|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Joukkueenjohtaja Peter Tuominen johdatti Torin voittoon sunnuntaina

21.02.2006Sunnuntain kovin urheilu-uutinen loviisalaisittain kuultiin liikuntahallissa, kun Torin johto ilmoitti, että Mikko Laurikainen ei enää jatka Torin peräsimessä.


- Syrjään siirtyminen tapahtui Laurikaisen aloitteesta. Sovimme asiasta kaikessa yhteisymmärryksessä, kertoi joukkueenjohtaja Peter ”Hakki” Tuominen, joka joutui tällä hetkellä ainoan valmentajan, Arto Suokkaan, kuumesairauden takia haalarihommiin. ”Hakin” iltapuhde sujui varsin mainiosti, sillä Tor otti kotisalissaan sille elintärkeät sarjapisteet keskikastiin kuuluvalta M-Teamilta. Tasainen kamppailu ratkesi viisi minuuttia ennen loppua, kun kotijoukkue onnistui maalinteossa peräkkäisissä vaihdoissa. Loppulukemat olivat loviisalaisittain iloiset 5-3 (2-2, 1-1, 2-0).

Hollméruksen komea voittomaali

Ottelun alku sujui tunnustellen. Molemmat ryhmät aloittivat suhteellisen rauhallisella tempolla. Skeptisimmät varmasti ajattelivat tässä vaiheessa, että Laurikaisen lopettamisspäätös oli lamaannuttanut kaikki paikalla olijat, sillä tuntui siltä, että pelistä puuttui lataus ja hallista tunnelma.

Henri Saario vei vieraat johtoon helponoloisella laukauksella. Pari minuuttia myöhemmin Antti Matikainen ohitti vieraiden maalivahti Tatu Jaatisen kovalla rannelaukauksella. Ennen erän puoliväliä Raine Norrila vei kotijoukkueen johtoon Petri Mäen poikittaissyötöstä mallikkaan ylivoimakuvion päätteeksi.

Kun Vesa Puisto laukoi kaukaa ohi Tor-vahti Sami Stedtin, vietettiin taukoa tasalukemissa 2-2.
Toisessa erässä pelin tempo nousi silmin nähden. Tor oli hieman hallitsevampi, mutta maalipaikat menivät silti jokseenkin tasan. 180-päinen yleisö sai aiheen tuulettaa, kun Miikka Tuomi vei sinikeltaiset johtoon. Osumassa oli mukana rutkasti onneakin, sillä ”Mikun” syöttöyritys meni maaliin vastustajan puolustajan kautta. Pian tämän jälkeen Timo Nikula laukoi keskeltä tasoitusosuman.

Viimeisen erän aikana voitiin havaita, että kotijoukkue halusi voittoa vastustajaa enemmän. Tor painoi ajoittain päälle yleisen syyttäjän lailla. Maalipaikkojakin syntyi useita. Lähimmäksi onnistumista ylsivät Joni Niiranen ja Jonas Hällfors, joiden laukaukset kuitenkin osuivat tolppaan. Torilaiset laukoivat erän aikana paljon, mutta osumatarkkuudessa oli kovasti parantamisen varaa.

Viisi minuuttia ennen loppua hyvä taistelu vihdoin palkittiin, kun Matikainen tarjosi ylivoimalla Calle Holmérukselle, joka tempaisi valkean kuulan suoraan syötöstä huimalla vauhdilla oikean osoitteeseen. Vain yksitoista sekuntia myöhemmin, kotikatsomo äityi hurjaan tuuletukseen, kun Norrila laukoi kaukaa viimeiseksi jääneen osuman.

M-Team yritti vielä viimeisten minuuttien aikana kavennusta ilman maalivahtia, mutta vaarallisia tilanteita se ei juurikaan saanut aikaan. Tor oli ottanut tärkeääkin tärkeämmän voiton.

Tyytyväinen Tuominen

Torin vuoristoratamaiset otteet tuntuvat jatkuvan. Edellisen päivän heikon esityksen jälkeen joukkueen suoritustaso nousi huomattavasti. Paketti pysyi hyvin kasassa, eikä vastustajaa missään vaiheessa päästetty niskan päälle. Kolmannen erän tapahtumien perusteella voittolukemat olisivat voineet olla suuremmatkin. Koko ryhmä pelasi varsin kurinalaisesti. Ottelun ratkaisuksi nousi se, että tällä kertaa ei sattunut yhtään puolustuspään hasardia. Tasaisesta ryhmästä nousivat esiin kaksi osumaa viimeistellyt Norrila, maalipaikkoja järjestellyt Matikainen, tekninen Andreas Hietala sekä puolustuksen johtohahmo Patrik Högstedt. Vieraiden tehomies oli Vesa Puisto.

Ryhmänsä voittoon luotsannut Tuominen oli ottelun päätyttyä erittäin tyytyväinen mies.
- Laurikaisen lähtö oli paha takaisku meille. Kaikki valmentajat ovat kauden aikana tehneet loistavaa työtä. Mikko ei vaan jostain syystä saanut ryhmästä irti sitä, mihin potentiaali riittää. Toivon, että hän ei jätä Toria lopullisesti, sanoi Tuominen, mutta ei tarkentanut asiaa sen enempää.

- Johtokunta kokoontuu heti alkuviikosta päättämään siitä, miten edetään jatkossa. Suokas on ilman muuta yksi valmentajista. Mielestäni tarvitsemme kuitenkin Artolle kaverin, joka tulee Loviisan ulkopuolelta, lopetti kovalla voittoprosentilla valmennushommia tehnyt Tuominen.

Torilla on runkosarjassa jäljellä vielä kolme ottelua. Torstaina joukkue matkaa Vantaalle kohdatakseen sarjakärki Hakunilan Kisan. Tämän jälkeen on vuorossa ratkaisevat kotiottelut HPV-Bandya ja Papasta vastaan.

Harri Isotalo

Tuominen: Suokas jatkaa päävalmentajana

Joukkueenjohtaja Peter Tuomiselle valmentaja Mikko Laurikaisen päätös erota joukkueen peräsimestä tuli yllätyksenä, ei kuitenkaan varsinaisena pommina.

- Kausi on ollut raskas koko joukkueelle, varmasti myös valmentajalle. Siinä mielessä ratkaisu oli jossain määrin odotettu. Tieto tuli kyllä todella pahaan saumaan, juuri ennen lauantain ottelua, Tuominen sanoo.

Pelaajille Laurikaisen erosta kerrottiin vasta Lihamylly-ottelun jälkeen, kun porukka palasi Joensuusta Loviisaan.
- Siinä pidettiin pikainen neuvottelu asian tiimoilta, nollattiin tilanne ja alettiin valmistautua sunnuntain otteluun.

Sunnuntaina kentällä nähtiinkin piristynyt Tor. Tuominen kehuu joukkueen pelimoraalia sunnuntain ottelussa loistavaksi.
- Peli-ilo on puuttunut koko kauden ajan joukkueen otteista. Siksi Laurikaisen päätös on ymmärrettävä. Pelaajista ei ole saatu irti sitä potentiaalia, joka pelaajissa piilee, Tuominen sanoo.

Kenttäpelaajia on tullut ja mennyt, maalivahtia on vaihdettu - nyt sitten vaihtui valmentajakin.
- Aloite tuli kuitenkin Laurikaiselta. Yhteisymmärryksessä olemme asian sopineet ja saattaa olla, että Laurikainen jollakin tavoin Torin kuvioissa on mukana jatkossakin.

Tuominen väläyttää esimerkiksi sellaista mahdollisuutta, että Laurikainen analysoisi tulevia vastustajia, mikäli kävisi niin, että Tor joutuisi karsimaan sarjapaikastaan. Päävalmentajana tästä eteenpäin jatkaa kuitenkin 2-valmentajana toiminut Arto Suokas, joka luotsaa joukkuetta jo torstaina, kun joukkue matkustaa Vantaalle HaKin vieraaksi. Tällöin 2-valmentajana toimii sunnuntaina hyvää jälkeä tehnyt joukkueenjohtaja.

- Saattaa tosin olla, että valmennusporrasta täydennetään vielä kauden edetessä, Tuominen sanoo.
Kovan luokan valmentajat taitavat tässä vaiheessa kautta olla tosin jo kortilla. (MT)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI