|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat tappiolla Ateenassa lohkovoittoon ? EM-unelma elää! (16.11.2018 00:22)
Kärpät jyrää Liigassa ? yleisömäärissä ei näy (15.11.2018 22:53)
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Lukion siirto Johtajantielle vaatisi Amiston laajennuksen

07.10.2005Myllyharjun lukion mahdollista siirtämistä ammattikoulun yhteyteen uudelle teollisuusalueelle puitiin Loviisan kaupungin ja Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän virkamiesten voimin keskiviikkona.


Kokouksessa tutustuttiin muun muassa laajennussuunnitelmiin, sillä Amiston tilat eivät nykyisellään täytä lukion tarpeita.

Lukion oppilaat ovat tällä hetkellä evakossa Amiston tiloissa koulunsa tammikuisen palon vuoksi. Lukion tiloja kaupungin keskustassa korjataan parhaillaan.

–Amiston laajennuksen todennäköinen kustannusarvio on 1,2 miljoonaa euroa. Miten summa sitten jakautuu, eli kuka kustannuksista vastaa, sitä ei tässä vaiheessa pysty sanomaan. Malleja on monenlaisia, kaupunginjohtaja Olavi Kaleva sanoo.

–Alustavasti keskusteliin myös siitä, että lukiokoulutuksen ylläpitäjän ei välttämättä tarvitse olla Loviisan kaupunki, vaan lukiota voisi ylläpitää kuntayhtymä. Eli se hakisi lukion toimilupaa. Mutta kuntayhtymä ei ole asiasta vielä keskustellut, jatkaa hän.

Kaleva huomauttaa, että koulutuksen järjestäjänä Loviisalla on oikeus päättää mahdollisista muutoksista.
–Lopputuleman plussat ja miinukset lopulta näyttävät, millaisen esityksen tulemme tekemään.
Kaleva aprikoi, että lukion opetuksen järjestäminen tilakysymyksineen on niin suuri strateginen kysymys, että se päätyy lopulta kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

–Mikäli selvitystä ei jatketa eli hankkeesta ei tule mitään, asia jää hallitustasolle. Jos ryhdytään puhumaan konkreettisesti toimitilojen siirrosta Amiston yhteyteen, niin silloin kysymys on sellaista suuruusluokkaa, että siitä on valtuuston hyvä tehdä päätös.

Yhdistämisaloite tuli Porvoosta

Lukion sijaintipaikasta on kehittymässä kunnallispolitiikan kuuma kysymys Loviisassa. Suomenkielisen koulukeskuksen oppilaita ja opettajia muuttohanke ei miellytä. Lukiolla ja Myllyharjun koululla on muun muassa yhteisiä opettajia.

Aloitteen lukion siirtämisestä Amiston yhteyteen teki Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä. Sen porvoolainen johtaja, rehtori Markku Kantonen on eilisen kokouksen suhteen vaitonainen.

–Tapaaminen oli aivan alustavaa valmistelua. Suurta tiedotettavaa ei ole, mutta pyrimme valmistelemaan sentyyppisiä ratkaisuja, että lukiolla olisi mahdollisuus jatkaa samassa kiinteistössä, missä se on tällä hetkellä evakossa.

–Keskustelu oli niin alustavaa, että meikäläisellä ei ole varaa paljon rumpua lyödä, koska mitään päätöksiä ei ole tehty.
Kuntayhtymään kuuluvat kuntajohtajat pohtivat hanketta ensi maanantain tapaamisessaan. Kuntayhtymässä hanke on mukana talousarvion käsittelyssä.
Kantosen näkemys on, että Amiston Loviisan toimipiste tarvitsee välttämättä kumppanin.

–Loviisan toimipiste on erittäin suurissa vaikeuksissa jos se on yksinään. Neliöitä on opiskelijaa kohti paljon, vaikka Edupolin aikuiskoulutuskin toimii tiloissa. Pitemmän päälle toimipisteen ylläpitäminen on taloudellisesti mahdotonta.

–En mielellään sano ääneen, että riski (Amiston koulutuksen loppumiseen Loviisassa) on olemassa. Loviisan kaupungilla on ratkaisun avaimet.
Kantonen aprikoi, että lukion siirtoa punnitaan syksyn kuluessa hyvinkin ripeästi.
–Tilapäisratkaisut eivät ole järkeviä eivätkä ne motivoi ketään.

Arkkitehdiltä laajennussuunnitelmat

Sivistystoimenjohtaja Helinä Hujala teki keväällä kaupunginjohtaja Olavi Kalevan toimeksiannosta selvityksen toisen asteen koulutuksen, eli lukion ja Loviisan Amiston yhteistyön tiivistämismahdollisuuksista. Selvitys on ollut käsittelyssä koulutuslautakunnan suomenkielisessä jaostossa ja myös kaikki rehtorit ovat selvityksen saaneet.

Viime keskiviikkona virkamiehet tutustuivat arkkitehtitoimisto Ilonen & Lautamon tekemään laajennussuunnitelmaan, jonka Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä oli tilannut. Suunnitelmat oli tehty lukion rehtorin Matti Jutilan antamien ”koordinaattien” perusteella.

–Ideana siinä oli, pystyisikö Johtajantien kiinteistöön rakentamaan järkevällä tavalla lisätilaa niin, että Myllyharjun lukiolle saataisiin teoreettiset mahdollisuudet toimia siellä. Mikäli päättäjät niin myöhemmin päättävät.

Laajennuksen suuruus on noin 650 neliötä. Lukion tiloja tulisi Amiston auto-osaston yläpuolelle toiseen kerrokseen. Laajennuksen kustannusarvio on vielä aika lailla auki.

–Laajentaminenhan ei ole ilmaista. Toinen asia on, millainen intressi kaupungilla on siihen satsata, kun lukion tiloja parhaillaan korjataan palon jäljiltä, Hujala tuumaa.

–Sehän on tiedossa, että kaupungilla ei ole intressiä lisätä investointeja, vaan pikemminkin supistaa ja tiivistää. Hän lisää, että suunnitelmatkin ovat vielä alustavat.

–Amistoa ajatellen siellä on selkeästi liikaa tilaa nykyiseen tarpeeseen verrattuna. Toisaalta samassa kiinteistössä toimiminen poikii yhteistyötä myös sisällöllisesti.

Hujala haluaa alleviivata, että lukion mahdollista siirtoa ei ole haluttu tehdä salakähmäisesti. Koulutuskeskuksen intressissä ei ole ollenkaan liikkua sammutetuin lyhdyin.

Kaupunginhallitus tutustuu Johtajantien tiloihin maanantaina 17.10. Tarkoituksena on näyttää luottamushenkilöille, millaiset nykytilat ovat ja millaiset suunnitelmat tällä hetkellä ovat.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI