltä, että jotkut eivät haluakaan ymmärtää, että on olemassa laki ja säännöt kalastuksesta, tuhahti kalastuksenvalvoja Seppo Virtanen.

Kalastuksenvalvojat nostivat viime talvena yhdellä tarkastuskerralla parisenkymmentä luvatonta verkkoa samalta alueelta. Silloin epäiltiin, että salakalastajilta olisi jäänyt syksyllä jäiden alle enemmänkin luvattomia verkkoja. Viimetalvisen verkkotakavarikon poliisitutkinta on vielä kesken ja viimeisiä kuulusteluja tehdään vielä tällä viikolla. Sen jälkeen luvaton kalastus siirtyy poliisilta syyteharkintaan.

Luvaton kalastus poliisitutkinnassa

-Myös näistä luvattomista verkoista ilmoitetaan poliisille, joka tutkii liittyvätkö nämä viimetalviseen salakalastustapaukseen. Ei täällä oikeasti ole kovin montaa kalastajaa, jotka tällä tavoin temppuilevat, mutta heidätkin pitää saada noudattamaan sääntöjä, Yrjö Meltaus tähdensi. Hänen mukaansa kalastuksenvalvonnan resursseja on tarkoitus lisätä ja valvontaa tehostaa tämän kesän aikana.

Loviisanlahdella on tällä hetkellä kielletty kaikenlainen kalastus lukuun ottamatta mato-onkia. Rauhoitettu alue on Hattomin ja Vårdön puhdistamon pohjoispuolinen alue aina Loviisanlahden pohjukkaan saakka.

-Kalastuskiellosta kertovien tekstien päivämäärissä oli virhe, joka nyt on oikaistu. Tiedotteissa kalastuskiellon kerrottiin päättyvän vuonna 2005, vaikka todellisuudessa kielto jatkuu myös vuoden 2006 ajan. Kalastajaryhmä Kouvolasta oli lukenut tekstin ja kalastanut erehdyksessä luvattomilla vesillä, kertoi valvoja Erkki Ikonen.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI