|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eduskunta äänestää 19 euron säästöstä autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa ? ?Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys? (21.11.2018 12:16)
Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi ? Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla (21.11.2018 10:41)
Ylen MOT: Tätä ?sokerideittailu? todella on ? seksikauppaa, jossa mukana myös alaikäisiä (21.11.2018 09:41)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisan kaupunginvaltuusto hyväksyi vesihuollon yhtiöittämisen

10.02.2006Loviisan kaupunki siirtää koko vesihuoltonsa kalustoineen päivineen perustettavaan seutukunnalliseen vesiyhtiöön. Valtuusto hyväksyi keskiviikkona osaltaan viiden kunnan kaavaileman Loviisanseudun Vesihuolto Oy:n perustamisen ja yhtiöjärjestyksen. Uuteen yhtiön siirretään Loviisan vesilaitoksen omaisuus, joka muodostaa noin 45,3 prosentin osuuden uuden yhtiön taseesta. Loviisa saa vastaavan osuuden uuden yhtiön osakkeista, mutta vastaavasti maksaa aikanaan tehtyjen vesihuoltoinvestointien lainoja omassa taseessaan. Vesiyhtiön osakkaiksi ovat tulossa Ruotsinpyhtää, Liljendal, Myrskylä ja Pernaja, joka tosin on ilmoittanut odottelevansa vielä päätöksiä kuntauudistuksesta.


Kaupungingeodeetti Yrjö Meltaus vakuutti valtuutetuille yhteisen vesihuoltoyhtiön olevan kaikkien osapuolten kannalta paras ratkaisu. Hän myös kiisti, että Loviisa joutuisi maksamaan muiden kuntien vesihuollon järjestämisestä ylimääräistä.

-Sopimuksessa on määritelty taso, kuinka paljon yksi liittymä saa maksaa. Jos joku jäsenkunta haluaa rakentaa vesijohdon alueelle, jossa kulut ovat vaikka kolminkertaiset muihin alueisiin nähden, maksaa kunta itse ylimääräiset kulut vesiyhtiölle, kertoi Meltaus.

-Minun näkemys on, että tämä on edullinen ja hyödyllinen ratkaisu kaikille osapuolille. Myöskin yhtiön hallinto on tasapuolinen eikä kukaan taho pysty jyräämään muita, Meltaus selvitteli.

Palautusesitys kaatui äänin 25-2

Kokoomuksen Ismo Kokko totesi, että hänellä on erilainen näkemys yhtiöittämisen eduista. Hän esitti Reijo Kouvon kannattamana asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi sekä odottelemaan kuntauudistuksen lopputulosta.

-Yhdistämisestä ei ole pystytty esittämään loviisalaisille mitään mitattavissa olevaa etua. Päinvastoin selvitys osoittaa, että Loviisan ei kannata liittyä yhtiöön. Tässä Loviisan valtuusto on ulkoistamassa kaupungin tärkeää ydinliiketoimintoa. Samalla valtuusto luopuu päätösvallastaan asiassa, joka on kaupungin ja kaupunkilaisten kannalta erittäin merkittävä, puhui Ismo Kokko. Kokoomusryhmän Ritva Suomalainen pyysi neuvottelutaukoa, jonka kuluessa ryhmien jäsenet kyselivät lisätietoa yhtiöittämisestä ja Kokon esittämistä väitteistä.

Demarit ja rkp päättivät pian pysyvänsä hallituksen esityksen takana. Rkp:n Mikael Hafrenin kysyessä tauolla kokoomuksen Päivi Uotiselta mikä on kokoomusryhmän kanta, huikkasi Uotinen takaisin, kumman ryhmän? Kokoomuksen ”K-ryhmä” oli jälleen muun ryhmän kanssa eri mieltä linjasta. Äänestyksessä Kokko ja Kouvo jäivät yksin ja palautusesitys kaatui selkein luvuin 27-2. Kokolle esityksen kaatuminen ei ollut yllätys, sillä hän oli laatinut ja jakanut jo etukäteen kaksisivuisen eriävän mielipiteensä yhtiöittämispäätökseen.

Dianalle tontti 10.000 eurolla

Valtuusto hyväksyi myös maakaupan, jolla kaupunki myy Metsästysyhdistys Dianalle 10.000 eurolla 5.070 neliömetrin määräalan Ruotsinpyhtään kunnan Lappominkylästä. Tontilla sijaitsee metsästysseuran rakennuksia, joista päärakennus on kulttuurihistoriallinen suojelukohde. Valtuusto oli yksimielisesti kaupan kannalla, mutta Rkp:n Mikael Hafrén peräänkuulutti jälleen yleisiä periaatteita ja hinnastoja kaupungin maakaupoille.

-Olemme keskustelleet tästä ennenkin. Mikä on oikea hinta, kun myymme maata? Kaikki me kaupunkilaiset olemme tässä osaomistajia. Kaikkia ostajia tulee kohdella tasapuolisesti. Kyse on periaatteesta. Mielestäni meidän tulee tämän kevään aikana saada esitys maa-alueiden myynti- ja hintapolitiikasta, vaati Hafrén, ja arveli valtuutettu Juhani Uiton olevan jäävi Dianan maakauppa-asiassa.

-En ole jäävi. Olen ollut aikanaan Dianan puheenjohtajana, mutta nyt olen rivijäsen. Hafrén puhuu silti asiaa maakauppojen periaatteista. Kaupungilla on alueella esimerkiksi parisensataa kesämökkitonttia, muistutti Uitto. Myös Kokko oli Hafrénin kanssa samoilla linjoilla maakauppaperiaatteista.

Kaupungingeodeetti Yrjö Meltaus kertoi, että kaupunki ryhtyy laatimaan maapoliittista ohjelmaa pikapuolin. Ensimmäinen palaveri on jo ensi tiistaina.

-Maan hinnan arvioiminen on aina vähän filosofinen kysymys. Vaikea sanoa mikä on oikea hinta. Oikea hinta on perinteisesti se minkä ostaja ja myyjä ovat valmiit hyväksymään, Meltaus sanoi.

Valtuusto hyväksyi yksimielisesti myös uuden hallintosäännön vastaamaan nykyistä tilannetta. Suurimpia muutoksia on elinkeinojaoston lakkauttaminen ja elinkeinopäällikön viran perustaminen.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI