|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Googlen liikenteen ?kaappaus?: Tunnustus tulikin Nigeriasta (14.11.2018 14:49)
Talviolympiakisojen kriisi syvenee ? kisahakijat kaikkoavat (14.11.2018 12:03)
ST1-miljardööri Mika Anttonen lyttää EU:n ilmastotoimet ? ?Naiivi ja vastuuton kuvitelma? (14.11.2018 11:01)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Veli Toukomiehelle vuoden lähestymiskielto

25.10.2005

Loviisan käräjäoikeus määräsi perjantaina lähestymiskiellon, jonka mukaan Veli Toukomies ei saa tavata tai yrittää olla tai olla muutenkaan yhteydessä tyttäreensä Sirkku Zeileriin. Käräjäoikeus kielsi Toukomieheltä myös suojeltavan henkilön seuraamisen tai tarkkailemisen. Lähestymiskielto on voimassa vuoden, ja sen rikkomisesta voi seurata sakkoa tai enintään vuosi vankeutta.


Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimiva työterveyslääkäri Sirkku Zeiler haki lähestymiskieltoa isälleen sen jälkeen, kun tämä oli lähettänyt tyttärelleen kymmeniä tekstiviestejä ja kirjeitä, joiden sanavalintojen ja sisällön perusteella tytär on oikeuden mukaan voinut kokea tulleensa vakavasti häirityksi. Tekstiviestejä läheteltiin elokuusta 2005 alkaen runsaasti osapuolten kesken puolin ja toisin, ja niiden sävy oli voimakas.

Sirkku Zeiler perusteli lähestymiskieltohakemustaan toteamalla, että kirje- ja tekstiviesteissään Veli Toukomies julkisuushakuisuuden keinoin ja valheellisten tietojen antamisen uhalla pyrkinyt tahraamaan hänen maineensa ja pilaamaan hänen poliittisen uransa. Yhteydenpito käsitteli käräjäoikeuden mukaan perintöasiaa sekä isän lääketieteellistä hoitoa koskevia seikkoja. Käräjäoikeus totesi myös, että Zeiler yritti saada isäänsä lopettamaan yhteydenotot. Hän teki isästään tutkintapyynnön Loviisan poliisille, jossa epäiltiin isän Veli sekä veljen Veikko Toukomiehen syyllistyneen kiristykseen, kunnianloukkaukseen ja kotirauhan rikkomiseen. Zeiler ilmoitti rikosilmoituksesta isälleen.

Myös Loviisan poliisi otti yhteyttä Veli Toukomieheen ja kehotti häntä lopettamaan yhteydenpidon tyttäreensä. Samoin teki Zeilerin avustaja 2.9.2005. Yhteydenpito jatkui kuitenkin kirjeitse vielä 20.9.2005.

Käräjäoikeus totesi myös, että Toukomies uhkasi ottaa yhteyttä lehdistöön pyrkimyksenään kertoa tyttärestään seikkoja, jota eivät uhkaajan tieten olisi edes tosia. Oikeuden mukaan hän myös ilmoitti tyttärelleen peruuttaneensa koko jutun lehtimiehen kanssa. Veli Toukomies pyysi hakemuksen hylkäämistä ja kiisti väitteet häirinnästä. Hänen mielestään yhteydenotot olivat asiallisia. Hän kertoi myös pyytäneensä anteeksi uhkaustaan tietojen levittämisestä. Oikeus hylkäsi myös Toukomiehen vaatimuksen, jossa vaadittiin Zeileria korvaamaan hänen 2.500 euron oikeudenkäyntikulunsa.

Kiristysepäily syyteharkinnassa

Veli ja Veikko Toukomies toimittivat asiaan liittyvää aineistoa ja tekstiviestejä muun muassa Loviisan Sanomille elokuussa 2005. Loviisan Sanomat päätti olla julkaisematta Toukomiesten esittämiä seikkoja ja väitteitä, ellei niillä ole yhteyttä kaupunginhallituksen puheenjohtajan luottamustoimeen, ja niiden tueksi saada todisteita.

Perjantaina, 12.8.2005 Zeiler teki poliisille tutkintapyynnön, jossa poliisia pyydettiin tutkimaan olivatko Veli ja Veikko Toukomies syyllistyneet kiristykseen ja uhkaukseen tuhota Zeilerin poliittinen ura Loviisan kaupungissa. Rikosilmoituksen jälkeen samana iltana kello 22.45 Veli Toukomies lähetti Loviisan Sanomille tekstiviestin, jossa hän totesi muun muassa, että ”on tapahtunut iso väärinkäsitys. Perumme koko Zeiler-jupakan…”

Loviisan Sanomat uutisoi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Zeileriin kohdistuneesta kiristys- ja uhkailuepäilyistä virallisen rikosilmoituksen jälkeen tiistaina, 16.8.2005. Sekä Sirkku Zeiler että Veikko Toukomies tarkistivat uutisen sisällön.

”Sirkku Zeiler on syytön”

Loviisan poliisi sai viime perjantaina päätökseen rikosilmoituksen esitutkinnan, jossa asianomistajana ja rikosilmoituksen tekijänä on loviisalainen lääkäri ja kunnallispoliitikko Sirkku Zeiler. Rikoksesta epäiltyinä ovat Zeilerin isä Askolassa asuva Veli Toukomies ja Vantaalla asuva veli Veikko Toukomies. Heitä epäillään kiristyksestä, törkeästä kunnianloukkauksesta, kunnianloukkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta.

-Poliisi on selvittänyt tutkittavana olevan asian lisäksi ne seikat, jotka ovat johtaneet niihin tekoihin, joista rikosilmoitus on tehty. Tutkinnassa ei ole tullut ilmi Zeilerin syyllistyneen tutkittavassa asiassa mihinkään laittomuuteen tai muutoin moitittavaan tekoon, toteaa tiedotteessaan tutkinnanjohtaja, komisario Bengt Brinkas Loviisan poliisista.

Poliisin perjantaisen tiedotteen jälkeen Veli Toukomies lähetti Loviisan Sanomille oman kannanottonsa, jossa hän arvosteli Loviisan poliisin toimia tutkinnan yhteydessä.

-En syytä enkä väitä, mutta ihmettelen syvästi, onko Loviisan poliisi suorittanut esitutkintaansa oikealla tavalla puolueettomasti, ottamatta liian varhain varmoja kantoja puoleen tai toiseen? Mitähän tähän sanoisi lääninhallitus, joka valvoo paikallispoliisin toimintaa?, totesi Veli Toukomies poliisin tiedotteen jälkeen Loviisan Sanomille lähettämässä omassa laajassa kannanotossaan.

Kiristys- ja uhkailuepäilyn esitutkinta-aineisto on parhaillaan syyteharkinnassa eli syyttäjä päättää lähipäivinä nostetaanko asiassa Toukomiehiä vastaan syyte.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI