|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat tappiolla Ateenassa lohkovoittoon ? EM-unelma elää! (16.11.2018 00:22)
Kärpät jyrää Liigassa ? yleisömäärissä ei näy (15.11.2018 22:53)
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Eltetelle 1,3 miljoonan euron tehdastilaus Ranskasta

30.12.2005Loviisalainen Eltete TPM Oy toimittaa kierrätyskelpoisia kuljetuspakkausmateriaaleja valmistavan tehtaan Ranskaan. 1,3 miljoonan euron tehdastilaus on ensimmäinen laatuaan ja merkittävä päänavaaja yrityksen uudenlaiselle tuotannolle. Vireillä on samantyylisiä kauppoja myös esimerkiksi Etelä-Afrikkaan, Puolaan ja Italiaan. Ranskaan keväällä lähtevä tehdas alkaa valmistaa muun muassa kartonkilavoja.


Eltete TPM Oy on emoyhtiö Eltete Oy:n tytäryhtiö, joka on erikoistunut kierrätyskelpoisten kuljetuspakkausmateriaalien valmistukseen, markkinointiin ja myyntiin. Sen valmistamien tuotteiden kysyntä on maailmalla kasvanut tuntuvasti.

–Ensi vuonna moni maa Euroopan ulkopuolella, esimerkiksi USA, ottaa käyttöön uudet ISPM 15-asetukset, joiden myötä käsittelemätön puu ei enää kelpaa kuljetuspakkausmateriaaliksi, vaan vaatii lämpökäsittelyn tai myrkyttämisen muun muassa hyönteisten leviämisen estämiseksi. Se tietää paitsi lisäkustannuksia, myös sitä, että puun kierrättäminen vaikeutuu, toteaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Bo Österman.

Uusien asetusten mukaan pakkausmateriaalin on oltava luontoa säästävää ja helposti kierrätettävissä, eikä se saa sisältää suuria määriä energiaa. Näin ollen esimerkiksi muovia ei suositella pakkaamiseen, vaan kulutustavaroiden valmistamiseen.
–Asetukset tukevat sen tapaisten tuotteiden käyttöä, joita meillä on, mainitsee Österman.

Tehdas koeajetaan Loviisassa

Österman jatkaa, että Loviisassa yhtiön Engineering -osasto on kehitellyt kuljetuspakkausmateriaaleja valmistavia koneita sekä kokonaisia tehtaita viimeiset pari kolme vuotta. Nyt ensimmäinen tehdas on ostettu Ranskaan.

–Tilaus on meille merkittävä. Tehdas valmistetaan helmi-huhtikuussa Loviisassa, entisessä Finnsticksin 2.500 neliön hallissa. Siellä se ajetaan käyntiin ja testataan. Sen jälkeen tehdas viedään osina Ranskaan. Olemme laskeneet, että jatkossa Loviisassa voitaisiin tehdä neljä tehdasta vuodessa.

Myytävien tehtaiden osalta toimintaa on tarkoitus kehittää edelleen niin, että viiden vuoden sisällä vuosittainen liikevaihto liikkuisi 12-15 miljoonassa eurossa. Se vaatii Östermanin mukaan panostusta paitsi tekniikkaan ja tietotaitoon myös tekniseen- ja markkinointihenkilöstöön.

Hanke työllistää alihankkijoita

Valmistuttuaan Ranskan tehdas ryhtyy tuottamaan sikäläisille markkinoille muun muassa kartonkilavoja ja lavapalkkeja, kulma- ja reunasuojia sekä monenlaisia muita pakkaustuotteita. Tehdastilaus poikii yrityksen Loviisan päähän jonkin verran uusia työpaikkoja, mutta epäsuorasti sen työllistävä merkitys on tuntuvampi. Alihankkijat, monet loviisalaiset ja porvoolaiset metallikonepajat, saavat töitä ja pystyvät Östermanin mukaan uuden teknologian myötä lisäämään myös omaa osaamistaan.

Kaikkea ei enää tarvitse omistaa itse

Pakkausmateriaalitehtaita ja -koneita kohtaan on suurta mielenkiintoa Ranskan lisäksi muun muassa Etelä-Afrikassa, Puolassa, Italiassa, Meksikossa, Egyptissä ja Australiassa.

Östermanin mukaan vielä kymmenen vuotta sitten tärkeintä oli se, että Loviisasta lähtee maailmalle mahdollisimman paljon tuotteita. Se aika on nyt mennyt. Globalisaatio on päivän sana ja sen kyydissä on pysyttävä.

–Nyt on pakko olla paikallista toimintaa eri maanosissa ja tuotantolaitoksia ympäri maailmaa. Se on elinehto koko toiminnalle. Tämä ei ole hävittänyt meiltä työpaikkoja Loviisasta, vaan tuonut uusille tilauksen.

Aiemmin Eltete toimitti koneita vain omille tehtailleen, joita sillä esimerkiksi Kiinassa on neljä. Tuotantoa on kaikkiaan 12 maassa.

–Suuren kysynnän vuoksi tilanne on muuttunut. Olemme perustaneet viime vuosina niin paljon tehtaita, ettei sellainen tahti voi enää jatkua. Ajatus, että kaikki pitäisi omistaa itse, on muuttunut. Nyt on annettava teknologian kukoistaa. Ja jos haluamme olla mukana muiden omistamissa uusissa tehtaissa, voimmehan aina ostaa osakkeita, toteaa Österman.

Eltete -konserni työllistää Loviisassa yhteensä 140 henkilöä. Kaikkiaan yhtiöllä tytäryhtiöineen on 450 työntekijää eri puolilla maailmaa. Konsernin liikevaihto on tänä vuonna noin 40 miljoonaa euroa. Eltete Oy:n valmistamia tuotteita myydään yli 50 maassa. Yritys perustettiin vuonna 1986 ja sen omistaa Bo Österman.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Eija Kosonen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI