|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)
Taas uusi pohjakosketus Suomen syntyvyydessä? ? Tutkija: Nyt käsillä on aito murros, nuorilla rankka kuva ?prismaperheistä? (15.11.2018 18:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Valtuusto haukkui ja hyväksyi palvelustrategian yksimielisesti
13.04.2006Loviisan valtuusto hyväksyi eilen yksimielisesti kaupungin palvelustrategian vuosille 2006-2015, vaikka lähes koko valtuusto moitti vuolaasti koko asiakirjan. Palvelustrategiaa haukuttiin vanhentuneeksi ja muutenkin kelvottomaksi. Siitä huolimatta strategia hyväksyttiin ilman äänestyksiä sen jälkeen, kun kaupunginjohtaja Olavi Kaleva lupasi, että strategiapaperi päivitetään jo ensi vuoden aikana.


Demareiden Sinikka Heikkinen kertoi ryhmänsä keskustelleen strategiasta kiivaasti ja harkinneen vaatia sen palauttamista uudelleen valmisteluun.
-Tämä on varsin väljä paperi, mutta ymmärrämme, että tarkempaa voi olla vaikea laatia. Paras-hankkeen, sosiaali- ja terveysselvitysten sekä kuntien yhteistyöhankkeiden jälkeen asiaan on syytä palata uudelleen. Hyvä silti, että tämä on viimein valmistunut, Heikkinen kertoi.
Kokoomuksen Reijo Kouvo sanoi, ettei ole ymmärtänyt juurikaan strategian tekstistä.

Vanhushuollon ulkoistaminen huoletti

-Tämä on susi, täysi susi. Tämä on laadittu hienosti jalat irti maasta. Tämä on epäuskottavaa tekstiä, vaikka on täällä hyviäkin lauseita, kuten, että investoinnit on rahoitettava vuosikatteella sekä vieraan pääoman osuutta pyritään pienentämään, Kouvo analysoi.
Rkp:n Olof Gren puolestaan kaipasi strategiaan enemmän konkretiaa. Lisäksi hän halusi kannanottoa kysymykseen missä Loviisan vanhukset jatkossa hoidetaan, kun ostopalveluiden osuus on kasvamassa 90 prosenttiin saakka.
-Missä meidän vanhukset tulevaisuudessa hoidetaan. Minä en ainakaan halua, että minut viedään Liljendaliin tai muuallekaan. Mielestäni tästä kaupungin saamasta 9 miljoonan euron lottovoitosta pitäisi miljoona käyttää Hamberskahemmetin laajennukseen, esitti Gren ja viittasi kaupungin viime kuussa säästövakuutuksista saamaan rahasummaan.
Myös demareiden Yvonne Wilenius piti strategiaa epätäydellisenä ja halusi, että siitä olisi ollut mukana vielä kesken oleva maapoliittinen ohjelma. Hän kysyi myös strategian statuksesta ja toteutumisen seurannasta.
Kaupunginjohtaja Kaleva totesi, että strategian on budjettivalmistelua ohjaava asiakirja, jota myös hallintokuntien on toiminnassaan noudatettava. Hän lupasi, että strategiaa tarkistetaan vuonna 2007 ja sen jälkeen vähintään kerran vuodessa.
Myöskään kokoomuksen Ismo Kokko ei säästellyt sanoja strategiaa parjatessaan.
-Tämä on hutaisten tehty. Tätä voi kutsua ensimmäiseksi nauruversioksi, Elinkeinopolitiikan kohdalla teksti on lässynlässyn sanahelinää. Samoin kulttuuripuolen tekstin tekijälle antaisin laiskanläksyn tehdä teksti uudelleen, Kokko päästeli.
Demareiden Juhani Uitto ihmetteli Kokon puheita ja muistutti, että suurin osa strategian linjauksista on hyväksytty valtuuston kokouksissa vuodesta 2003 lähtien. Rkp:n Thérese Meriheinä totesin, että henkilöstöosiossa tulisi huomioida, että kaupunki on ja aikoo jatkossakin olla kaksikielinen kaupunki.

Liian myönteinen kasvuvisio?

Lopulta valtuusto kuitenkin hyväksyi yksimielisesti puhki moittimansa strategian, kun siihen liitettiin rkp:n toivomus sen tarkistamisesta vuonna 2007.. Valtuuston hyväksymän palvelustrategian mukaan ”Loviisa on vetovoimainen, kaksikielinen ja merellinen seutukuntakeskus lähellä pääkaupunkiseutua. Loviisanlahden ympärille on kehittynyt korkeatasoinen asuin- ja työpaikka-alue virkistysalueineen. Uuteen teknologiaan ja perinteisiin työtaitoihin tukeutuva yritystoiminta ja yrittäjyys varmistavat asukkaiden työllisyyden ja kaupungin monipuolisen kehityksen. Loviisalaisten perus- ja vapaa-ajanpalvelut sekä koulutusmahdollisuudet ovat hyvällä tasolla”.
Strategiatyön lähtökohtana on ollut, että kaupungin asukasmäärä lähtee kasvuun ja on vuonna 2015 noin 7.800 asukasta. Se merkitsisi noin 0,5 prosentin eli noin 40 henkilön vuosikasvua. Ongelmaksi strategiassa koetaan, että vanhusväestön osuus koko väestöstä jatkaa kasvuaan. Kun yli 65-vuotiaiden osuus on nykyisin noin 20,6 prosenttia, on osuus vuonna 2015 jo noin 24 prosenttia. Kaupungin visionäärien mukaan globalisaatiokehitys vähentää nykyisten tuotantotyöpaikkojen määrää kaupungissa. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti Loviisan seudun koulusopimuksen.

Kaavayhteistyöhön R-pyhtään kanssa

Valtuusto hyväksyi myös pohjoisia alueita ja Tesjokea koskevan osayleiskaavan laatimisen yhdessä Ruotsinpyhtään kanssa. Ohjausryhmään nimitettiin virkamiesedustajiksi Yrjö Meltaus (varalle Hannu Backman) ja Olavi Kaleva (Anu Kalliosaari) sekä demareista Jukka Häyhä (Christer Bengts), rkp:stä Mikael Hafrén (Agneta Alm) sekä kokoomuksesta Anja Järvinen (Ritva Suomalainen). Valtuusto esitti lisäksi Loviisan toivomuksen, että toimikunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajakseen Yrjö Meltauksen.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI