|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)
?Julkisuushakuista provosointia? ? Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ?valkoista? isänpäivätoivotusta (12.11.2018 20:20)
EU:n suunnitelma kauhistuttaa keskustalaista ? Kasvimyrkkyjen kielto ?vaarantaa suomalaisen ruuantuotannon? (12.11.2018 19:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kirkkoneuvosto irrotti rauhanfoorumin rahat omaksi potiksi

02.12.2005Loviisan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto erotti Loviisan rauhanfoorumille myönnettävän avustuksen muusta yhteiskunnallisen työn johtokunnan toimialasta kokouksessaan alkuviikosta. Suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvosto päätyi samaan ratkaisuun keskiviikkoiltana.


–Päätöksen mukaan yhteiskunnallisen työn johtokunnan alaisuudessa Rauhanfoorumille myönnettiin 2.000 euroa avustuksena. Päätökseen tuli myös klausuuli, jonka mukaan suomalaisen seurakunnan muilta hallinnonaloilta ei saa maksaa Rauhanfoorumin menoja. Toisessa klausuulissa mainitaan, että seurakuntaneuvosto tilintarkastajien ohella seuraa, että päätöstä noudatetaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Rauhanfoorumin toiminta irrotetaan suomalaisen seurakunnan toiminnasta, se on ollut meidän kaikkien tavoite, kertoo Anna Hiltunen, joka on yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja suomalaisen seurakuntaneuvoston jäsen. Yhteinen kirkkovaltuusto saa ehdotuksen eteensä ensi viikolla osana ensi vuoden talousarvion käsittelyä.

Hiltusen mukaan kirkkoneuvostossa oltiin rahojen erottamisesta yksimielisiä, kuten myös seurakuntaneuvostossa, jossa asia kuitenkin ensimmäisessä käsittelyssä meni äänestykseen. Tuolloin enemmistö oli avustuksen erottamisen kannalla.

–2.000 euron avustus on Rauhanfoorumille korvamerkitty, eikä enempää saa käyttää. Yhteiskunnallisen työn momentille ehdotetaan lisäksi 4.000 euroa, Hiltunen erittelee.

Tarkastusraportti edellytti läpinäkyvyyttä

–Kovistelen hieman tilintarkastajiakin, asiaa on syytä hoitaa tomerammin, Hiltunen huomauttaa ja viittaa tuomiokapitulin tekemään seurakunnan talouden ja hallinnon tarkastuskertomukseen, jossa muun muassa edellytettiin luottamushenkilöitä tiukempaa otetta seurakunnan rahankäytön valvontaan. Tarkastusraportin tekijöillekin jäi keväällä epäselväksi, miten suurella summalla seurakunta tukee Loviisan rauhanfoorumia. Tarkastusraportissa todetaan muun muassa seuraavaa:

”RF (Rauhanfoorumi) seurakunnan toimintaan liittyvänä taloudellisena ja toiminnallisena kokonaisuutena on ilmeisesti jo pitkään ollut monelle luottamushenkilölle ja seurakuntalaiselle melko hämärä. RF:lla on oma taloudenpitonsa ja seurakunnalla omansa. Näiden mahdollisimman avoin ja julkinen esittäminen on jatkossa tärkeää. On voitava vastata kysymykseen, paljonko suomalaisen seurakunnan ja seurakuntayhtymän varoja ja muita resursseja menee RF:iin. Voidaan ihmetellä mm. sitä, että tietoa Loviisan Rauhanliike ry:n ja RF:n organisaatiosta ei ole avoimesti ollut saatavilla. Samoin Loviisan Rauhanliike ry:n vuosikertomus ja tilinpäätös eivät ole olleet luottamushenkilöiden ja työntekijöiden saatavilla. Ne tosin eivät ole julkisia asiakirjoja, eikä siten seurakunnan taikka yhdistyksen henkilöillä ole velvollisuutta esittää niitä. Päätöksentekijöiden on kuitenkin tarpeellista tietää, mikä on se kokonaisuus, jossa seurakunta on mukana. Yhdistämällä seurakunnan ja Rauhanliikkeen tilinpäätöstietoja muodostunee kokonaiskuva RF:n koko taloudesta ja seurakunnan osuudesta.” (kursivoinnit raportista).

Kari Lehtolan avuksi asiantuntijoita

Loviisan suomalaisen seurakunnan tilannetta parhaillaan selvittävä varatuomari Kari Lehtola on tehnyt työstään muistion. Hän joutuu kuitenkin turvautumaan vielä asiantuntijoihin.

–Käymme vielä asioita läpi asiantuntijoiden kanssa ennen kuin teen päätöksiä. Minun on kuultava asiantuntijoita, koska juttu on niin hirveän laaja ja sekava. En myöskään ihan tunne kirkon kaikkia kiemuroita.
Lehtola kertoo, että viimeistä silausta vailla oleva muistio ei ole tässä vaiheessa julkinen.

–Jos tästä tutkinta käynnistyy, muistiosta tulee osa tutkinta-asiakirjoja. Jos tutkinta ei käynnisty, annan asiasta jonkinlaisen päätöksen.
Käynnistyykö asiassa varsinainen tutkinta vai ei, selviää Lehtolan mukaan noin viikon kuluttua.

Lehtola toimii Helsingin hiippakunnan tutkinta-asiamiehenä. Hänen toimenkuvaansa kuuluvat tapaukset, joissa pappi tai muu seurakunnan virkamies syyllistyy toimiin, joista on seurauksena kurinpitomenettely. Lehtola vertasi pari kuukautta sitten antamassaan haastattelussa työtään poliisin esitutkintaan. Mikäli varsinainen tutkinta käynnistyy, päätökset mahdollisesta kurinpitomenettelystä tekee kapitulin kurinpitoasiamies.

Lehtola on ennen eläkkeelle siirtymistään toiminut Onnettomuustutkintakeskuksen johtajana. Parhaiten hänet tunnetaan Estonian onnettomuuden tutkijana. Helsingin hiippakunnan tutkinta-asiamiehenä hän on toiminut muutaman vuoden ajan.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI