|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Saariston yrittäjät verkostoituvat

15.11.2005Rönnäsin lomamökit, Rita Reinholmin pyörittämä golfravintola sekä kalastuspalveluja tuottava Fishing Lords Oy laajentavat palvelujaan verkostoitumalla, työnimenä on Rönnäsin kalamatkat.


–Emme hae massoja vaan hallittuja kohderyhmiä. Massamatkailua saaristo ei kestäisi, kertoo Rönnäsissä lomamökkejä ja kokouspalveluja tarjoavan yrityksen vetäjä Birger Martas.

Itäuusmaalaiset kalastusmatkailuyritykset ovat lähteneet myös mukaan sertifiointihankkeeseen, jonka aikana yritykset ottavat käyttöön laatujärjestelmän. Erityisesti kalastusmatkailuyrityksille tarkoitetun hankkeen kärkiyritykset ovat Rönnäsin lomamökit, Augur, Bo ja Tua Uddströmin kalastusmatkat sekä Algotin lyhty.

Martas kertoo, että erityisesti kokousasiakkaat haluavat yhä enemmän ohjelmaa ja sisältöä niihin 1-2 päivään, jonka he saaristossa viettävät. Eniten kysyntää on golfin opetukselle ja kalastukselle.

Rönnäsin lomamökit on toiminut kymmenen vuotta. Viimeiset kuusi vuotta erityisesti kokousmatkailu on ollut erinomaisessa kasvussa. Kokousryhmiä on tänä vuonna ollut jo 300.

Yhteistyökumppanit tuovat sisältöä

Rönnäsin lomamökit tarjoaa tällä hetkellä vajaat 130 vuodepaikkaa. Osa mökeistä on pitkäaikaisessa vuokrauksessa.
–Sekä kysyntä että tarjonta ovat kasvaneet. Olemme hakeneet yhteistyökumppaneita, jotka toisivat erilaista sisältöä, Martas kuvailee.

Kävijöiden toiveet ja yrittäjien ajatukset käyvät tällä hetkellä hyvin yksiin. Martasin mukaan kokousmatkailijat arvostavat saariston rauhaa eikä Martaskaan suosi moottoroituja vapaa-ajanviettotapoja.
–Muutama vuosi sitten muodissa olivat paint ball -sodat. Se oli muotijuttu, joka häipyi.
Pernajan saaristoyrittäjien vahvuutena Martas pitää erityisesti pääkaupunkiseudun läheisyyttä.

–Kokousmatkailijat ovat kiireisiä. He haluavat lukkoonlyödyt ohjelmat ja kaiken pitää toimia viiden minuutin tarkkuudella. Täsmäpalvelu on tärkeää.
Martas sanoo, että yritysten verkostoitumisessa kysymys on ennen kaikkea hyvistä ja toimivista henkilösuhteista. –Pahimmillaan verkostoituminen on sumputtamista, parhaimmillaan suoraan puhumista, joka johtaa hyvin suunniteltuun yhteistyöhön.

Yhteistyötä Rönnäsin lomamökit ja Fishing Lords tekevät esimerkiksi maa- ja vesialueiden omistajien kanssa. Käytöstä maksetaan korvaus ja esimerkiksi rantautumispaikoista sovitaan.

–Pernajan saaristo on ensimmäinen paikka Helsingistä itään, jossa mökkiasutusta on vähän. Meidän tarkoituksemme ei ole ajaa rantaan bussilasteittain ihmisiä, Martes kuvaa.

Koulutusta ja laatutyötä

Fishing Lords Oy aloitti kalastusmatkailuyritysten sertifioinnin Suomessa. Vuoden 2003 syntyi sertifiointijärjestelmä, jonka tavoitteena on kalastuspalveluiden tuotteistaminen kansainvälisille ja suomalaisille yrityksille.

Sertifiointijärjestelmään kuuluu kolme osaa: arvo, laatu ja turvallisuus. Koulutuksen aikana yritykset laativat toimintasuunnitelman, turvallisuusasiakirjat ja ottavat käyttöön laatujärjestelmän.

Sertifiointijärjestelmän toteutuksesta vastaa Fishing Lords Oy. Ohjauksessa, yhteistyössä ja toteutuksessa ovat olleet mukana muun muassa TE-keskus, Haaga Research Center, Matkailun Edistämiskeskus, maa- ja metsätalousministeriö, Villi Pohjola ja SETLA.

Sertifiointikoulutukseen kuuluu muun muassa MEKin Laatutonni-valmennus, joka sopii erityisesti pienten matkailuyritysten käyttöön. SETLA puolestaan käyttää europpalaisia turvallisuusstandardeja. Turvasertifiointiin kuuluu muun muassa riskien kartoitus.

–Sertifiointi vaatii yritykseltä työtä ja hikeä, Fishing Lords Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Ollikainen kiteyttää.
Ollikainen pitää sertifiointia isona askeleena eteenpäin. Kalastusmatkailua Ollikainen pitää hyvänä keinona pidentää saaristoyrityksen kautta. Kalastuksen sesongit kun sattuvat kevääseen ja syksyyn.

Sertifiointiin mukaan lähteneiden yritysten koulutusvaihe päättyy tämän vuoden lopussa. Työ kuitenkin jatkuu sertifikaattien hankkimisen jälkeenkin seurannalla ja laatutyöllä.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI