|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)
?Julkisuushakuista provosointia? ? Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ?valkoista? isänpäivätoivotusta (12.11.2018 20:20)
EU:n suunnitelma kauhistuttaa keskustalaista ? Kasvimyrkkyjen kielto ?vaarantaa suomalaisen ruuantuotannon? (12.11.2018 19:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Helsingin kiireitä karkuun kakkoskotiin Valkoon

25.10.2005Helsinkiläisten Liisa Hildénin ja Jouko Korhosen vuoden kestänyt remontti kerrostaloyksiössä Valkossa alkaa olla loppusuoralla. Viimeiset lattialistat odottavat enää kiinnittämistä.
– Sitten voimmekin keskittyä pelkästään vapaa-ajan viettämiseen, iloitsee pieneen kakkoskotiinsa tyytyväinen pariskunta.
Hildén ja Korhonen ostivat 30 neliön yksiön viime vuoden lokakuussa.


–Meillä oli kesämökki Jämsässä. Sinne tuli Helsingistä matkaa 250 kilometriä, joten 500 kilometrin ajaminen viikonloppuisin töiden päälle alkoi tuntua rankalta. Lähimpään kauppaankin oli 20 kilometriä. Lisäksi piti jatkuvasti tehdä polttopuita ja muitakin mökin huoltotöitä, selvittää Hildén.
Runsas vuosi sitten hän löysi netistä Valkon osakkeiden myynti-ilmoituksen.

–Kävimme katsomassa muutamia asuntoja, kunnes teimme kaupat. Halusimme lähellä Helsinkiä olevaan merenrantakaupunkiin. Matka tänne taittuu alle tunnissa. Lisäksi osake oli edullinen, jatkaa Hildén.

Asunto oli huonossa kunnossa. Kaikki piti laittaa uusiksi katosta lattiaan. Remontin pariskunta teki itse vesieristystä ja putkitöitä lukuunottamatta. Viikonloput ja lomat kuluivat töitä tehden.
–Aloitimme pahimmasta paikasta, kylpyhuoneesta. Se oli karmea, muistelee Korhonen.
Asunto alkaa olla viittä vaille valmis.
–Onneksi. Nyt voimme ryhtyä pelkästään viettämään vapaa-aikaa. Ei ole pakko tehdä mitään jos ei halua. Tänne on niin kiva tulla raskaan työviikon jälkeen. Olemme kovia ulkoilemaan, mutta kotona Kannelmäessä siihen ei ole näin hyviä mahdollisuuksia. Täällä marja- ja sienimetsät ovat lähellä ja meri, jonka rannoilla voi käydä mato-ongella ja kesällä uimassa, mainitsee sähköisen viestinnän parissa työskentelevä Hildén. Korhonen puolestaan on ammatiltaan automaalari.

Vastaanotto ollut myönteistä

Hildén ja Korhonen sanovat, että heidät on otettu hyvin vastaan Valkossa.
–Ihmiset tervehtivät ja tulevat juttelemaan. Eihän sellaista tehdä Helsingissä, hyvä jos naapurille sanotaan päivää. Täällä sienimetsässäkin eräs rouva tuli juttusille ja esitteli saalistaan.
Hildén jatkaa, että Helsingissä lisääntynyt rikollisuus ja huumeet ovat tehneet kaupungista jopa pelottavan.
–Ei siellä oikein viitsi lähteä yksin ulos iltaisin. Vaikka meillä oli iso koira, tuli senkin kanssa ulkoillessa välillä pelokas olo. Nykyisin ulkoilemme oikeastaan vain täällä Valkossa.

Loviisassa saa hyvää palvelua

Paitsi Valkoon Hildén ja Korhonen ovat tutustuneet myös Loviisaan. Kummallekaan seutu ei ollut entuudestaan tuttu. Hildén on syntyperäinen helsinkiläinen ja Korhonenkin on asunut siellä vuodesta 1966, jolloin hän muutti Sallasta pääkaupunkiin ja aloitti ammattikoulun.
Pariskunta on erityisen tyytyväinen Loviisan liikkeissä saatavaan palveluun.

–Kaupoissa palvelu on paljon parempaa kuin Helsingissä. Vaikka Helsingissä on kilpailua enemmän, ei se näy palvelussa. Liikkeissä ollaan hermostuneita, kiire on kova ja jonot pitkät. Silloin kun tulemme Valkoon, teemme kaikki ostoksemme Loviisassa, emmekä tuo oikeastaan mitään Helsingistä. Palvelun lisäksi hintataso on pariskunnan mielestä vertailukelpoinen.

–No ehkä rakennustarvikkeet ovat hieman kalliimpia, mutteivät merkittävästi. Toisinpäinkin voi olla. Koska olen innokas sienestäjä, pistin merkille, että Loviisassa suppilovahverot maksavat 1,50 euroa litra, kun hinta Helsingissä on neljä euroa. On siinä aikamoinen ero, huomauttaa Hildén.

Uimahallin puuttuminen oli yllätys

Hildén ja Korhonen kertovat olevansa ihastuneita idylliseen Loviisaan ja Valkoon. Jämsän mökki on myyty, ja auton keula kääntyy perjantai-iltapäivisin kohti kakkoskotia.
–Jos nyt jotain negatiivista pitäisi sanoa, niin ehkäpä se on joidenkin asioiden venyvä toteuttaminen. En lähde niitä erittelemään, mutta täällä sanotaan helposti, että ”katsotaan sitten syssymmällä”.
–Toinen asia, mikä ihmetyttää, on uimahallin puuttuminen. Toivottavasti sellainen saadaan pian, eikä ”vasta sitten syssymmällä”, naurahtaa Hildén.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Eija Kosonen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI