|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Näpäytys pääministeripuolue keskustalle: Minne katosi 600 miljoonan potti vuoden 2015 vaihtoehtobudjetista? (15.11.2018 08:14)
Ympäri EU:ta perataan kuumeisesti 600-sivuista brexit-luonnosta ? Theresa Mayn asema hutera (15.11.2018 07:42)
Suomi menettänyt 60 000 työpaikkaa ? ?Byrokraattinen ja turha prosessi? pois heti, vaatii Keskuskauppakamari (15.11.2018 07:34)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Miss Loviisa elää nuoruuden unelmiaan

23.12.2005Puoli vuotta sitten Romina Thessman kruunattiin Miss Loviisaksi. Se ujo ja vaatimaton Romina, jolla oli perhosia niin paljon vatsanpohjassa, että hän empi lavalle menoa, ei oikein tiennyt mitä siellä olisi pitänyt tehdä, mutta joka kuitenkin voitti kilpailun ylivoimaisesti. Tämän jälkeen nuorta neitokaista alettiin vetämään suuntaan jos toiseen; valokuvaaja Ari Lyijynen teki kaunottaresta portfolion ja mallimamma Marjo Sjöroos otti loviisalaisen helsinkiläiseen Fashion Teamiinsa. Kuka Romina Thessman tänään on?


- Sama vanha Romina, kaunotar sanoo ja istuutuu sohvalle Tullisillan kodissaan, jossa hän asuu äitinsä kanssa.
Hän empii hetken - kuinkas muuten - ja lisää, että ehkä hivenen itsevarmempi Romina. Ehkä hivenen on tullut myös kokemusta; miten vastata toimittajien kysymyksiin ja miten ylipäänsä suhtautua toimittajiin.
- Kun voitto tuli Miss Loviisa -kilpailusta, puhelimet alkoivat soida. Ei sitä osannut odottaa, että niin moni ottaisi yhteyttä. Kaikki oli uutta.
- Kun näki oman kuvansa lehdessä, ei sitä osannut yhdistää itseensä. Kuvat näyttivät itseäni vanhemmilta, Romina sanoo.

Psykologian opinnot kiinnostavat

Kuukausi sitten Romina täytti 18 vuotta. Se ei ainakaan muuttanut kaunotarta bilehileksi. Päinvastoin. Malli sanoo keskittyvänsä tiiviisti ensi kevään ylioppilaskirjoituksiin, jotta mieluinen jatko-opiskelupaikka toteutuisi.

- Haluan edelleen psykologiksi, Romina sanoo.
Unelma ei ole muuttunut miksikään siitä saakka, kun hän aloitti lukiossa psykologian opinnot. Mikä psykologiassa neitokaista vetää puoleensa? Romina ottaa sohvalla hieman paremman asennon, miettii hetken ja sanoo, että ihmisten auttaminen ja puhuminen on siinä se mikä kiinnostaa.

- Miten ihminen käyttäytyy ja miksi hän käyttäytyy niin - se on kiehtovaa, Romina täsmentää.
Hän ajattelee hyvin huolella mitä hän sanoo ja miten hän asian muotoilee. Fashion Teamin joka keskiviikkoiset kurssit eivät ole menneet hukkaan. Julkisuuskuvalla on merkitystä.

- Pitää tietysti olla varovainen, ja miettiä etukäteen mihin lähtee mukaan. Jos joskus saa enemmän julkisuutta, kaikki luurangot kaivetaan esiin. Siihenkin pitää osata varautua, Romina sanoo vaatimattomasti.

Ja vaatimattomuus kaunistaa.
- Kyllä osa loviisalaisista minut varmasti jo tuntee. Monet hymyilevät kadulla, kun kävelevät vastaan. Se tuntuu tietysti hyvältä. Kaikki ovat olleet todella kannustavaisia, Romina sanoo.

Joulussa on taikaa

Kannustusta on tullut myös pitkäaikaiselta poikaystävä Leroy Hindsbergiltä, jonka vanhempien luona Romina viettää myös joulun, toista kertaa.
- Leroyn perhe on laaja, joten paikalla on paljon ihmisiä. Pidän siitä, että on paljon ihmisiä ympärillä. Se luo omalta osaltaan turvallisuuden tunnetta, Romina sanoo.
Tänään Romina paketoi viimeiset joululahjat. Lahjojen ostaminen onkin mukavinta, mitä Rominan mielestä jouluun kuuluu.

- Lapsena mukavinta oli saada lahjoja, hän naurahtaa. Ja on niitä mukava vieläkin saada. Yhden toiveen Romina suostuu kertomaan.
- Jos saisi kaiuttimet autoon. Mukavinta olisi kuitenkin se, että lumi pysyisi maassa ja kaikki olisivat jouluna hyvällä tuulella. Se on sitä joulun taikaa, Romina sanoo.

Tammikuussa Romina saa oman auton, joten matka Helsinkiin taittuu tulevaisuudessa nopeammin. Helsinkiin mallin on tarkoitus tulevaisuudessa myös muuttaa.
- Turku on sen verran kaukana ja Leroy asuu Espoossa. Mieluiten sitä opiskelisi psykologiaa Helsingissä, Romina kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Miss Suomi -osakilpailu tammikuussa

Yksi pitkäaikainen haave on toteutumassa jo ihan lähitulevaisuudessa. Romina nimittäin osallistuu Miss Suomi -esikarsintoihin, jo tammikuussa.
- Se on varmasti ihan mielenkiintoinen kokemus. Sitä kautta saa varmasti uusia kontakteja ja nimenomaan kokemusta esiintymisestä yleisön edessä. Ehkä olen kuitenkin vielä liian nuori, en tiedä, Romina sanoo.
Käveleminen estraadilla ei kaunottaren mukaan ole niin lähellä sydäntä.

- Ehkä siihen vaikuttaa myös se, että olen vain 168 cm pitkä. Ei se ole este menestymiseen missikilpailussa, mutta ennemmin näen itseni valokuvamallina.
Se on ollut kaunottaren lapsuudenhaave. Menestyminen Miss Suomi -kilpailuissa olisi vain bonusta.
- Vain yksi pääsee jatkoon alkukilpailuista, joten tavoitteet on ihan asetettu kokemuksen kartuttamiseen ja kontaktien luomiseen. Ehkä sitä kautta saan töitä, Romina sanoo. Aina se on pr:ää, samalla tavalla kuin poseeraminen Sjöroosin mallitoimiston sivuilla.

- Marjo pyytää monia malleja osallistumaan kilpailuihin, jotta kaikki saisivat itseluottamusta. Se on ihan ymmärrettävää. Tällä hetkellä kalenterissa ei muita mallikeikkoja ole. Lovisa gymnasiumin lukujärjestys ja autokoulu pitävät Rominan kuitenkin kiireisenä ilman mallintöitäkin. Romina elää unelmiaan, yhtä vaatimattomasti kuin aikaisemminkin. (MT)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI