|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat hävisi Budapestissa ? hyvä varoitus hehkuttelun keskellä (19.11.2018 00:28)
Jokerit voitti ? vastustaja laittoi kunnolla omiin (18.11.2018 20:47)
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Tesjoen kyläkeinun kohtalo ratkeaa lähipäivinä

25.04.2006Kiistely Tesjoen perinteisestä kyläkeinusta sai sunnuntaina uuden käänteen, kun keinumassa ollut pikkutyttö loukkasi keinuun silmäkulmansa. Kyläkeinun vastustajat saivat tapaturmasta ja läheltä piti tilanteesta todisteen keinun vaarallisuudesta. Perinnekeinun kannattajien mielestä keinu on oikein käytettynä ja valvottuna turvallinen.


Sunnuntaina muiden lasten kanssa keinumassa ollut Janika oli antamassa keinulle vauhtia, kun hän oli horjahtanut eteenpäin, ja lyönyt silmäkulmansa keinun alaosaan. Silmäkulmaan oli tullut hiertymä, ja törmäyskohta oli turvonnut. Illalla vasen silmä oli jo muurautunut umpeen, ja äiti vei tytön aamulla ensin neuvolaan ja sieltä varmuuden vuoksi Loviisan terveyskeskukseen.

-Lääkäri totesi, että näkö ei onneksi ole vaarassa. Janika oli törmäyksen voimasta kaatunut keinun alle, mutta oli onneksi jäänyt maahan makaamaan eikä nostanut päätään. Siinä olisi voinut käydä vieläkin pahemmin, kertoi Janikan äiti Marika Kivimäki eilen.

Leikkipaikalle tullut Janikan äiti oli kieltänyt ensin tyttöä menemästä keinumaan, mutta suistunut lopulta tytön pyyntöihin.

Keinu pitäisi viimein poistaa

-Pitkän puhumisen jälkeen päästin tytön silti keinumaan. Oli pakko antaa lupa, muuten olisi mennyt myöhemmin ilman lupaa. Kävin itse pyöräilemässä lähistöllä, kun törmäys sattui. Isoveli oli jäänyt paikalle. On tässä itselläkin vähän huono omatunto, vaikka ollaan lapsille moneen kertaan puhuttu keinun vaaroista ja neuvottu miten pitää keinua, kertoi Kivimäki. Hän sanoo suhtautuneensa keinuun varauksellisesti jo aiemmin, ja pelänneensä, että keinuessa lapsille voi sattua tapaturma.

-Mielestäni pitäisi poistaa koko homma ennen kuin tapahtuu jotakin vakavampaa. Jos keinu on suljettu, niin joku saa sen jossain vaiheessa kuitenkin avattua ja kestää pitkään ennen kuin se suljetaan, vaatii Kivimäki. Hänen mukaansa perheen 10-vuotias poika on siinä iässä, että keinu houkuttele tekemään uhkarohkeita temppuja muiden samanikäisten kanssa. Ilman valvontaa meno yltyy usein villiksi.

”Vanhinkoja voi sattua muuallakin”

Eilen keinulle saapui myös tesjokelainen Mirjami Hansson, joka ei ollut vielä kuullut edellisillan vahingosta. Hän toi keinulle viisivuotiaan Erica Hanssonin ja seitsenvuotiaan Tony Hanssonin, jotka leikkivät perinnekeinussa keskenään äidin valvovan silmän alla.

-En näe tässä keinussa mitään pahaa. Tämän ikäisiä ei pidä päästää yksin keinumaan, vaan olen tässä itse aina mukana. Hyvä keinu tämä on. Vahinkoja voi lapsille sattua missä tahansa muuallakin, pyöräillessä tai leikkiessä, kommentoi Mirjami Hansson.

Kyläkeinun sulkemista vaatinut Ruotsinpyhtään terveystarkastaja Harri Julkunen kertoi kuulleensa tapaturmasta kyläkeinussa. Hänen mukaansa siitä menee ilmoitus tapaturmarekisteriin.

-Hyvä, että ilmoitus tehdään. Yleensä tällaiset eivät tule viranomaisten tietoon. Olen itse ilmoittanut maanantaina asiasta kuluttajavirastoon, jolta odotetaan ratkaisua Tesjoen kyläkeinusta. He odottavat kuulemma lausuntoa museovirastolta, mikä vähän ihmetyttää, sillä onhan kyse turvallisuudesta. Oli ihan odotettua, että ennemmin tai myöhemmin tapahtuu jotain tällaista, kommentoi Julkunen eilen tapaturmaa.

Julkusen mukaan vastuukysymykset ovat kimurantteja, ja hän haluaa kiirehtiä kuluttajaviraston ratkaisua.

-Tässä tapauksessa palvelun tarjoaja on kyläkeinun rakentanut taho ja myös kiinteistöyhtiön vastuu on selvitettävä. Kyläkeinu on yksityisen kiinteistöyhtiön maalla, jossa kunta on osakkaana mukana, Julkunen kertoi.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI